HP ohlásila vylepšení softwarové sady BSA

20. 4. 2009 11:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP ohlásila vylepšení své softwarové sady Business Service Automation (BSA), která pomohou zákazníkům lépe spravovat a šetřit provozní náklady spojené s virtualizovanými datovými centry.

Mezi vylepšení softwarové sady HP BSA patří aktualizované verze následujících produktů:
• HP Storage Essentials – software pro správu úložných prostředků na základě uznávaných standardů. Pomáhá zákazníkům zvládat zvýšené nároky virtualizovaných datových center na úložnou kapacitu optimalizací její alokace a využití.
• HP Operations Orchestration – software pro automatizaci pracovních procesů. Umožňuje zákazníkům omezovat provozní náklady lepším přidělováním serverů a datových úložišť bez přerušení provozu služby.
Společnost HP dále spustila online komunitu s předplacenými službami HP BSA Essentials, jež pomůže zákazníkům maximalizovat hodnotu jejich investic do softwaru HP BSA.
Virtualizace může pomoci IT firmám konsolidovat zdroje, snížit kapitálové výdaje a zvládat měnící se podnikové požadavky. Její nevýhodou však mohou být vyšší provozní náklady z důvodu zvýšené komplikovanosti a nároků na správu datových úložišť. Nové produkty mají zákazníkům pomoci vyřešit tyto výzvy, aby mohli plně využívat výhody virtualizační technologie.
„Savvis používá sadu HP Business Service Automation k zajištění přehledu a kontroly nad našimi virtuálními a fyzickými infrastrukturami s technologiemi od různých výrobců,“ řekl Mark Shoemaker, viceprezident pro systémy podpory provozu, Savvis. „Teď jsme schopni automatizovat, přidělovat a nasazovat nové servery v řádu minut a v reálném čase mít přehled o aplikacích a síti, což znamená výhodu pro zákazníky našich služeb řízeného hostingu a cloud computingu.“
Automatické přidělování, přehled a správa datových úložišť
Software HP Storage Essentials pomáhá zákazníkům snižovat náklady na správu, vizualizaci a reportování o heterogenní úložné infrastruktuře. Dokáže automaticky konfigurovat a přidělovat úložné prostředky v závislosti na změnách virtuální infrastruktury. Software HP Storage Essentials ušetří zákazníkům čas potřebný ke zprovoznění datového úložiště až o 90 procent.
Nová vylepšení softwaru HP Storage Essentials pomohou zákazníkům:
• Optimalizovat přidělení a využití úložné kapacity díky tomu, že umožňuje IT organizacím vyhledávat a mapovat hostitele VMware podle závislostí na datových úložištích a úložných sítích (SAN). Pracovníci IT oddělení mohou tímto způsobem odebrat úložnou kapacitu nedostatečně využívaných virtuálních počítačů a zpřístupnit ji oblastem, které ji potřebují více.
• Zvýšit účinnost správy datových úložišť a omezit chyby v úlohách automatickým přidělováním úložné kapacity hypervisoru VMware nebo hostujícímu operačnímu systému.
• Poskytnout lepší přehled o podnikových službách a automatickém vykonávání změn napříč aplikacemi, servery a úložnými doménami prostřednictvím nové integrace se softwarem HP Operations Orchestration napříč různými součástmi softwarové sady HP BSA.
Gartner ve své zprávě uvádí: „Jak rychle narůstá rozsah a komplikovanost virtuálních implementací, IT firmy hledají nástroje, které by jim pomohly automatizovat mnohé z aktivit souvisejících se správou virtuálních infrastruktur. Aktualizace ve virtuálním prostředí čím dál více vyžadují holistický přístup, který bere v potaz nejen závislosti ve virtualizovaném prostředí, ale také závislosti související s fyzickou infrastrukturou.“(1)
Nové a zdokonalené integrace pro software HP Operations Orchestration
Software HP Operations Orchestration šetří zákazníkům čas a výdaje na rutinní zajištění provozu IT procesů tím, že tyto procesy standardizuje. Software automatizuje řešení incidentů, koordinaci změn a úlohy údržby v datovém centru.
Nová vylepšení softwaru HP Operations Orchestration pomohou zákazníkům:
• Přidělovat další servery a úložnou kapacitu bez přerušení provozu služby prostřednictvím automatického pracovního postupu.
• Zkrátit dobu potřebnou k nasazení virtuálního serveru z hodin na minuty prostřednictvím dokonalejší integrace se sadou HP BSA.
• Spravovat heterogenní virtualizační technologie pomocí jediného řešení prostřednictvím nových integrací s technologiemi VMware Virtual Infrastructure, Citrix XenServer a Microsoft® HyperV.
„Některým zákazníkům se pomocí softwaru HP Business Service Automation podařilo zkrátit dobu potřebnou ke zprovoznění a nakonfigurování serverů o 85 %,“řekla Michele Feaster, senior ředitelka produktů, Business Service Automation Software, HP. „Na rozdíl od jiných výrobců, kteří se soustředí jen na virtualizovanou infrastrukturu nebo jednotlivá infrastrukturní sila, nabízí HP integrované řešení pro automatizaci serverů, úložišť, sítě, klientů a procesů, jež umožňuje koordinovat nasazení aplikací ve virtuálních i fyzických infrastrukturách.“
HP BSA Essentials maximalizuje hodnotu investice do softwaru BSA
HP BSA Essentials pomáhá zákazníkům maximalizovat přínosy automatizace a virtualizace. Tento online portál poskytuje zákazníkům přístup ke službám BSA Essentials Subscription a ke komunitě BSA Essentials.
• Služby BSA Essentials Subscription poskytují přístup k bezpečnostním upozorněním a aktualizacím šablon zásad, které se používají pro auditování shody. Pomohou zákazníkům snížit riziko vyhodnocením a nápravou porušení zásad zabezpečení, jež ovlivňují technologickou infrastrukturu.
• Komunita BSA Essentials umožňuje zákazníkům vyhledávat aktuální produktové informace, sdílet osvědčené postupy a získávat nový obsah, například pracovní postupy pro správu virtualizace v softwaru HP Operations Orchestration.
Služby a komunita HP BSA Essentials je k dispozici na webu www.hp.com/go/bsaenetwork. Na přístup mají nárok zákazníci softwaru HP BSA s platnou smlouvou na podporu. HP Software Professional Services poskytují poradenské služby k softwaru BSA, které mají zákazníkům pomoci maximalizovat hodnotu jejich virtualizačního řešení BSA.
Softwarové produkty HP Operations Orchestration a HP Storage Essentials jsou již k dispozici prostřednictvím vybraných obchodních partnerů. Další informace o softwaru HP Business Service Automation jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/bsa.
Nově zdokonalený software HP Business Service Automation bude prezentován na chystané konferenci HP Software Universe 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse