LCD projektory Hitachi ED-A101/ED-A111

21. 4. 2009 22:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Revoluční projektory Hitachi s ultra krátkou projekční vzdáleností nabízejí ještě vyšší hodnotu během celé doby životnosti

LCD projektory Hitachi ED-A101/ED-A111

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vylepšené celkové náklady na vlastnictví, snížení elektronického odpadu a nové funkce

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení nových LCD projektorů ED-A101/ED-A111, které ještě více posilují vedoucí postavení značky Hitachi na trhu projektorů s ultra krátkou projekční vzdáleností. Díky důsledně uplatňovaným inovacím dokáží tyto nové modely během tří let zredukovat celkovou cenu vlastnictví (Total Cost of Ownership – TCO) až o 50% a současně snižují dopady na životní prostředí v důsledku snížení objemu elektronického odpadu. Tyto aspekty demonstrují neustálé zaměření společnosti Hitachi chránit investice zákazníka v podobě prodloužení životnosti projektorů a nabídky funkcí pro projektory budoucnosti již dnes.

„Tyto nové modely navazují na výjimečně úspěšné ovládnutí trhu projektorů s ultra krátkou projekční vzdáleností, které byly uvedeny před více než rokem, a nabízejí stejné výkonnostní parametry nyní však s mnohem nižší cenou za celkové vlastnictví díky našim unikátním hybridním filtrům,“ řekl Axel Kutschke, hlavní manager divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. „Ať se již projektory ED-A101/ED-A111 budou používat v jakémkoli prostředí, vždy poskytnou vynikající kombinaci výkonnosti, možností a hodnoty.“

Nový hybridní filtr prodlužuje interval plánovaných výměn filtru až na 4000 hodin a vyrovnává se tak očekávaným intervalům údržby lampy, čímž podstatně snižuje úsilí vynakládané na údržbu i objem elektronického odpadu. Průzkum naznačuje, že spojení těchto dvou aspektů může snížit celkové náklady na vlastnictví až o 50% během pouhých tří let od pořízení projektoru. Kromě úspory nákladů jsou zde i přínosy s ohledem na životní prostředí, neboť výsledkem menší nutnosti měnit filtry je i zásadně nižší objem elektronického odpadu.

Projektory ED-A101/ED-A111 se vyznačují ultra krátkou projekční vzdáleností a dokáží promítat obraz s úhlopříčkou 60" (152,4 cm) ze vzdálenosti pouhých 42 cm od středu soustavy zrcadel díky použití jedinečných volně tvarovaných objektivů Hitachi s vysokým výkonem. Protože je možné projektor umístit tak blízko k promítacímu plátnu a s výškou pouhých 9,6 cm od promítacího povrchu, nebude obraz nikdy rušen zastíněním, jež ruší sledování a práci interaktivních „bílých tabulí“, které se těší stále větší oblibě. Navíc se tak prakticky eliminuje riziko poškození zraku projekčním světelným svazkem a je tak zajištěno bezpečné a pohodlné promítání pro všechny zúčastněné a v jakkoli velké místnosti. Toto jsou jen některé důvody proč BECTA (Britská vládní agentura pro využití komunikací a technologií ve výuce) ve Spojeném království doporučuje, že by školy měly aktivně uvážit možnost vybavovat učebny využívající interaktivní výuku pomocí bílých tabulí projektory s ultra krátkou projekční vzdáleností.

Nová funkce Perfect Fit (dokonalé přizpůsobení obrazu) bude obzvláště užitečná právě u řešení výuky s interaktivními bílými tabulemi. Díky rozšíření komplexních možností přizpůsobení obrazu, které projektory ED-A101/ED-A111 nabízejí, o konečné jemné doladění pomocí digitální korekce, získají uživatelé to nejlepší z obou světů: přednosti digitální korekce bez nevýhod týkajících se zkreslení nebo snížené kvality obrazu.

Jediným rozdílem mezi projektory ED-A101 a ED-A111 je, že druhý model má kryt v jasně oranžové barvě, kterou školy i jiné instituce často upřednostňují jako další možnost snížení rizika odcizení. Ve spojení s dalšími vlastnostmi v oblasti zabezpečení, mezi které patří zámek chráněný PIN kódem a vlastní obrazovka rovněž chráněná PIN, možnost použít zámek Kensington, bezpečnostní třmen z nerezové oceli a štítek odolný proti neoprávněné manipulaci, představují ochranu proti odcizení na nejvyšší úrovni.

Dostupnost
Projektory Hitachi ED-A101 a ED-A111 budou k dostání v celé Evropě během února 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse