Kingston - USB disk DataTraveler Locker

21. 4. 2009 15:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Technology nabízí cenově dostupné zabezpečení dat pro běžné uživatele i malé firmy

Kingston - USB disk DataTraveler Locker

Nový USB disk DataTraveler Locker poskytuje
špičkovou úroveň zabezpečení a ochrany osobních dat

Kingston Technology Europe Ltd, dceřiná firma společnosti Kingston Technology Company, Inc., která je největším nezávislým výrobcem paměťových produktů na světě, dnes představila USB flash disk s hardwarovým šifrováním DataTraveler Locker, který poskytuje ochranu dat na podnikové úrovni pro spotřebitele a malé firmy za dostupnou cenu.

Rostoucí počet skandálů spojených se ztrátou dat zřetelně prokazuje, jak nezbytné pro firmy i soukromé osoby je používat metody ochrany dat proti jejich ztrátě a chránit citlivé informace. „Téměř každý člověk, který používá USB disky, minimálně jeden již v minulosti ztratil – a přitom průzkumy ukazují, že jen velmi málo lidí využívá možnost disky šifrovat a vystavují tak své soubory a data možnému riziku,“ řekl Marcin Gaczor Business Development Representative společnosti Kingston Technology. „Uživatelé domácích i firemních počítačů musí k ochraně důležitých dat začít přistupovat odpovědně a používání šifrovaných USB disků je jedním z důležitých způsobů, jak svá data uchovat v bezpečí.“

USB disk DataTraveler Locker se vyznačuje 256 bitovým kódováním na hardwarovém základě podle šifry AES a obsahuje veřejnou a šifrovanou zónu, která ochrání i ta nejcitlivější data v případě, že dojde ke ztrátě nebo krádeži disku.

Disk DataTraveler Locker nevyžaduje instalaci žádné obslužné aplikace, ani nepotřebuje použít přístup na úrovni správce čili administrátora systému a lze jej tak snadno integrovat v jakémkoli prostředí a okamžitě jej používat.

„Skutečností je, že nutnost uchovat důležitá data v bezpečí patří mezi nejdůležitější požadavky nejen u velkých korporací, ale stejnou měrou i u spotřebitelů a malých firem. Disk Kingston DT Locker je k dispozici za dostupnou cenu a jeho použití je velmi snadné – ale hlavně zaručuje, že veškerá soukromá data jsou v nejvyšší možné míře zabezpečena a chráněna v každé situaci,“ řekl Marcin Gaczor ze společnosti Kingston Technology. „Díky vyspělému 256 bitovému šifrování podle AES by hackerovi trvalo více než sto biliónů let, než by se mu podařilo šifru prolomit, ale DataTraveler Locker data navíc chrání tak, že po deseti po sobě jdoucích neúspěšných pokusech o zadání hesla všechna data dokonale smaže, takže nemůže dojít k tomu, aby se informace dostaly do nesprávných rukou.“

Nový USB disk Kingston DataTraveler Locker je k dispozici v kapacitách 4 GB, 8 GB a 16 GB a vztahuje se na něj pětiletá záruka a osvědčený servis a podpora společnosti Kingston.

Vlastnosti a technické údaje:
• Kapacity*: 4 GB / 8 GB /16 GB
• Rozměry: 65,4 mm x 18,0 mm x 10,04 mm (2,57″ x 0,71″ x 0,41″)
• Provozní teploty: 0º C až 60º C (32º F až 140º F)
• Teploty pro uskladnění: -20º C až 85º C (-4º F až 185º F)
• Záruka: Pětiletá záruční doba
• Kompatibilní operační systémy: Windows Vista® (funkce Windows ReadyBoost™ není podporována), Windows XP (SP1, SP2), Windows 2000 (SP4), Mac OS X v.10.3.x+, Linux v.2.6.x+

* Část z uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce a není proto k dispozici pro ukládání dat. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese Kingston.com/Flash_Memory_Guide.

Další informace o společnosti Kingston Technology a jejích produktech můžete získat na internetové adrese www.kingston.com/Europe.