SonicWALL E-Class ESA ES8300

21. 4. 2009 15:04    Rubrika: Tiskové zprávy

INOVATIVNÍ ZABEZPEČENÍ E-MAILU OD SPOLEČNOSTI SONICWALL BOJUJE S ROSTOUCÍMI PŘÍVALY SPAMU

SonicWALL E-Class ESA ES8300

Nové zařízení pro zabezpečení e-mailu SonicWALL ES 8300 nabídne ochrannou technologii Advanced Reputation Management

Společnost SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), přední poskytovatel technologií zabezpečení sítí, oznámila okamžitou dostupnost nového zařízení E-Class Email Security Appliance (ESA) ES8300, které přináší středně velkým a distribuovaným podnikovým organizacím i poskytovatelům spravovaných služeb novou úroveň výkonu, škálovatelnosti, ochrany a nižších nákladů na vlastnictví. Dále SonicWALL uvádí nový firmware Email Security 7.1 s ochrannou technologií Advanced Reputation Management (ARM) pro svá řešení zabezpečení e-mailu na specializovaných zařízeních, v systému Windows Server nebo prodávaná prostřednictvím partnerů jako spravovaná služba v cloudu.

„SonicWALL ES8300 mi nedávno zachránil kůži před jedním z mých zákazníků,“ řekl James Carter, technický ředitel společnosti The Integration Works, LLC, která je zlatým partnerem SonicWALLu. „Zákazníkův stávající systém Barracuda se odporoučel, když se stal terčem více než šesti miliónů pokusů o připojení. Zapojil jsem svůj beta model ES8300, který jsem testoval pro upgrade hostované služby zabezpečení e-mailu, a za necelou hodinu síť zákazníka znovu běžela. ES8300 navíc odhalil několik interních infikovaných systémů, jichž si starý systém předtím nevšiml. ES8300 měl dostatečnou sílu, aby ustál příchozí a odchozí e-maily zákazníka, a přitom bylo jeho nasazení přímočaré. Zákazník byl nadšen.“

ES8300 je dvakrát rychlejší, má dvojnásobnou paměť a desetinásobnou diskovou kapacitu než starší platformy SonicWALL pro zabezpečení e-mailu. Poskytuje ekonomicky výjimečně výhodné řešení ochrany příchozích a odchozích e-mailů a cenný nástroj v boji proti spamu. ES8300 jako první produkt SonicWALLu používá novou technologii Advanced Reputation Management (ARM), která spojuje účinnost metod zjišťování pověsti IP adresy odesílatele s rychlostí a hloubkou služby SonicWALL GRID Network a zamítá až 80 procent e-mailových hrozeb už na úrovni připojení. S téměř neomezenou škálovatelností, centralizovanou správou a řízením a možností nasazení ve flexibilních vícesystémových konfiguracích pro účinné distribuované zpracování e-mailů je ES8300 ideálním řešením zabezpečení e-mailu, které umožňuje podnikům a poskytovatelům spravovaných služeb snadno zvládnout neustále narůstající objemy příchozího spamu.

„Architektura zařízení ES8300 počítá s nesmírně snadným nasazením a správou a přitom ekonomicky efektivně poskytuje hodnotné funkce jako vyspělé zjišťování pověsti odesílatele příchozích e-mailů nebo ochranu obsahu v odchozích e-mailech,“ řekl Edward Cohen, viceprezident podnikové jednotky Email Security společnosti SonicWALL. „Znamená to nejen vyšší produktivitu pro koncové uživatele a tým IT, ale také nižší provozní náklady pro organizace, ať už jen potřebují blokovat nevyžádanou poštu, nebo potřebují ucelené řešení ochrany příchozího a odchozího e-mailu.“

Řešení zabezpečení e-mailu SonicWALL navíc nabízejí zákazníkům všech velikostí následující výhody:
• Možnost nasazení jako integrované řešení zabezpečení e-mailu, které zablokuje milióny e-mailových hrozeb denně a zároveň zajišťuje rozsáhlou ochranu odchozích e-mailů. Ta může mít podobu jednoduchých zásad, pravidel podnikového řízení i ucelené funkčnosti zajištění shody e-mailů s předpisy HIPAA, GLBA, SOX a podobnými.
• Možnost nasazení v dělených konfiguracích, kde několik systémů SonicWALL Email Security – zařízení i softwarových platforem – současně podporuje kontrolované zabezpečení e-mailu na několika místech, v několika doménách, s vysokou dostupností a centrální správou.
• Granulární mechanismy generování výkazů na celosystémové úrovni, sofistikované monitorování výkonu a jednoduchá správa.
• Podpora několika adresářů LDAP s nastaveními na úrovni domén.
• Granulární možnosti nastavení a kontroly koncových uživatelů nad nastaveními a agresivitou blokování spamu.
• Filtrování odchozích zpráv a prevence úniků dat s předem vytvořenými slovníky a výkonným strojem zajištění shody na základě zásad.
• Šifrování na základě zásad podporující nejrůznější produkty jiných výrobců.
• Interní mechanismy archivace s přidanou možností integrace s archivačními řešeními jiných výrobců.
Další informace naleznete na: http://www.sonicwall.com.