Router D-Link DGS-3200 s technologií Green

22. 4. 2009 21:28    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link posiluje své vedení v oblasti ekologických technologií

Router D-Link DGS-3200 s technologií Green

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Na trh uvádí první energeticky úsporný řiditelný přepínač s 16 porty

D-Link, přední výrobce end-to-end síťových
a komunikačních řešení pro firmy i domácnosti, potvrzuje svoji vedoucí roli v oblasti vývoje energeticky úsporných síťových produktů
a ekologických iniciativ a představuje první řiditelný přepínač s technologií Green – řiditelný gigabitový přepínač D-Link Green s 16 porty (DGS-3200-16).

Technologie D-Link Green automaticky detekuje stav připojených síťových zařízení a snižuje spotřebu energie u portů, které nejsou aktivně používány. Je-li detekován stav nečinnosti linky, může DGS-3200-16 ušetřit až 14,28 % spotřeby energie bez jakéhokoli omezení celkového provozu a výkonu počítačové sítě.

Přepínač DGS-3200-16 je navíc vybaven funkcí inteligentního řízení ventilátoru, která pomocí snímače teploty ovládá činnost vestavěného ventilátoru pro udržování teploty zařízení a zajištění optimálních provozních podmínek. Ventilátor je standardně vypnutý, aby se snížila hluková zátěž a snížila spotřeba energie, a zapíná se automaticky jen tehdy, když provozní teplota systému překročí 35 °C. Díky technologii Green může D-Link nabízet řiditelné přepínače, které představují ekologicky šetrné řešení.

Jako první společnost, která uvedla na trh ekologické produkty pro počítačové sítě, nabízí nyní D-Link kompletní sadu produktů s Green technologií, která zahrnuje přepínače, Wi-Fi směrovače, síťová úložiště dat (NAS) a internetové digitální fotorámečky a brzy bude doplněna o nové síťové adaptéry D-Link Green Powerline.

„Celosvětový růst zájmu veřejnosti o ekologii a přijímané zákony vytvořily poptávku po zlepšení energetické účinnosti síťových zařízení,“ říká Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link Česká republika. „D-Link usiluje o vedoucí postavení při vývoji inovativní úsporné síťové technologie, která se ideálně hodí pro domácnosti i firemní prostředí, a přitom nemá vyšší cenu ani neomezuje výkon sítě.“

D-Link spustil nové webové stránky www.dlinkgreen.com, na kterých vysvětluje svoje ekologické iniciativy, například v oblasti úspory energie, ochrany životního prostředí před nebezpečnými látkami a snížení odpadu díky použití recyklovatelných obalů. Tyto stránky obsahují také přehled řešení řady D-Link Green, která představují ekologicky šetrné alternativy ke klasickým produktům, aniž by byl nějak omezen jejich výkon.

D-Link vytvořil také program, který musí všechna jeho ekologická řešení dodržet, než získají označení D-Link Green. Aby prošly výběrem, musí splňovat tyto požadavky:

• Obsahovat úspornou technologii D-Link
• Dodržovat ekologické standardy (např. WEEE, RoHS a ENERGY STAR)
• Používat ekologicky šetrné balení produktů D-Link (např. s potiskem sojovými barvami a bez zbytečných přebalů)
Cena a dostupnost
Řiditelný gigabitový přepínač D-Link Green s 16 porty (DGS-3200-16) se na trhu objeví v průběhu druhého čtvrtletí tohoto roku. Očekávaná cena je 8 900 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse