HP Serviceguard Solutions a HP-UX 11i

23. 4. 2009 20:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Aktualizovaný software pro kritické úlohy definuje nový standard systémové dostupnosti

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP představila vylepšení svého softwaru HP Serviceguard Solutions a operačního prostředí HP-UX 11i, která maximalizují dostupnost serverů pro zákazníky vyžadující nepřetržitou provozuschopnost.

HP Serviceguard A.11.19 míří na trh kriticky důležitých počítačových systémů a nabízí funkce online rekonfigurace, integrovaného vyvažování pracovních úloh a předvídatelného výkonu. Zaručuje zákazníkům, že systém bude k dispozici nonstop, kdykoli jej budou potřebovat.

Nová verze systému HP-UX 11i byla optimalizována pro blade systémy, které představují nejrychleji rostoucí segment serverové infrastruktury.(1) K výhodám infrastruktury HP BladeSystem z hlediska finanční úspory, správy a výkonu tak přibývají i funkce systému HP-UX 11i pro automatizaci a správu.

Poslední tři roky si HP udržuje pozici nejvýše umístěného výrobce systémů v tržním segmentu Availability and Clustering Software (ACS), jak vyplývá z výroční zprávy IDC o tržbách v tomto segmentu.(2) Software HP Serviceguard pro zajištění vysoké dostupnosti unixových systémů HP-UX 11i výrazně přispěl k umístění HP v tomto segmentu trhu, a to jak prodejem licencí na software HP Serviceguard, tak prodejem podpory.

„Výrazně jsme zvýšili výkon našeho datového centra a zároveň se nám podařilo snížit náklady konsolidací čtyř samostatných serverů se smíšeným operačním prostředím na pouhé dva blade servery HP s jediným operačním prostředím,“ řekl Jim Gross, ředitel IT provozů ve společnosti AAR Corporation, která dodává produkty a služby leteckému a zbrojařskému průmyslu. „Díky standardizaci na systému HP-UX 11i v3 jsme dosáhli jednoduché a finančně efektivní správy, zatímco blade servery HP Integrity nám poskytly ideální formát pro konsolidaci.“

Nepřetržitá dostupnost služeb
Portfolio HP Serviceguard Solutions, součást softwarové sady HP Virtual Server Environment, je úzce integrováno se systémy HP-UX a Linux a chrání kritické aplikace před přerušením provozu z důvodu údržby, lidské chyby nebo poruchy.
Další novinky v portfoliu HP Serviceguard Solutions nabízejí následující výhody:
• 83 % rychlejší obnovení služeb(3) oproti předcházející verzi. Se softwarem Serviceguard nedochází k degradaci úrovně výkonu, i když se serverový cluster rozrůstá.

• Eliminuje 100 % plánovaných přerušení provozu v souvislosti s údržbou a konfigurací clusterů. Zákazníci mohou přidávat nebo odstraňovat prostředky, případně měnit parametry aplikačního balíčku za chodu.

• Integruje vyvažování pracovních úloh, aby v případě přepnutí na záložní systém po selhání nedošlo k přetížení serverů – tuto funkčnost nabízí jako jediné řešení pro vysokou dostupnost na trhu.

• Snižuje náklady na správu až o 25 %(4) prostřednictvím intuitivního grafického znázornění závislostí mezi aplikacemi, což výrazně šetří čas uživatelů.

• Zvyšuje zabezpečení soukromých údajů a vytváří podmínky pro růst sítě díky plné podpoře protokolu IPv6 i smíšených prostředí IPv4 a IPv6. Tato vlastnost je vyžadována státními úřady v USA a Japonsku.

„Pětadvacetiletá vedoucí pozice na unixovém trhu spolu s nejdelší dostupnou produktovou řadou Unix serverů je pro zákazníky zárukou, že mohou HP-UX nasadit jako preferované operační prostředí,“ řekl Brian Cox, ředitel Software Planning and Marketing, Business Critical Systems, HP. „Nová verze systému HP-UX umožní našim zákazníkům lépe reagovat na nové obchodní požadavky a snížit náklady na technologickou infrastrukturu.“
Další informace o portfoliu HP Serviceguard jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/serviceguardnow.

Automatizace a správa pro lepší provozuschopnost
Operační systém HP--UX 11i v3 Update 4 nabízí nové výhody v oblasti automatizace a zjednodušené správy:

• Zkracuje dobu potřebnou k nasazení replikovaných serverů s vysokou propustností ze dnů na hodiny prostřednictvím mechanismu e-delivery, který slouží ke stažení systémového softwaru HP-UX 11i.

• Až 50% zkrácení plánovaného přerušení provozu, které je zpravidla vyžadováno při upgradu ze starších verzí HP-UX 11i v3 prostřednictvím služby Online Operating System Update. Nové verze softwaru mohou být nyní instalovány online.

• Pomocí technologie Green Active Processors šetří energetické náklady na jednotlivé procesory. Je toho dosaženo dynamickým řízením napájení aktivních procesorů podle zátěže.

• Chrání citlivá data přepsáním a smazáním disků funkcí Disk Scrub.
Navíc kombinace serverů HP-UX 11i a HP Integrity s procesory Intel® Itanium® přináší spolehlivost, dostupnost a škálovatelnost vyžadovanou zákazníky s nejvyššími nároky na dostupnost aplikací.

„Investice HP do datové a aplikační redundance na úrovni Unixu, online mobility a přepojování na záložní servery se systémem HP-UX 11i v3 v kombinaci s investicemi Intelu do funkcí spolehlivosti, dostupnosti a spravovatelnosti na úrovni procesorů dělají ze serverů HP Integrity se systémem HP-UX 11i velice flexibilní a spolehlivou platformu pro kritické pracovní úlohy,“ řekl Rory McInerney, viceprezident Digital Enterprise Group a ředitel Enterprise Microprocessor Group společnosti Intel.

Další informace o systému HP-UX 11i jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/hpux11inow.

Dostupnost
Řešení HP Serviceguard A.11.19 a HP-UX 11i v3 Update 4 jsou již k dispozici prostřednictvím obchodních partnerů HP. Informace o cenách poskytnou na vyžádání lokální zástupci HP.

Tiskové zprávy

Diskuse