SonicWALL - vylepšení technologie Clean VPN

23. 4. 2009 20:33    Rubrika: Tiskové zprávy

SONICWALL ROZŠIŘUJE SVÉ UTM FIREWALLY O TECHNOLOGII CLEAN SSL VPN

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

SonicWALL pokračuje v inovacích technologie Clean VPN a integruje vzdálený přístup přes SSL VPN do firewallů TZ 210 a NSA

Společnost SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), přední poskytovatel technologií zabezpečení sítí, oznámila další vylepšení své technologie Clean VPN. Uvedla funkčnost vzdáleného přístupu přes SSL VPN integrovanou do oceňované platformy Unified Threat Management (UTM). Technologie Clean VPN založená na protokolu SSL poskytuje vzdáleným uživatelům v síti zjednodušené šifrované připojení. Jako skutečně revoluční prvek ochrany navíc prověřuje zabezpečená připojení proti narušením, malwaru a zneužití.

Firmy se v současné době musí vypořádat s čím dál distribuovanějšími pracovními silami. Potřebují zajistit bezpečný přístup k síti nejen pro zaměstnance, ale také pro dodavatele, zákazníky a partnery. Novou výzvou pro správce sítí je, jak podporovat zjednodušený přístup kdykoli a odkudkoli, a to z koncových zařízení, která nemusí být zcela bezpečná. Technologie SonicWALL Clean VPN zjednodušuje vzdálený přístup tím, že připojí uživatele přes SSL VPN v prostředí prohlížeče a nevyžaduje předinstalovaného klienta. Díky tomu zásadně zkracuje dobu potřebnou ke zprovoznění této technologie a zároveň komplexně chrání taková připojení před malwarem a nebezpečnými hrozbami. Je toho dosaženo pomocí vyspělého a vysoce výkonného stroje pro hloubkové prověřování paketů, který dokáže zachycovat nebezpečný obsah, s nímž mohou být uživatelé konfrontováni na cestách, v případě zneužití sítě nebo použitím nezabezpečených sítí.

„Integrovaná technologie SonicWALL Clean VPN založená na šifrování SSL nabízí našim zákazníkům průlom v jednoduchosti a ochraně pro bezpečný vzdálený přístup,“ řekl Jon Kuhn, ředitel managementu produktů společnosti SonicWALL. "Organizace chtějí, aby zaměstnanci na cestách a dodavatelé měli rychlý a okamžitý přístup k síti. Nemusí si však uvědomovat, že tato připojení představují největší riziko z hlediska šíření hrozeb. SSL VPN technologie firewallů SonicWALL nabízí organizacím zjednodušený a efektivní přístup k síti bez zvyšování bezpečnostního rizika. ”
Technologie Clean VPN založená na šifrování SSL je k dispozici ve firmwaru SonicOS 5.2 pro firewally TZ 210 a NSA a obsahuje následující funkce:
- Připojení SonicWALL NetExtender v prostředí prohlížeče.
- Podporu operačních systémů Windows, Linux a Mac.
- Přizpůsobitelný přihlašovací portál.
- Režimy děleného tunelu a plného tunelu.
„Zahrnutí technologie SSL VPN do zařízení NSA představuje obrovskou výhodu pro poskytovatele spravovaných služeb i zákazníky,“ řekl Ron Culler, technický ředitel společnosti Secure Designs, která je jako poskytovatel spravovaných služeb zlatým partnerem SonicWALLu. „Tato technologie nám dává daleko větší flexibilitu pro vzdálenou správu, ať jsme v kanceláři nebo na cestách. Umožňuje nám obejít mnohé problémy, které vyvstávají s tradičními klienty IPSec VPN, a umožňuje nám hladce pracovat s širokou řadou klientských operačních systémů. Je to pro nás i naše zákazníky elegantní a pragmatické řešení, jež poskytuje obrovskou flexibilitu pro přístup k prostředkům v síti.“

Další informace najdete na adrese: http://www.sonicwall.com.

Tiskové zprávy

Diskuse