Symantec Healthcare Provider Solution ke zlepšení péče o pacienty

23. 4. 2009 20:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Zdravotnické organizace ve spolupráci se společností Symantec snižují náklady a zlepšují péči o pacienty

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Řešení Symantec Healthcare Provider Solution pomáhá poskytovatelům zdravotní péče zabezpečit a spravovat důležité informace

Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznamuje, že společnost Molina Healthcare a nezisková organizace Visiting Nurse Service of New York (VNSNY) používají technologie a služby nabízené v rámci řešení Symantec Healthcare Provider Solution ke zlepšení péče o pacienty, snížení nákladů na IT a zajištění souladu s předpisy, kterými se řídí zabezpečení a dostupnost záznamů o pacientech. Řešení Symantec Healthcare Provider Solution umožňuje organizacím Molina Healthcare a Visiting Nurse Service of New York zajistit ochranu záznamů pacientů a jejich okamžitou přístupnost oprávněným zaměstnancům. Řešení Symantec Healthcare Provider Solution také pomůže oběma organizacím naplnit výzvu presidenta Obamy k digitalizaci všech lékařských záznamů do roku 2014.

Molina Healthcare
Společnost Molina Healthcare je organizace poskytující řízenou péči v několika státech USA. Zajišťuje poskytování zdravotní péče osobám, které mají nárok na účast v programech Medicaid, Medicare a dalších vládou dotovaných programech pro rodiny a jednotlivce s nízkými příjmy. Deset poboček společnosti Molina Healthcare s licencí na poskytování zdravotní péče slouží v současné době přibližně 1,2 mil. účastníků.

IT tým společnosti je postaven před obtížný úkol spravovat přenosné počítače, chytré telefony a kapesní počítače 2 300 zaměstnanců v několika státech USA a zajistit instalaci oprav, ochranu zařízení a jejich soulad s předpisy.

Zavedení několika produktů společnosti Symantec, z nichž sestává řešení Symantec Healthcare Provider Solution, tj. produktů Symantec Endpoint Protection, Symantec Control Compliance Suite, Symantec Veritas NetBackup a NetBackup PureDisk, Veritas CommandCentral Storage, Veritas Storage Foundation, Veritas Cluster Server a softwaru pro správu a archivaci obsahu Symantec Enterprise Vault, přineslo společnosti Molina početné výhody:

• Plánovaná úspora 5,5 mil. USD v průběhu následujících tří let prostřednictvím uvolněného místa na discích, nižších nákladů na správu, úspor vyplývajících z přesunutí dat do levnějších vrstev úložišť a omezení prostojů.
• Snížení nákladů na zálohování o 60 % a zkrácení času potřebného k obnovení produkční aplikace z 10–15 hodin na dvě hodiny.
• Přenesení více než 3 000 souborů osobních složek aplikace Microsoft Exchange, které se nacházely na různých místech celé podnikové sítě, do centrálního úložiště, kde je nyní jich obsah indexován a lze v něm snadno vyhledávat.

• Snížení nákladů na zabezpečení a správu 2 300 přenosných počítačů, stolních počítačů a jiných koncových zařízení na různých místech o 80 %. Správu zabezpečení těchto koncových bodů má nyní na starosti jediná osoba v části pracovní doby, zatímco dříve se jí po celou pracovní dobu zabývalo 4 až 5 zaměstnanců.

Visiting Nurse Service of New York
Visiting Nurse Service of New York je největší nezisková organizace v oblasti domácí zdravotní péče v USA. VNSNY má 4 000 klinických pracovníků, kteří v průměru denně navštíví 30 000 pacientů a pro přístup k jejich záznamům používají přenosné počítače. VNSNY zavedla aplikace Symantec Endpoint Protection 11.0 a Symantec Endpoint Encryption, které umožňují okamžitý přístup k těmto záznamům a současně zajišťují dodržování požadavků zákona HIPAA na ochranu soukromí pacientů a zabezpečení.

Aplikace Symantec Endpoint Protection integruje základní technologie, například antivirovou ochranu, ochranu před spywarem, bránu firewall, prevenci narušení a kontrolu zařízení a aplikací, a vyžaduje pouze jediného agenta, který se spravuje pomocí jedné konzoly pro správu. Ve spojení s aplikací Symantec Endpoint Encryption umožňuje organizaci VNSNY zajistit zabezpečení dat v přenosných počítačích a v podnikové síti a jejich okamžitou přístupnost oprávněným zaměstnancům.

VNSNY využívá také systém Symantec DeepSight Threat Management System, který poskytuje v reálném čase informace o celém životním cyklu hrozeb, od prvotního odhalení zranitelného místa až po aktivní útok. Systém DeepSight, který nabízí expertní analýzu a možnost přizpůsobit spouštění upozornění, umožňuje organizacím stanovit prioritu IT zdrojů, aby bylo možno lépe chránit důležité informace před potenciálními útoky.

CITACE
„Díky standardizaci již nepotřebujeme čtyři nebo pět dodavatelů. Zavedení integrovaných nástrojů společnosti Symantec jako standardu se ukázalo jako nejvýhodnější investice.“
—Sri Bharadwaj, ředitel infrastruktury a provozu, společnost Molina Healthcare

„Naši kliničtí a vedoucí pracovníci jsou velice mobilní. Tím se zvyšuje riziko ztráty nebo krádeže přenosného počítače. Aplikace Symantec Endpoint Encryption mi umožňuje pracovat bez obav, protože mohu zabezpečit přenosné počítače tak, že data v nich uložená a data uložená v síti jsou nepřístupná všem osobám, které nemají oprávnění k jejich zobrazení.“
- Larry Whiteside, ml. CISO, nezisková organizace Visiting Nurse Service of New York

„Než jsme začali využívat informace poskytované systémem Symantec DeepSight Threat Management System a Symantec Event Information Manager (SEIM), museli se dva pracovníci na plný úvazek zabývat kontrolou všech protokolů. Protokoly jsou nyní automaticky korelovány a událostem je automaticky přidělována priorita. Systém DeepSight nám poskytuje výstrahy a informace o opravách, což podstatně snižuje počet člověkohodin, které musíme vyhradit pro správu zabezpečení našich systémů.“
- Larry Whiteside, ml. CISO, nezisková organizace Visiting Nurse Service of New York

Tiskové zprávy

Diskuse