Nettop Acer AspireRevo

25. 4. 2009 12:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer AspireRevo: Nettop se setkává s herní konzolí

Nettop Acer AspireRevo

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Revoluce v multimediální zábavě

Obrovský úspěch, s nímž se setkal netbook, stál u zrodu nového tržního segmentu, který vznikl ve velmi krátkém čase a přinesl revoluci do oblasti přenosných počítačů. Nettop však ovlivnil i segment stolních počítačů. Tyto počítače jsou menší a levnější než běžné osobní počítače a přitom dokáží uspokojit veškeré běžné potřeby včetně surfování na internetu, stahování souborů a sledování obsahu, přehrávání videofilmů, hraní her a rovněž umožňují pracovat s typickými kancelářskými programy anebo komunikovat prostřednictvím VOIP s podporou volitelné webové kamery.

Dnešního dne společnost Acer způsobila v tomto odvětví naprostou revoluci svým novým nettopem Acer AspireRevo, který nabízí rozšířené grafické funkce pro pohodlné sledování multimediálního obsahu ve vysokém rozlišení. AspireRevo je skutečné multimediální centrum pro celou rodinu, které nejen zprostředkuje okamžitý přístup k hudbě, videu a snímkům, ale také k obsahu ve vysokém rozlišení a najde uplatnění i jako herní konzole.

AspireRevo, jako skutečně první osobní počítač s malým faktorem, využívá platformu NVIDIA® ION™, která spojuje procesor Intel® Atom™ 230 a grafický procesor NVIDIA ION. Přes nízkou spotřebu a malé rozměry nabízí grafické funkce srovnatelné se skutečným multimediálním osobním počítačem. Integrovaný grafický procesor NVIDIA® ION™ dosahuje 10x vyššího grafického výkonu než jiné osobní počítače s malým tvarovým faktorem a výsledkem je výjimečná multimediální zábava ve vysokém rozlišení. Platforma NVIDIA® ION™, která je certifikovaná pro Windows Vista Premium, zaručuje podání videa v nejvyšší kvalitě a úplnou grafickou podporu.

“Acer AspireRevo představuje zcela nový směr v počítačovém průmyslu," oznámila společnost Acer. “Je to kompaktní, elegantní, plně vybavený osobní počítač, který má nižší spotřebu a nabízí vynikající vizuální zážitky v každodenním digitálním životě, při hraní her a dokonce video ve vysokém rozlišení.”

“Acer AspireRevo s naším novým grafickým procesorem NVIDIA ION je naprosto úžasný malý domácí osobní počítač,” prohlásil Drew Henry, ředitel pro výrobky MCP společnosti NVIDIA. „Překvapí vás a určitě i ohromí kvalita přehrávaných videí ve vysokém rozlišení i možnost úpravy snímků, surfování na webu a hraní nejnovějších online her.“

Acer AspireRevo, který je charakteristický propracovaným designem a malými rozměry (s obsahem pouhý jeden litr!), je praktický, univerzální a vhodný do jakéhokoli prostředí. Navíc speciální montážní systém umožňuje upevnit počítač na zadní část LCD displeje nebo televizoru držákem VESA, a tedy uživatel získá zařízení typu „vše v jednom“ a navíc i více prostoru pro práci nebo hraní. Pro AspireRevo vždy najdete vhodné místo v jakékoli místnosti, např. v kuchyni, ložnici či v hale. Držák VESA umožňuje nastavit výšku tak, že vypínač, volitelná webová kamera a čtečka paměťových karet se vždycky nacházejí nad horní hranou jakéhokoli LCD displeje.

Acer AspireRevo je volitelně nabízen společně s herním ovladačem vybaveným snímači 3D pohybu a nespočtem funkcí. Tento ovladač, který lze rovněž použít jako ukazovací zařízení (vzdušná myš) nebo dálkový ovladač mediálního centra, je určen především pro tři hlavní herní scénáře - jako ovládací zařízení letadla/závodního vozidla, tenisová raketa/baseballová pálka anebo palná zbraň, jíž lze ovládat vestavěnou spouští. Ovladač je neobyčejně propracovaný a dokáže sledovat získané počty bodů při hře a současně je schopen zachytit a sledovat velice přesně pohyby uživatele.

AspireRevo, vybavený veškerými potřebnými porty, lze snadno používat s nejrůznějšími zařízeními. Bezdrátové připojení k síti 802.11b/g (a /Draft-N u vybraných modelů) a připojení Gigabyte Ethernet zaručují ultrarychlou komunikaci s jinými počítači v domácí síti a port HDMI™ navíc oceníte při dokonale realistickém přehrávání videa v plném vysokém rozlišení.

Jakmile v obývacím pokoji připojíte AspireRevo k velkému plochému televizoru, počítač doslova ožije. Možnost umístit malý a tichý, avšak plně vybavený osobní počítač do obývacího pokoje, v němž rodina sleduje digitální fotografie a videa, komunikuje prostřednictvím MSN Messenger a webové kamery, hraje fyzicky aktivní hry a současně může pracovat i s běžnými aplikacemi, dokazuje, že AspireRevo je naprosto nezbytná součást moderní domácnosti.

Kompaktní a elegantní stolní počítač, který můžete umístit kdekoli v domácnosti, je vybaven v této kategorii neuvěřitelným grafickým výkonem grafického procesoru NVIDIA® ION™ a procesoru Intel Atom 230/330 s nízkou spotřebou. ION představuje záruku, že AspireRevo poskytne veškeré přednosti operačního systému Windows za bezkonkurenční cenu. Umožňuje sledovat filmy ve vysokém rozlišení 1080p, hrát hry DirectX 10 s vysokou snímkovou frekvencí a vychutnat si veškeré možnosti, které nabízí Microsoft Windows Vista Premium v oblasti 3D zobrazení. Tento nettop v prostorově nenáročném provedení a s tichým chodem lze využit jako plnohodnotný počítač v domácí kanceláři či k příležitostnému hraní her na televizoru v obývacím pokoji.

Ani hardware svými vlastnostmi rozhodně nezklame očekávání. Počítač AspireRevo, osazený procesorem Intel® Atom™ 230 a grafickým procesorem NVIDIA® ION™, může být vybaven pevným diskem Serial ATA nebo Solid State Drive a až 4GB pamětí DDR2, která umožňuje snadno dosáhnout vysokého výkonu při práci se všemi nejrozšířenějšími aplikacemi. Slot Mini PCI Express umožňuje zvýšit kapacitu pro ukládání neustále rostoucích multimediálních souborů.

AspireRevo je nettop, který spojuje progresivní vybavení s nízkou spotřebou energie a splňuje požadavky standardu Energy Star 5.0.

Tiskové zprávy

Diskuse