Mobilní telefon Nokia 6216 classic s technologií NFC

27. 4. 2009 20:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Unikátní NFC technologie přichází v novém modelu Nokia 6216 classic

Mobilní telefon Nokia 6216 classic s technologií NFC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Při příležitosti zahájení 3. ročníku konference WIMA, která se koná v konferenčním centru Grimaldi Forum v Monaku, představila Nokia svůj třetí přístroj s plně integrovanou funkcí Near Field Communication (NFC), model Nokia 6216 classic. Tato novinka je prvním zařízením značky, které disponuje technologií NFC využívající SIM kartu a umožňuje tak operátorům připravovat NFC služby na platformě karty SIM. Se službou NFC získají spotřebitelé mnohé výhody. Mohou snadněji používat a pohodlněji sdílet obsah v podobě fotografií, internetových odkazů, zvukových souborů nebo kontaktních údajů. Stejně tak zákazníci budou moci využívat bezpečné transakce pro platby za jízdenky či vstupenky, to vše pouhým jedním stiskem na svém přístroji. Zahájení prodeje novinky Nokia 6216 classic je plánováno na vybraných trzích na začátek třetího čtvrtletí roku 2009 s odhadovanou maloobchodní cenu 150 eur bez daní a dotací.

"Nokia 6216 classic bude patřit mezi první komerčně prodávané přístroje na trhu, které vyhovují požadavkům operátorů na bezpečné transakce pomocí SIM karty založené na technologii Near Field Communications," říká Jeremy Belostock, vedoucí near field communications Nokia a dodává: "S telefonem Nokia 6216 classic v kapse a aplikací na prodej jízdenek či vstupenek uloženou na SIM, můžete nahradit množství platebních karet ve vaší peněžence. Aplikace uložené přímo na SIM kartě lze navíc bezpečně přenést do dalších přístrojů Nokia s technologií NFC."

Informace o svých platebních kartách mohou mít uživatelé uloženy přímo na kartě SIM a přiložení přístroje k platebnímu terminálu jim tak umožní rychlé a jednoduché nakupování jízdenek nebo jiných lístků*.

"Představení Nokia 6216 classic s technologií NFC na SIM kartě je velkým krokem vpřed pro platbu jízdenek, lístků a služeb," říká Alex Sinclair, hlavní technologický ředitel společnosti GSM Association. "Jsme přesvědčeni, že tato novinka urychlí nasazení této technologie a zvýší zájem o služby NFC mezi operátory.

Kromě samotné technologie NFC je Nokia 6216 classic vybavena všemi funkcemi, které uživatelé očekávají od mobilních přístrojů příští generace. Ve výbavě tak nechybí digitální fotoaparát, výborný displej, stereo FM rádio, hudební přehrávač, podpora sítí 3G a ani slot pro microSD karty, díky kterému je možné zvětšit kapacitu paměti telefonu až na 8 GB.

* Pro využívání bezkontaktních plateb za jízdenky a služby je potřebná kompatibilní NFC SIM karta a je požadováno také předplatné podpůrných služeb a instalace vhodné zabezpečovací aplikace.

Tiskové zprávy

Diskuse