SONY získalo ocenění TIPA 2009

27. 4. 2009 20:45    Rubrika: Tiskové zprávy

• Objektiv 70-400 mm F4-.5.6 G SSM DSLR zvítězil v kategorii „Nejlepší profesionální objektiv“

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění





Porotci letošních cen asociace TIPA (Technical Image Press Association) ocenili produkty Sony v oblasti digitální fotografie.

Komise pro udílení nejprestižnějších evropských cen fotografického průmyslu udělila titul „Nejlepší digitální fotoaparát se suprezoomem pro rok 2009“ fotoaparátu Sony Cyber-Shot DSC-HX1. Ve zdůvodnění rozhodnutí se píše: „Fotoaparát Sony Cyber-shot DSC-HX1 dokáže pořídit panoramatický záběr o rozsahu až 224 stupňů v jednom snadném kroku. Jedná se o první kompakt Sony se snímačem s technologií ‚Exmor‘ CMOS. Ten umožňuje sériové snímání rychlostí 10 snímků za sekundu při plném rozlišení 9,1 megapixelů a záznam videosekvencí v kvalitě 1080p HD. Fotoaparát je vybaven objektivem řady ‚G‘ s 20x optickým zoomem, který byl zatím k dispozici pouze u zrcadlovek Sony ‚alfa‘.“

Další cenu pro Sony získal objektiv pro digitální zrcadlovky 70-400mm F4-5.6 G SSM, který byl vybrán jako „Nejlepší profesionální objektiv pro rok 2009“. Ve svém zdůvodnění o něm komise píše:
„Objektiv Sony G s 18 čočkami ve 12 skupinách, 2 ED čočkami, motorem SSM a celkovou hmotností 1,5 kg si označení ‚profesionální‘ rozhodně zaslouží. Krásná stříbrná povrchová úprava, pevná konstrukce a vynikající optická kvalita při cloně f/4. Kruhová clona, malé zkreslení, žádná viditelná vinětace a zanedbatelné chromatické zkreslení – to vše je součástí portrétu tohoto kvalitního teleobjektivu.“

Cyber-shot DSC-HX1
Tento kompakt je nabitý funkcemi, ale přesto elegantní a snadno ovladatelný.
Jeho srdcem je citlivý 9,1megapixelový snímač CMOS, který eliminuje obrazový šum
při zhoršených světelných podmínkách, například při fotografování za soumraku nebo ve špatně osvětlených interiérech. Když budete fotografovat z ruky bez blesku, poznáte to okamžitě na svých ostrých a přirozených snímcích. Je to také první kompaktní digitální fotoaparát na světě s funkcí sériového snímání rychlostí 10 snímků za sekundu při plném rozlišení. K dispozici jsou dále dva nové režimy pro zhoršené světelné podmínky, které automaticky vytvoří jeden kvalitní snímek ze šesti sériově nasnímaných políček. HX1 má také funkci Sweep Panorama. Tento nový režim dokáže spojit několik sériově pořízených snímků do jednoho superširokého záběru. K vytvoření bezchybných panoramatických snímků stačí jednou stisknout spoušť a provést plynulý pohyb fotoaparátem.

Objektiv 70-400 mm F4-.5.6 G SSM DSLR
Kvalitní teleobjektiv řady G s velkým rozsahem ohniskových vzdáleností.
Je vybaven automatickým ostřením s plynulým a tichým chodem díky motoru
o velkém točivém momentu SSM (Super Sonic wave Motor). Optika řady G s ED čočkami (čočky s nízkou disperzí) zajišťuje ostré a jasné vykreslení v celé ploše a nižší chromatické zkreslení. Kruhová clona vytváří krásné difrakční kroužky. Mezi další vlastnosti patří pohodlné ovládání s přepínačem režimu ostření, omezovačem rozsahu ostření a tři tlačítka pro podržení zaostření.

Tiskové zprávy

Diskuse