Notebook HP ProBook PC Line

28. 4. 2009 19:50    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje notebook ProBook PC Line, který spojuje funkčnost s elegancí

Notebook HP ProBook PC Line

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Hewlett-Packard dnes představila nové značky cenově dostupných notebooků, které nabízejí spojení funkčnosti s elegancí.
Řada HP ProBook navazuje na úspěšnou a mnoha cenami ověnčenou sérii HP EliteBook, dosud nejvšestrannější firemní notebook ve své třídě. Design nové řady HP ProBook, inspirovaný minimalismem, spojuje matné a lesklé povrchy, oprošťuje se od vnějších vlivů a zůstává pouze čistý a stylový vzhled.
Jedinečný je lesklý povrch, design klávesnice a sada profesionálních inovací, které byly dříve k vidění jen u cenově vyšších kategorií modelů HP ProBook řady. HP tak poskytuje nejlepší kombinaci firemních funkcí a hodnoty.
"Ohromující s-série HP ProBook přináší výjimečný styl a agresivní cenovou politiku, která zaujme zejména firemní uživatele z malých a středních společností," řekl viceprezident divize Personal System Group HP pro oblast EMEA , Charl Snyman. "Ale není to jen o dobrém vzhledu a nízké ceně - HP ProBooks poskytují tou správnou kombinací vlastností a profesionálních inovací uživatelům velké zážitky a dojmy."
Standardní řady (S) nových HP ProBook modelů nabízejí funkce standardního vysokého rozlišení (HD) a LED podsvícený displej s možností výběru 15,6 a 17,3-palcové velikosti.
Inovativní uspořádání poskytuje i vizuálně otevřenou a prostornou klávesnici s vyvýšenými klávesami. Využitelnost je stejná jako u tradičních klávesnic a zvýšená plocha dává méně šancí pro usazování prachu a nečistot, takže se čistí a udržuje snadněji, než kdykoli předtím.
Vybrané modely HP ProBook zahrnují i nejnovější bezdrátové širokopásmové připojení s HP Mobile Broadband. Vestavěnou technologii Qualcomm Gobi umožňuje používat jediný modul, HP un2400, s podporou více mobilních širokopásmových síťových technologií a mobilních operátorů. To zvyšuje možnosti v mezinárodním roamingu a nabízí uživatelům větší možnosti výběru mobilního datového tarifu.
Kromě operačního systému Microsoft® Windows® nabídnou vybrané modely HP ProBook řady S i předinstalovaný systém Novell SuSE Linux Enterprise Desktop 11. SuSE Linux je pro užívání snadný open source operační systém, který poskytuje uživatelům připojení, využitelnost a očekávané vlastnosti.
K inovacím HP Professional, zařazených do ProBook řady S, patří i software HP QuickLook 2, který umožňuje přístup k e-mailu, kalendáři, úkolům a kontaktním informacím během několika vteřin a stiskem jediného tlačítka. Funkce HP SpareKey řeší problémy se zapomenutým heslem, kde pomocí tří předem stanovených osobních identifikačních dotazů získáte okamžitý vstup do systému. Pro zabezpečení dat trvale maže jednotlivé soubory, složky a osobní informace z notebooku nástroj File Sanitizer for HP Protect Tools, který rovněž umožňuje uživatelům recyklaci notebooku s jistotou, že jejich důvěrná data byla odstraněna.
ProBook s-série byla navržena s ohledem na snížení dopadů na životní prostředí za použití méně zdrojů a se záměrem snížení spotřeby energie.
Celé portfolio HP ProBook je držitelem stříbrného certifikátu Electronic Products Environmental Assessment Tool (EPEAT®) a je zařazeno do kategorie ENERGY STAR® v oblasti úspor energie. Modely HP ProBook
s operačním systémem Microsoft Windows zahrnují správu napájení a mají schopnost šetřit energií tak, že automaticky přepnou počítač do režimu úsporného napájení po určité době nečinnosti. Energii šetřící adaptéry HP Smart AC Adapters pro notebooky umožňují automaticky upravovat napájení tak, jak je potřeba. Kromě toho více než 90 procent HP notebooků (podle hmotnosti) jsou recyklovatelné nebo vratné (nechodí na skládku).
Styl pro každodenní podnikání
HP ProBook s-série zahrnuje:
HP ProBook 4510s a HP 4515s ProBook - nabízí 15,6-palcový širokoúhlý 16:9 HD displej s LED podsvícením a integrovanou numerickou klávesnici. Zákazník si může vybrat volitelné připojení HP Mobile Broadband
s vestavěnou technologií Gobi, zatímco standardní Wi-Fi certifikované WLAN a volitelné integrované bezdrátové technologie Bluetooth završují bezdrátové připojení. Lze si vybrat procesor Intel (4510s) nebo AMD (4515s), které splňují vysoké nároky na výkon a konektivitu, a volitelná je i grafika UMA nebo discrete.
HP ProBook 4710s - vyznačuje se 17,3 -palcovým širokoúhlým 16:9 HD s LED podsvícením, největším z celé řady. Pro výkonnější grafiku notebook obsahuje ATI Mobility Radeon HD 4330 s až 512 MB GDDR2 paměti pro video. Dále nabízí nejnovější procesory Intel Core ™ 2 Duo a volitelné integrované bezdrátové technologie Bluetooth. Tento notebook obsahuje HDMI port pro připojení k HD displeji i integrovanou numerickou klávesnicí.
HP USB 2.0 Docking Station je kompatibilní příslušenství pro HP ProBook S-série. Jediným krokem je uživatel jsou připojen ke své klávesnici, myši, monitoru, tiskárně a dalšímu příslušenství, a je schopen mít k dispozici video, audio, síťová připojení a až čtyři současně pracující USB zařízení.
Ceny a dostupnost
Očekávaná cena v České republice začíná na 10 990 Kč (bez DPH). Dostupnost se liší podle země. HP USB 2.0 Docking Station je nyní k dostání za € 125 (bez DPH).
HP doplňuje své nedávné oznámení nula procentního financování propagačních akcí, které je jednoduché a cenově dostupné pro malé a střední podniky, aby i nadále mohli investovat do technologií, které jim pomohou zvýšit efektivitu a růst jejich firem. S nabídkou HP Financial Services poskytují zákazníkům na výběr buď pronájem nebo prodej vlastních produktů.
Další informace o s-sérii HP ProBook, obrázky a další řešení mobility HP je k dispozici na:
http://www.hp.com/go/mobility2009 a http://www.hp.com/personal.

Tiskové zprávy

Diskuse