mini-notebook Toshiba NB200

29. 4. 2009 22:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Toshiba rozšiřuje portfolio své nabídky o stylového a osobního mobilního společníka

mini-notebook Toshiba NB200

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Model Toshiba NB200 oslovuje smysly díky atraktivní barvě a povrchu s prostorovou texturou a nabízí na trhu mini-notebooků naprosto nový „vzhled i pocit“.

Divize Computer Systems společnosti Toshiba oznámila rozšíření své řady mini-notebooků o model Toshiba NB200. Nový mini-notebook je vybaven displejem s úhlopříčkou 10,1" (25,6 cm), 160GB harddiskem a nejmodernějšími technologiemi. Je stylovým mobilním společníkem, který odráží moderní digitální životní styl.

Podle nedávného průzkumu trhu, který provedla společnost Toshiba, vnímají spotřebitelé mini-notebooky jednoznačně jako sekundární nebo dokonce i třetí zařízení pro sdílení informací a zajištění komunikace mimo svůj domov. „Náš nový model Toshiba NB200 na tento požadavek trhu reaguje a nabízí dokonalé vyvážení přenositelnosti, kvality a použitelnosti, aniž by kterákoli z těchto oblastí musela obětovat něco ze svých hodnot,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize Computer Systems společnosti Toshiba Europe. „Čím menší zařízení jsou, tím více kladou uživatelé důraz na jejich design. My se touto oblastí velmi vážně zabýváme a nový model Toshiba NB200 představuje elegantní řešení s dokonalým designem.“

Dotek, pocit, okouzlení na pohled!
Mini-notebook Toshiba NB200 plně splňuje požadavek na design, který musí zaujmout a přitáhnout oči. Nabízí jedinečnou matnou povrchovou úpravu a atraktivní 3D texturovaný design povrchu. První dodávky tohoto „nováčka“ budou v nejmódnější barvě tohoto roku: saténově hnědé.

Mobilní společník uživatelů – kdykoli odejdou z domova
Nový přírůstek váží pouze 1,18 kg včetně tříčlánkové baterie, nabízí širokoúhlý displej s úhlopříčkou 10,1" (25,6 cm) s podsvícením pomocí LED. Díky mini-notebooku Toshiba mini NB200 mohou uživatelé sdílet s přáteli své fotografie, zatímco budou sedět v kavárně, studenti mohou psát své referáty v knihovně, vyřizovat si e-maily nebo brouzdat po webu cestou ve vlaku. Tříčlánková baterie vydrží až 4 hodiny a šestičlánková dokonce až 9 hodin.

Naše zaměření na kvalitu: mini-notebook bez kompromisů
Uvážíme-li, že skutečným rozlišujícím kritériem mezi mini-notebooky je snadnost přenášení, hraje ochrana dat velmi důležitou roli. Protože nelze zabránit tomu, aby přístroj čas od času neutrpěl nárazy a otřesy, je vybaven monitorovacím systémem s 3D akcelerometrem , jenž dynamicky detekuje volné pády, nárazy nebo vibrace. Systém velmi rychle zvedne čtecí a zapisovací hlavy harddisku od jeho ploten a ochrání tak cenná data.

Dostatek výkonu na vše potřebné
Srdcem mini-notebooku Toshiba NB200 je procesor Intel® Atom® N280 na frekvenci 1,66 GHz spolu s grafickou sadou Intel® 945GSE, což nabízí dostatečný výkon pro prohlížení Internetu, posílání e-mailů, psaní textů a multimédia – čtyři nejpoužívanější aplikace mezi uživateli mini-notebooků .

Vzhledem k tomu, že Toshiba NB200 obvykle slouží jako sekundární nebo dokonce třetí zařízení, chtěli jsme, aby jeho připojení k okolnímu světu bylo co nejsnadnější. Mini-notebook Toshiba mini NB200 se dodává s vestavěným rozhraním pro bezdrátové sítě LAN (IEEE 802.11 b/g) a u vybraných modelů navíc i s integrovaným modulem pro mobilní širokopásmovou komunikaci a diverzitní citlivou anténou pro příjem signálu. Mini-notebook je vybaven rozhraním Bluetooth® a má tři USB 2.0 porty, z toho jeden s režimem Sleep-and-Charge (napájení externích zařízení i při vypnutém mini-notebooku), které zajišťují možnosti připojení pro další zařízení a periférie, jako například externí optická mechanika SuperMulti Drive.

Příslušenství zvyšuje hodnotu
„Víme, že v Evropě je sledování filmů a poslech hudby na mini-noteboocích nejoblíbenějším způsobem jejich využití a že zhruba každý pátý uživatel mini-notebooku říká, že používá externí DVD čtecí nebo zapisovací mechaniku ,” říká Marco Perino, generální ředitel divize doplňků pro PC, periférií a služeb pro EMEA společnosti Toshiba Europe. „Na tento požadavek reagujeme nabídkou štíhlé a stylové externí DVD mechaniky, která je dokonalým doplňkem našeho nového mini-notebooku.“

Stejně jako samotný mini-notebook Toshiba NB200 je nová externí mechanika SuperMulti Drive snadno přenosná. Váží pouhých 382 g a dodává se ve velmi štíhlém pouzdře, které je jen 18 mm vysoké. Díky rychlosti zápisu i čtení 24x a napájení přes USB je externí optická mechanika SuperMulti Drive pro nový mini-notebook dokonalým doplňkem.

Pro ty, kdo si chtějí prohlížet fotografie společně s přáteli nebo musejí předvádět obchodní prezentace, nabízí společnost Toshiba další užitečný nástroj, jenž dokonale zapadá do scénáře mobilního využívání mini-notebooků. Nový LED projektor F10 zabere plochu menší než krabička na CD, váží jen 650 gramů a umožňuje promítat obraz s úhlopříčkou až 60 palců (152 cm). Projektor F10 má rozlišení SVGA.

Společnost Toshiba bude i nadále rozšiřovat řadu příslušenství pro mini-notebooky, přičemž důležitým aspektem bude vždy ohled na jejich snadnou přenosnost. Koncem druhého čtvrtletí 2009 bude tak k dispozici pouzdro i brašna.

Jako odpovědný člen celosvětového společenství společnost Toshiba zaručuje, že všechny notebooky splňují směrnici RoHS a díky eliminaci použití olova, rtuti a některých dalších nebezpečných látek účinně snižují dopady na životní prostředí. Nový model Toshiba NB200 je připraven na splnění požadavků ENERGY STAR® 5.0 .

Tiskové zprávy

Diskuse