Vylepšete si T-Mobile G1

30. 4. 2009 16:46    Rubrika: Tiskové zprávy

- Nové funkce, vylepšení a uživatelsky příjemnější vstupní obrazovka

Revoluční přístroj T-Mobile G1 doznává vylepšení, což je dobrá zpráva pro všechny stávající uživatele i zájemce o koupi tohoto přístroje vyvinutého ve spolupráci se společností Google™. Společnost T-Mobile totiž otestovala a schválila aktualizační softwarový balíček, který zohledňuje nejnovější vývoj ve využívání operačního systému Android a přináší nové funkce, spoustu vylepšení a uživatelsky přívětivější vstupní obrazovky většiny aplikací. Aktualizovaným softwarem budou vybaveny nové přístroje T-Mobile G1 prodávané v průběhu června s tím, že stávající uživatelé těchto telefonů dostanou automaticky novou verzi do svého telefonu zdarma přes mobilní síť. Aktualizace bude rozesílána na aktivní přístroje G1 v domácí síti od 30.4. v průběhu několika dní a G1 bude svého majitele o této akci informovat. Kromě aktualizace softwaru plánuje T-Mobile v roce 2009 rozšíření nabídky mobilních telefonů s operačním systémem Android.

Větší uživatelská přívětivost, více zábavy

Nejviditelnější novinkou představované verze je možnost ovládání přístroje v českém jazyce. Určitě zaujme i automatické horizontální nebo vertikální zobrazení dotykového displeje. Díky tomu lze přístroj T-Mobile G1 používat ve formátu zobrazení na šířku bez nutnosti vysunutí hardwarové klávesnice. Další novou zásadní funkcí je softwarová klávesnice, jež umožňuje psaní pomocí dotykového displeje. Uživatelé telefonu T-Mobile G1 tak mohou volit mezi softwarovou nebo hardwarovou klávesnicí QWERTZ.

Díky softwarové aktualizaci mohou filmoví fanoušci používat fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpix i pro nahrávání videí. Funkce přehrávání jim zase umožňuje rozvíjet svou kreativitu. Skvělou vychytávkou je, že filmy lze nahrávat přímo z telefonu na stránky YouTube™, kde si je mohou prohlédnout nejen přátelé a známí, ale i všichni návštěvníci této populární internetové stránky z celého světa. Další výhoda spočívá v tom, že uživatelé mohou nyní nahrávat fotografie pořízené přístrojem T-Mobile G1 přímo do svého osobního internetového fotoalba Picasa Web Album™. Pokud jde o audio funkce, vývojáři operačního systému Android připravili upgrade rozhraní Bluetooth. Přístroj T-Mobile G1 s nainstalovaným softwarem bude možno prostřednictvím Bluetooth synchronizovat s autorádii i stereofonními sluchátky (podpora profilů A2DP a AVRCP).

Kromě těchto funkcí nabízí softwarová aktualizace i vylepšený design mnoha uživatelských rozhraní a nové widgety, např. pro kalendář a hudební přehrávač. Vylepšení doznaly i funkce zoomu, emailový klient a internetový prohlížeč.