Acer Aspire One s 11,6 palců LCD

4. 5. 2009 19:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Netbook vznikl jako výrobek, který měl vyplnit mezeru na trhu, a rychle se rozšířil do celého světa. Zpráva společnosti Gartner pro rok 2009 odhaduje celosvětové zvýšení prodeje na 21 miliónů kusů (přičemž před šesti měsíci zveřejnila mnohem skromnější odhad, který zněl 8 miliónů).

Acer Aspire One s 11,6 palců LCD

Netbooky tvoří čistě strategickou kategorii výrobků a doplňují mobilní výrobky, které vždy představovaly nejdůležitější součást výrobního programu společnosti Acer.

Společnost Acer se zaměřila na řešení každého detailu od designu ověnčeného cenami přes přizpůsobené rozhraní po nejrůznější možnosti připojení. Spojení všech uvedených prvků přispělo k tomu, že Aspire One se stal nejprodávanějším netbookem na trhu.

Možnost být kdekoli neustále připojen představuje všeobecný trend mezi konečnými uživateli. Mladí lidé potřebují nástroj, který jim umožní komunikovat prostřednictvím textových zpráv nebo zprostředkuje trvalý přístup k sociálním sítím. Profesionální uživatelé chtějí zařízení, zajišťující připojitelnost a mobilitu, jako druhý nebo třetí počítač, který budou moci nosit neustále s sebou a využívat ke sledování multimediálního obsahu, k připojení k internetu nebo elektronické poště vždy, kdy potřebují.

Dnes společnost Acer představila jiné rozměry: Nové rozšíření nabídky, speciálně připravené pro každého, která dokáže uspokojit uživatele různých věkových kategorií výběrem možných způsobů komunikace. Vítězná strategie společnosti Acer je založena na obohacení navrhovaného výrobku takovými vlastnostmi, které znásobí vzájemnou přitažlivost mezi uživatelem a výrobkem.

Design se tedy stává základním prvkem, zprostředkujícím tyto ideje a významy, které jsou s ním spojeny.
Dnes Acer rozšiřuje tuto řadu o zcela nový formát 11,6”.

Kromě úplné připojitelnosti je pro novou řadu charakteristický nezaměnitelný design. Počítač je nabízen v lesklém provedení ve čtyřech barevných odstínech – bílé, tmavomodré, červené a černé, které zvýrazňují prvky designu. Tenký a aerodynamický vzhled nových netbooků Acer vyvolává představu rychlosti a mobility, zdůrazňuje schopnost překonávat hranice prostoru i času a neomezenou připojitelnost na jakémkoli místě.

Aspire One 11,6” je vybaven procesorem Intel® Atom™ a čipsetem Mobile Intel® US15W Express. Přes své malé rozměry se může pochlubit velkým 160GB pevným diskem a čtečkou paměťových karet typu „vše v jednom“.

Tloušťka snížená na jeden palec (pouze 2,5 cm) zaručuje snadné přenášení. WiFi 802.11b/g a technologie Acer Signal Up zajišťují snadný přístup k dostupným bezdrátovým sítím, přičemž připojitelnost Bluetooth a 3G nabízejí ještě větší nezávislost - připojení 360°, úplné ovládání online komunikace bez časových a prostorových omezení.

Tímto způsobem jsou odstraněny veškerá omezení online spojení mezi lidmi - snad jen s výjimkou představivosti. Společnost Acer vyvinula Aspire One 11,6” ke zcela jasnému účelu: pozorování každodenního života a běžných činností uživatelů jí umožnilo spojit veškeré nároky do zařízení, které nabízí jedinečné možnosti.
Elegantní detaily, jako např. závěsy displeje a aerodynamické tvary z kovu spolu decentním barevným řešením vnitřních ploch a spínačem v barvě, která kontrastuje s texturou povrchu, rozhodně přitáhnou pozornost.

U provedení 11,6" byl kladen důraz na ty nejmenší detaily: klávesnice s měkkým povrchem, který zvyšuje pohodlí při psaní a zprostředkuje příjemný pocit při chatování s přáteli. Zvuk Dolby Pro Logic® a displej WXGA podsvětlený LED diodami jsou srovnatelné s nejlepšími stanicemi pro multimediální zábavu. Neobyčejně malá tloušťka snížená na 2,5 cm, hmotnost necelý 1 kg a výdrž 8 hodin dosažená šestičlánkovou baterií 5200 mAh zaručují, že Aspire One můžete snadno nosit s sebou.

Rámeček displeje se zabudovaným digitálním mikrofonem a webovou kamerou Acer CrystalEye představuje malé okno do světa, které umožňuje udržovat kontakt v reálném čase prostřednictvím videostreamingu, videochatovat a pořádat videokonference.

Porty VGA a LAN byly umístěny do zadní části, aby bylo možné zmenšit tloušťku netbooků, zlepšit přenosnost a zajistit pohodlné vedení kabelů. Z důvodů snadnější identifikace jsou porty označeny ikonami a jsou rovněž lépe viditelné, i když je víko počítače zavřeno. A ještě jeden praktický detail: Vícedotykové ukazovací zařízení umožňuje přetáčet stránky tak, jako byste četli noviny, anebo jediným pohybem zvětšit obraz.

Tiskové zprávy

Diskuse