LCD televize SONY BRAVIA Z5500

4. 5. 2009 19:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Může se pochlubit nejen krásným designem, ale také nejnovějšími ekologickými funkcemi

LCD televize SONY  BRAVIA Z5500

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost Sony dnes představila zásadní novinku ve své řadě televizorů BRAVIA™. Tímto modelem je Z5500 plný nejmodernějších technologií. Díky průkopnickému systému Sony Motionflow 200Hz a technologii redukce rozmazání obrazu (Image Blur Reduction) nabízí Z5500 skutečně plynulé zobrazení pohybu a rychle se měnících scén. Ve spojení s novým systémem domácího kina HT-CT500 navíc i výjimečný zvuk. Toto domácí kino bylo speciálně navrženo jako doplněk k televizoru BRAVIA™ Z5500 pro dosažení té pravé domácí zábavy ve Full HD kvalitě.

Sport a rychlé filmové akce nikdy nevypadaly lépe. Technologie Motionflow 200Hz pomocí speciálních algoritmů vytváří ke každému originálnímu obrazovému políčku tři další, takže zvyšuje snímkovou frekvenci z 50 na 200 snímků za sekundu. O další zdokonalení obrazu se stará technologie Image Blur Reduction, která původní políčko před vložením nových políček „vyčistí“, takže konečný obraz je ostřejší a s minimem pohybového rozmazání. Výsledkem je dosud nejplynulejší a nejostřejší zobrazení pohybu mezi televizory BRAVIA™.

Design modelu BRAVIA™ Z5500 rozvíjí koncepci „draw the LINE“, která se soustředí na celkové zdokonalení diváckého zážitku, aniž by vás cokoli odvádělo od dění na obrazovce. Tenký rám dodává televizoru eleganci a stylovost. Obrazovou kvalitu modelu BRAVIA™ Z5500 zajišťuje BRAVIA Engine™ 3, nejnovější generace unikátní zobrazovací technologie od Sony. Tento procesor provádí inteligentní analýzu a optimalizaci video signálů z jakéhokoli HD nebo SD zdroje a vylepšuje zobrazení detailů, kontrast a podání barev, aby dosáhl co nejpřirozenějšího obrazu. Procesor doplňuje technologie Live Colour Creation, díky níž Z5500 dokáže zobrazit neuvěřitelně živé a přirozené barvy.

„Díky jedinečnému spojení pokročilých technologií a prvotřídního designu si u televizoru BRAVIA™ Z5500 můžete vychutnat čistý a plynulý obraz, o který se stará Motionflow 200Hz, doprovázený realistickým zvukem reproduktorů domácího kina HT-CT500,“ říká Hiroshi Sakamoto, viceprezident TV Marketing Europe. „Televizory navrhujeme tak, aby obsahovaly nejnovější funkce a nejmodernější technologie a přinášely do vašich obývacích pokojů opravdový svět realistických a všestranných diváckých zážitků bez kompromisů.“

Model Z5500 je k dostání ve velikosti 40, 46 nebo 52 palců. Má také DLNA™ certifikaci pro snadné propojení prostřednictvím vestavěného ethernetového portu s dalšími zařízeními s certifikací DLNA™ (i když nejsou ve stejné místnosti). Například počítač VAIO® nebo hudební server Giga Juke™. Pomocí dálkového ovladače televizoru BRAVIA™ můžete rychle přistupovat k obsahu připojených zařízení nebo dokonce ovládat funkce jako pauza, rychlý posun vpřed a vzad. Tato funkce se skvěle hodí pro streamování hudby v MP3 po celém bytě. Užitečná je také pro prohlížení digitálních fotografií, přehrávání filmů nebo záznamu z videokamery. Navíc vše ve vysokém rozlišení a bez zbytečných kabelů.

Nová technologie AppliCast™ poprvé umožňuje přístup k nepřeberné nabídce online služeb, aniž byste museli zapnout počítač. Po připojení na internet přes ethernetový port dokáže Z5500 zobrazit vaše oblíbené RSS kanály – mezinárodní zprávy, ceny akcií, předpověď počasí, horoskopy, novinky ze společnosti a mnoho dalšího. Jednoduché rozhraní na obrazovce XMB™ (XrossMediaBar) také nabízí přístup k užitečným aplikacím zvaným „widgety“, které můžete mít spuštěny zároveň se sledovaným televizním programem. Kromě nainstalovaných analogových hodin, kalendáře a průvodce technologií AppliCast™ je možné stáhnout další widgety, jako je například fotografický rámeček, který umožňuje promítnout jakýkoli obrázek z internetu, když je televizor v režimu fotorámečku (Picture Frame).

Televizory Z5500 jsou vybaveny integrovaným MPEG 4 AVC HD tunerem , díky němuž můžete sledovat své oblíbené programy bez set-top boxu.

Navíc je televizor vybaven i technologií BRAVIA sync, která umožňuje ovládání televizoru, domácího kina a přehrávače Blu-ray disků prostřednictvím tlačítek jediného dálkového ovladače.

Modelová řada BRAVIA™ pro rok 2009 pokračuje v zavádění energeticky úsporných novinek. Model Z5500 má v průměru o 25 až 35 % nižší spotřebu elektrické energie než srovnatelné modely roku 2008. Kromě toho je vybaven řadou ekologických funkcí, které jsou společně snadno a pohodlně přístupné pod novou hlavičkou ECO v XMB™ menu.

Mezi tyto prvky patří funkce automatického vypínání, která televizor přepne do úsporného režimu standby (spotřeba nižší než 0,19 W), jestliže po nastavenou dobu nebude přítomen vstupní signál, nebo televizor bude v nečinnosti. Spotřebu elektrické energie snižuje také integrovaný senzor intenzity světla, který upravuje jas podsvícení obrazovky v závislosti na osvětlení. Doplňkem k tomuto senzoru je volitelný úsporný režim, který snižuje jas podsvětlení na úroveň příjemnou pro sledování za tlumeného osvětlení.

Další funkcí modelu Z5500 je režim „Idle TV“, který funguje podobně jako spořič obrazovky na počítači a šetří energii přepnutím do úsporného režimu standby. Pokud po nastavenou dobu nedojde k žádnému zásahu ze strany diváka. Užitečná funkce, pokud často u televize usínáte. Režim „PC Power Management“ přepíná televizor automaticky do režimu standby, jestliže pod dobu 30 sekund neobdrží žádný signál od připojeného počítače. Toho můžete využít například při hraní her, kdy je televizor připojen k počítači. Můžete si tak odpočinout a občerstvit se při namáhavém hráčském výkonu, aniž byste museli vše složitě vypínat. K dispozici máte také přehledný elektronický návod k obsluze, díky němuž není potřeba rozsáhlý manuál v tištěné podobě.

Model Z5500 také obsahuje úsporný vypínač (Energy Saving Switch), který ještě více snižuje spotřebu elektrické energie. Jiné televizory trvale odebírají malé množství energie i v režimu standby nebo ve vypnutém stavu. Příhodně umístěný úsporný vypínač televizor BRAVIA™ Z5500 zcela vypne – jako kdybyste jej odpojili ze zásuvky. Po zapnutí se TV velmi rychle vrátí do původního nastavení.

Vytvořte si vlastní zábavní centrum s domácím kinem od Sony!
Dokonalým partnerem pro elegantní linie televizoru Z5500 je nový systém HT-CT500. Domácí kino od Sony, ve které se dynamický prostorový zvuk setkává s nenápadným designem. Ovládání domácího kina je díky novému grafickému uživatelskému rozhraní snadné a vždy přístupné. Toto čtyřkanálové domácí kino o celkovém výkonu 400 W rozšiřuje možnosti připojení HD zařízení o další tři HDMI™ vstupy a nabízí neuvěřitelnou zvukovou kvalitu díky uznávané technologii Sony S-Force PRO Front Surround.

Nový model TV BRAVIA Z5500 bude na trhu k dispozici od července tohoto roku.

Řada BRAVIA™ Z5500: Klíčové parametry a vlastnosti
Z5500
Velikost obrazovky (palce): 40, 46, 52
Rozlišení panelu: 1920x1080
Technologie Motionflow s funkcí
IB Reduction: 200 Hz
BRAVIA™ ENGINE: BE 3
Podsvícení: WCG-CCFL
Live Colour Creation: Ano
24p True Cinema™: Ano
Integrovaný digitální tuner: MPEG4 AVC-HD1, DVB-T, DVB-C2
CI+ Ready3: Ano2
DNLA (hudba/fotografie/video): Ano
Technologie AppliCast™: Ano
HDMI™ vstupy: 4
Funkce BRAVIA™ Sync: Ano
Multimediální přehrávač přes USB: Ano
Režim Picture Frame : Ano
SCART: 2
Grafický vstup z PC HD15: 1
Technologie S-Force Front Surround: Ano
XMB™
(Xross Media Bar™): Ano
Ekologické funkce: Ano
Úsporný vypínač: Ano
Otočný stojan: Ano

1 Pro místa s dostupným vysíláním DVB-T/DVB-C.
2 Pro podporované poskytovatele.
CI Plus je zcela kompatibilní s DVB-CI (Digital Video Broadcasting–Common Interface), takže je možné využít stávající CAM moduly.

Domácí kino HT-CT500: Klíčové parametry a vlastnosti
HT-CT500
Výstupní výkon (celkový): 400W (100 W x 3, 100 W x 1)
Počet zes. kanálů : 3 + 1
HDMI™ vstupy: 3
Digital Media Port: 1
Funkce BRAVIA™ Sync: Ano
Technologie S-Force PRO Surround: Ano
Počet subwooferů: 1
Grafické uživatelské rozhraní: Ano

Tiskové zprávy

Diskuse