CeBIT - Webciety nově na internetu

6. 11. 2009 10:14    Rubrika: Tiskové zprávy

- Novinka: „WebcietyWiki“ představí nejvýznamnější aktéry na síti

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Hannover. Přehlídka Webciety byla jako stěžejní téma zahájena na veletrhu CeBIT 2009 a nyní je už ve společnosti propojené internetovou sítí zavedeným pojmem. Webciety se nyní objeví na internetu v nové podobě. Na adrese www.webciety.de budou do budoucna k dispozici všechny informace o Webciety Area a další novinky týkající se internetu. Nová webová stránka poskytne rozsáhlý přehled o výstavním programu veletrhu CeBIT 2010 (2. - 6. března), o programu na pódiu a nejnovějších inovacích na síti a ve světě internetu.

Nabídku Website doplní řada nových služeb. Novinkou bude například kalendář akcí, který obsahuje všechny termíny důležité pro online-Community. Mimoto bude na internetové stránce www.webciety.de oficiální webový blog veletrhu CeBIT 01blog.

Jádrem website je nový nástroj „Who is who na webu“ – s názvem „WebcietyWiki“. Každý přihlášený účastník zde může nastavit svůj profil s informacemi o svém podniku, své organizaci nebo své osobě. Cílem je pro všechny významné internetové aktéry vyvinout Wiki. Uživatelé zde mohou rychle a pohodlně nalézt kontaktního partnera a spojit se s ním na síti. Dalším rysem je, že na příslušných profilových stránkách budou zobrazeny aktuální zprávy a komentáře, které budou současně vidět na google-News, blogách, fórech a twittrech. V Německu podobný digitální soupis zatím neexistuje.

„WebcietyWiki“ – neboli budoucí „Kdo je kdo na webu“ – začne na internetu běžným způsobem jako betaverze a bude se v následujících týdnech a měsících dále plynule rozvíjet.

Pro redakční systém nové homepage a 01blog se používá Open-Source-Software Wordpress. „WebcietyWiki“ byl realizován pomocí Frameworks „Ruby-on-Rails“, který se osvědčil při dynamické struktuře webových stránek s daty z různých zdrojů.

Tiskové zprávy

Diskuse