Dragon Age: Prameny vstupuje na trh

5. 11. 2009 07:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Dragon Age: Prameny bude od 6. listopadu na českém a slovenském trhu společně se stahovatelným obsahem pro Xbox 360, PlayStation3 a PC

Dragon Age: Prameny vstupuje na trh

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Přední výrobce videoher BioWare™, divize společnosti Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), dnes oznámil zahájení prodeje vysoce očekávané hry Dragon Age™: Prameny ve verzích pro počítačový zábavní systém PLAYSTATION®3, videoherní a zábavní systém Xbox 360™ a PC. Dragon Age: Prameny přináší do žánru fantasy temný a drsný styl, v jehož duchu jsou hráči stavěni před těžká dilemata a zkoušky odhodlání obětovat své přátele a milované za budoucí blaho lidstva. K dispozici je rovněž několik balíčků obsahu ke stažení, jako například Pevnost strážců, Kamenný vězeň a Krvavé dračí brnění.
„Vydání Dragon Age: Prameny je událostí žánru fantasy roku 2009,“ uvedl Dr. Ray Muzyka, spoluzakladatel BioWare a generální manažer EA pro skupinu titulů RPG/MMO. „Jsem nesmírně hrdý na celý vývojářský tým. Společně jsme nanejvýš nadšeni z faktu, že vydáváme jednu z našich doposud nejlepších her!“
BioWare vedle toho vydává pro Dragon Age: Prameny i rozsáhlý balíček obsahu ke stažení (DLC). Balíček Stone Prisoner poskytne přístup k novým místům a předmětům, další hodiny hraní navíc a mocného kamenného golema jménem Shale, jenž se může stát nejsilnějším členem družiny ve hře. Prémiový DLC Pevnost strážců zavede hráče Dragon Age: Prameny za dobrodružstvím při prozkoumávání katakomb, získají v něm kompletní starobylou zbroj Šedých strážců, šanci na osvojení šesti nových tajemných schopností a nový úkryt s obchodníky a truhlicemi, kde si družina může uschovávat všechny obtížně nabyté předměty. Nakonec připravilo studio BioWare DLC Krvavé dračí brnění, což je zbroj speciálního vzhledu, která dodá hráči dodatečnou ochranu v boji, a získat ji bude možné jak v Dragon Age: Prameny pro PlayStation 3, Xbox 360 a PC, tak v chystaném titulu Mass Effect™ 2 pro Xbox 360 a PC.
Hráči, kteří si již dříve stáhnli Editor postav pro Dragon Age: Prameny, aby si vytvořili vlastní hrdiny, je nyní mohou v Dragon Age: Prameny pro PC přivést k životu. Screenshoty, údaje ze hry a informace o příběhu lze nyní nahrávat na novou „Společenskou síť BioWare“ (BioWare Social Network) na adrese http://social.bioware.com, která hráčům slouží jako místo ke sdílení vrcholných momentů jejich dobrodružství s dalšími členy komunity.
Ve hře Dragon Age: Prameny se hráči ujímají role Šedého strážce, jednoho z posledních příslušníků starobylého řádu ochránců. Nyní, kdy sílící zlo ohrožuje existenci všeho živého, je na hráči, aby sjednotil roztříštěné země a zabil zlovolného draka jménem Arcidémon. Ke znovunastolení míru musí hráč přijmout nelítostná rozhodnutí a nalézt v sobě vůli obětovat své přátelé a milované pro budoucí dobro lidstva.
Titul Dragon Age: Prameny bude v prodeji 6. listopadu ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360™ a PC. Verze pro PlayStation®3 pak bude následovat 18. listopadu. Hra Dragon Age: Prameny obdržela rating PEGI 18+.
Další informace o Dragon Age: Prameny naleznete na www.dragonage.com.

Tiskové zprávy

Diskuse