SOITRON - akvizice české firmy ClarioNet

11. 5. 2009 13:17    Rubrika: Tiskové zprávy

SOITRON kupuje ClarioNet a dokončil fúzi se společností Caiacom

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Slovenský systémový integrátor SOITRON posiluje svou pozici na českém trhu informačních technologií koupí technologické společnosti ClarioNet. Během posledních dvanácti měsíců je to v pořadí již druhá akvizice. Loni SOITRON koupil společnost Caiacom, která posílila působení firmy v oblasti IP telefonie a kontaktních center. Firma Caiacom je nyní plně integrována do holdingové struktury nadnárodní společnosti SOITRON.

Slovenská společnost SOITRON, a. s., která v Česku působí prostřednictvím dceřiné společnosti SOITRON CZ, s. r. o., odstartovala proces akvizice české firmy ClarioNet, s. r. o., která působí na tuzemském a slovenském trhu v oblasti správy IT infrastruktury, síťové bezpečnosti a identity managementu. Odkoupením vlastnických podílů tak nadnárodní společnost SOITRON, a. s., doplňuje a rozšiřuje svoje portfolio produktů a služeb a rovněž tím potvrzuje ohlašovanou technologickou a obchodní expanzi.

Česko-slovenská skupina SOITRON působí v oblasti systémové integrace a správy IT infrastruktury. Po fúzi bude technologická skupina zaměstnávat v obou zemích přes 800 pracovníků. Konsolidovaný roční obrat skupiny SOITRON činí zhruba 1 miliardu korun. „Naším cílem je nabízet komplexní řešení s vysokou přidanou hodnotou. Začleněním ClarioNetu do skupiny SOITRON obohacujeme naše produktové portfolio. Rozšiřujeme tím naše řady o další profesionály s rozsáhlým know-how a bohatými zkušenostmi z projektů na českém i slovenském trhu,“ řekl Marián Skákala, člen představenstva slovenské společnosti SOITRON.

Martin Půlpán, ředitel českého zastoupení společnosti SOITRON, dodal: „Dlouhodobým cílem je posílit pozici SOITRONu v Česku natolik, abychom se stali předním systémovým integrátorem ve středoevropském regionu. Realizovaná akvizice je dalším krokem, který má k tomuto cíli přispět.“

Michael Rostock, partner poradenské společnosti VICF, která ClarioNet celou transakcí provázela, akvizici komentoval takto: „Úspěšný prodej ClarioNetu zároveň ukazuje, že trh fúzí a akvizic je živý a diskuse o poklesu zájmu jsou nepodložené. Spojením aktivit SOITRONu se znalostní základnou a referencemi ClarioNetu vzniká, jestli ne největší, tak rozhodně silný systémový integrátor s federálním zázemím.“

SOITRON dokončil fúzi se společností Caiacom
Slovenský systémový integrátor SOITRON, a. s., rovněž dokončil fúzi s českou společností Caiacom, s. r. o., která poskytuje služby v oblasti budování systémů center péče o zákazníky – call center. Společnost SOITRON, a. s., koupila firmu Caiacom loni v květnu. Firma Caiacom je nyní plně integrována do holdingové struktury této nadnárodní společnosti.

V návaznosti na dokončení fúze změnila společnost SOITRON CZ, s. r. o., své sídlo. Přestěhovala svou pražskou kancelář do nových moderních prostor, které se nacházejí na adrese Sazečská 12 v Praze 10. Zároveň se změnou sídla společnosti se mění též fakturační adresa.

Tiskové zprávy

Diskuse