LCD projektor Hitachi CP-RX80

12. 5. 2009 20:01    Rubrika: Tiskové zprávy

• Cenová dostupnost: Zákazníci v současném klimatu hledají větší hodnotu za danou cenu – a ti, kteří si koupí projektor CP-RX80, platí pouze za vše podstatné: kvalitu, spolehlivost a funkční vybavení.

LCD projektor Hitachi CP-RX80

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




NOVÝ VÍCEÚČELOVÝ LCD PROJEKTOR HITACHI CP-RX80 NABÍZÍ CENOVOU DOSTUPNOST A KVALITU

Nový model v základní cenové kategorii přináší kvalitu značky Hitachi uživatelům, kterým záleží na ceně

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení LCD projektoru CP-RX80, který patří do základní cenové kategorie. Tento všestranný nový model je vytvořen podle náročných standardů, jež pomohly společnosti Hitachi dosáhnout záviděníhodné pověsti v oblasti kvality, a osloví zákazníky z oboru průmyslu a vzdělávání, kteří za své peníze hledají dobrou hodnotu a bezproblémové používání v jakémkoli prostředí.

„Nový model CP-RX80 je víceúčelový LCD projektor základní cenové skupiny vytvořený na základech kvality značky Hitachi, a to pokud jde o design, konstrukční provedení i zobrazovaný obraz. Tento všestranný model poskytuje spolehlivost a výkonnost potřebnou pro každodenní používání v celé řadě rozdílných prostředí a nabízí všechny podstatné funkce a vlastnosti, které si uživatelé našich produktů zvykli očekávat,“ poznamenává Axel Kutschke, hlavní ředitel divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. „Díky tomu, že projektor nabízí vynikající poměr ceny a výkonu v základní cenové skupině, splňuje tento nový model všechny požadavky současné situace na trhu, kde zákazníci hledají více za méně.“

Projektor CP-RX80 nabízí jasný obraz s barevnou hloubkou 8 bitů a rozlišením XGA, který má v normálním režimu jas 2200 lumenů a kontrastní poměr 500:1, a splňuje tak nároky kladené na každodenní používání. Pomocí manuálního ostření s manuálním zoomem 1,2x je možné promítat obraz s úhlopříčkou od 30 do 300 palců (0,76 m až 7,62 m), přičemž na plátno s úhlopříčkou 60 palců (1,52 m) lze obraz vytvořit z projekční vzdálenosti pouhých 1,7 m. Při použití v úsporném (eco) režimu, který sníží jas na 1500 lumenů, je životnost lampy až 6000 hodin, a pokud by nakonec bylo přece jen nutné lampu vyměnit, je přístup k ní snadný díky prakticky umístěným dvířkům na horní části projektoru. Kromě uvedených charakteristik optiky je kvalita obrazu zajištěna pomocí ekvalizační korekce gamma křivky, která je vlastní značce Hitachi, dále díky kroku snímkování 2-3, postupnému řádkování a potlačení obrazového šumu.

Nízká úroveň hlučnosti pouhých 29 dB v tichém režimu zaručuje, že projektor CP-RX80 nebude rušit v žádném prezentačním prostředí – a to současně i díky tělu s kompaktními rozměry 317 mm (š) x 98 mm (v) x 288 mm (h) o hmotnosti 3,2 kg. K dispozici jsou všechny běžné možnosti připojení k počítači pomocí 15 pinového konektoru D-sub pro vstup a výstup signálu. Video výstup je k dispozici buď přes konektory RCA (cinch) nebo S-video, zatímco vstup a výstup zvuku zajišťují v obou případech stereo mini jacky.

Model CP-RX80 je navíc vybaven širokou řadou funkcí usnadňujících používání, které jsou oblíbené napříč celou řadou projektorů Hitachi. Mezi tyto funkce patří možnost pojmenování vstupů, kdy uživatelé mohou vstupy označit například jako TV nebo DVD namísto přednastavených standardních označení jako RGB1 nebo S-video, a tlačítko „My Button“, které nabízí možnost přiřadit funkce podle přání uživatele na dálkovém ovladači. Režimy promítání na černou a bílou tabuli – obzvláště ve spojení s novou funkcí promítání šablon, jež zobrazí vodící linky – představují další funkce, které spolu s rychlým zapnutím a okamžitým vypnutím, předvolbami rozlišení a režimem promítání v denním světle usnadňují ovládání a poskytují větší pohodlí při každodenním používání.

Projektory Hitachi jsou rovněž vyhlášené nejvyšší možnou úrovní ochrany a zabezpečení a model CP-RX80 není výjimkou. Tento nový model je vybaven zámkem PIN, vlastní obrazovkou rovněž chráněnou pomocí PIN kódu, zámkem klávesnice, možností použít zámek Kensington, zámkem vlastního textu „My Text“, ocelovým bezpečnostním třmenem a typovým štítkem na boku projektoru, který nelze odstranit nebo poškodit – a všechna uvedená opatření poskytují mnohavrstevný přístup ke snížení rizika odcizení.

Dostupnost
Projektor Hitachi CP-RX80 je k dostání v celé Evropě od dubna 2009.

LCD PROJEKTOR HITACHI CP-RX80

HLAVNÍ FUNKCE A PŘEDNOSTI
PŘEHLED VLASTNOSTÍ

Kvalita značky Hitachi: Vysoce kvalitní konstrukce, výrobní postupy a součásti zajišťují uživatelům spolehlivé a bezproblémové používání a současně vynikající kvalitu obrazu. Životnost lampy je obdivuhodných 6000 hodin.

Hlavní funkce a vlastnosti : Vlastní obrazovka (My Screen), vlastní paměť (My Memory), vlastní tlačítko (My Buton), vlastní text (My Text), oblíbený vstup My Source, režimy promítání na černou nebo bílou tabuli, režim promítání v denním světle, předvolby rozlišení, možnost pojmenovat vstupy, funkce promítání šablon, skryté titulky (closed captions) (NTSC) a průchozí propojení audio signálu. Snadno přístupná dvířka lampy umožňují snadnou výměnu.

Funkce zabezpečení : Zámek PIN, PIN zámek vlastní obrazovky, zámek tlačítek, zámek Kensington, zámek vlastního textu, ocelový bezpečnostní třmen a neodstranitelný typový štítek na boku projektoru.

Optické parametry: 2200 ANSI lumenů v normálním režimu pomocí 3LCD panelu s úhlopříčkou 0,63". Rozlišení XGA. Zpracování barev s 8 bitovou barevnou hloubkou, celkový počet barev 16,7 miliónů a kontrastní poměr 500:1.
Možnosti instalace: Jednoduché a účinné ovládání s manuálním ostřením a zoomem 1,2x. CP-RX80 nabízí obraz s úhlopříčkou 30"-300" (0,762 m až 7,62 m) a z projekční vzdálenosti 1,7 m vytvoří obraz s úhlopříčkou 60" (1,524 m). Optická korekce lichoběžníkového zkreslení (keystone) - 5:1 posun vzhůru, pevný. Manuální digitální vertikální keystone ±30 stupňů.
Audio reproduktory: 1 W reproduktor
Hlučnost: Tichý provoz 29 dB v úsporném režimu (eco)
Připojení k PC: Konektor mini D-sub 15 pinů (vstupní x1, výstupní x1)
Video/audio: Video vstup: konektor RCA (cinch) x1, konektor S-Video x1,
Audio vstup/výstup: stereo mini jack (1x vstup; 1x výstup)
Rozměry: 317 mm (š) x 98 mm (v) x 288 mm (h)
Hmotnost: 3,2 kg

Tiskové zprávy

Diskuse