LCD projektor Hitachi CP-SX635

12. 5. 2009 20:05    Rubrika: Tiskové zprávy

• Celkové náklady na vlastnictví: Inteligentní konstrukce spolu s dlouhou životností filtru, lampy a anorganického LCD panelu ve společné kombinaci minimalizují celkové náklady na vlastnictví.

LCD projektor Hitachi CP-SX635

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


• Výkonnost a kvalita obrazu: Obraz nejvyšší kvality s rozlišením SXGA+, živé podání barev s 10 bitovou hloubkou, vysoký kontrastní poměr 1000:1 a jas 4000 lumenů.

• Ekologie: Hybridní filtr snižuje emise oxidu uhličitého a objem elektronického odpadu.

• Všestrannost: Široké možnosti instalací s celou řadou kompatibilních objektivů, které nabízejí velký výběr projekčních vzdáleností.
• Možnosti připojení a práce v síti: Připojení pomocí rozhraní HDMI a BNC odolá i budoucím nárokům a snadnou správu zajišťuje výkonný a bezplatný software pro řízení přes síť.

NOVÝ PROJEKTOR HITACHI CP-SX635 OBOHACUJE MOŽNOSTI PRO PEVNÉ INSTALACE O SKUTEČNÉ ROZLIŠENÍ SXGA+ A ŽIVÉ BARVY

Anorganický LCD panel s dlouhou životností, jas 4000 lumenů a zpracování barev s 10 bitovou hloubkou otevírají nové oblasti pro využití projektorů

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení projektoru CP-SX635 určeného pro pevné instalace v široké škále rozdílných prostředí. Díky kombinaci obrazu se skutečným rozlišením 1400x1050 SXGA+, zpracování barev s 10 bitovou hloubkou a nejmodernějších součástí spolu s konstrukcí, která umožňuje prakticky bezúdržbový provoz, nabízí tento model to nejlepší pokud jde o kvalitu obrazu, nízké celkové náklady na vlastnictví (TCO) a všestrannost využití.

„Uvedením modelu CP-SX635 společnost Hitachi opět demonstruje, že inovace jsou klíčovým přístupem, chceme-li zlepšovat výkon a funkčnost projektorů a současně neustále snižovat cenu jejich vlastnictví. Více než miliarda barev a rozšířené rozlišení na SXGA+ ve spojení s aktivní irisovou clonou navrženou společností Hitachi vytváří kontrastní poměr 1000:1, což znamená, že projektor CP-SX635 poskytuje obraz výjimečně vysoké kvality pro širokou škálu uplatnění,“ řekl Axel Kutschke, hlavní ředitel divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. „Prakticky bezúdržbový provoz a výkonné funkce pro provoz v síti spolu s flexibilními možnostmi pro instalaci jsou zárukou, že tento model bude oblíbený v tradičních prostředích, kde se projektory instalují, ale i pro nové způsoby využití, jako jsou například digitální informační nápisy a veřejné informační tabule.“

V souladu se snahou minimalizovat celkové náklady na vlastnictví (TCO – total cost of ownership) je model CP-SX635 vybaven hybridním filtrem s předpokládanou dobou životnosti 4000 hodin, která je stejná jako doba životnosti lampy, čímž se minimalizují požadavky na servis a během provozního cyklu projektoru se tak vytvářejí ohromné úspory. Filtr je navíc šetrný k životnímu prostředí, protože se snižuje objem elektronického odpadu a emisí oxidu uhličitého v důsledku menší nutnosti provádět údržbu. Anorganický panel s velmi citlivou odezvou má výjimečně dlouhou životnost, což ještě více prodlužuje užitný životní cyklus projektoru a otevírá mnoho oblastí použití, které vyžadují kvalitu a dlouhodobé nasazení. Mezi tyto způsoby použití patří například projekční systémy, kde ovládání přes síť a řídící software pro CP-SX635 umožňují snadnou vzdálenou správu projektorů, které budou v takovém prostředí integrovány.

Přechod na větší hloubku rozlišení barev 10 bitů znamená, že projektor dokáže zobrazit až 1,07 miliardy barev a vytváří tak ohromující obraz, který navíc těží z ultra vysokého rozlišení SXGA+. Anorganický panel nenabízí jen jasný a plnobarevný obraz, jaký dokáže vytvořit jen LCD technologie, ale navíc zaručuje výjimečně dlouhou dobu životnosti. Obraz s vysokým kontrastním poměrem zajišťuje aktivní clona iris, která se přizpůsobuje automaticky tak, aby byl v každé situaci zaručen obraz s nejlepším kontrastem a hloubkou perspektivy pro světlé nebo tmavé scény.

Úplná kompatibilita objektivů se stávajícími modely znamená, že zákazníci mohou využívat předností nejmodernějších bezúdržbových projektorů, a přitom ušetřit prostředky, které již byly investovány do jejich stávajících doplňkových objektivů. Díky tomu je zaručeno, že tyto modely mohou být použity jako cenově výhodné projektory pro pevné instalace v široké škále instalačních prostředí. Na téma ochrany investic navazuje i možnost připojení přes HDMI, což zaručuje, že tento projektor bude kompatibilní s nejnovějšími formáty a vstupy digitálních médií, zatímco konektor BNC poskytuje volbu nejvyšší kvality pro profesionální instalace.

Snadnost použití a vysoké zabezpečení, jak tomu je u projektorů značky Hitachi vždy, jsou na seznamu vlastností modelu CP-SX635 uvedeny na předních místech. Patří sem nový, snadněji ovladatelný dálkový ovladač spolu s oblíbenými funkcemi, jako jsou vlastní pojmenování vstupů a předvolby rozlišení. Nová funkce promítání šablon umožňuje promítat na černé nebo bílé tabule soustavy linek pro snadnější psaní. Projektor je dále vybaven veškerými funkcemi pro zabezpečení, díky nimž projektory Hitachi patří mezi nejlépe chráněné na trhu a mezi které patří ocelový bezpečnostní třmen, úchyt pro zámek Kensington, čidlo změny polohy, ochrana pomocí PIN a upozornění při odpojení od sítě. Úroveň hlučnosti 29 dB v úsporném (eco) režimu zaručuje naprosto tichý provoz projektoru CP-SX635 v každodenním provozu.

Dostupnost
Projektor Hitachi CP-SX635 je k dostání v celé Evropě od konce února 2009.

LCD PROJEKTOR HITACHI CP-SX635

HLAVNÍ FUNKCE A PŘEDNOSTI
PŘEHLED VLASTNOSTÍ

Nízké nároky na údržbu: Komponenty s dlouhou životností a konstrukční vlastnosti vycházející ze zdravého rozumu umožňují dosáhnout dlouhých intervalů pravidelné údržby.
- Životnost filtru a lampy 4000 hodin.
- Životnost LCD panelu 7000 hodin.
- Lampa i filtr vzduchu jsou snadno přístupné v jakémkoli uspořádání místa instalace.
Hybridní filtr vzduchu: Hybridní filtr nabízí extrémně dlouhou životnost a současně umožňuje spolehlivý a vysoký výkon projektoru.

Propojení v síti: Připojení kabelem pomocí konektoru RJ-45. Nová funkce pro rychlé vytvoření propojení umožňuje rychlý, snadný a bezpečný přístup na síť. Bezplatný software pro snadné propojení v síti používá webové rozhraní a umožňuje uživatelům projektor ovládat, kontrolovat a monitorovat.
Možnosti instalace: Jednoduchý a účinný mechanismus posunu objektivu a úpravy lichoběžníkového zkreslení (keystone). Kompatibilní se stávajícími volitelnými, snadno výměnnými objektivy s bajonetovým upínáním, které zvládnou široký rozsah požadavků zákazníků. Širokoúhlý pevný, s krátkou, dlouhou a ultra krátkou projekční vzdáleností umožňují promítat obraz s úhlopříčkou 70" (178 cm) ze vzdálenosti od 1,2 metru až do 11 metrů. Manuální zoom a ostření.
Optické parametry: Jas 4000 ANSI lumenů v normálním režimu vytvářený 3LCD panelem s úhlopříčkou 0,8" (2 cm). Rozlišení 1400 x 1050, SXGA+. Standardní objektiv může promítat na plátna s úhlopříčkou 30"-350" (76-890 cm) a z projekční vzdálenosti 1,8 m vytvoří obraz s úhlopříčkou 60" (153 cm).
Kontrast: Kontrastní poměr je 1000:1 a díky funkci aktivního nastavení iris se automaticky upravuje podle aktuální scény a poskytuje tak vynikající kvalitu obrazu a videa v jakémkoli prostředí.
Reproduktory: 4 W x 2 reproduktory.
Hlučnost: Výjimečně nízká hlučnost 29 dB v úsporném režimu (eco).
Možnosti připojení: HDMI x1, 15 pinový mini D-sub (vstup x1, výstup x1), BNC x1, USB typ B, 9 pinový D-sub RS232 a připojení sítě LAN přes RJ-45
Video/audio: Kompozitní RCA (cinch) x 1, S-Video x 1, složkový RCA (cinch) x 3, stereo mini jacky (2x vstup/1x výstup) a vstup RCA (l/r) (cinch)
Rozměry: 418 mm (Š) x 139 mm (V) x 319 mm (H)
Hmotnost : 7,1 kg

Tiskové zprávy

Diskuse