Digitální přehrávač NETGEAR EVA9150

12. 5. 2009 12:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Digitální přehrávač NETGEAR EVA9150 vstoupil do prodeje

Digitální přehrávač NETGEAR EVA9150

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vysoce výkonný a flexibilní multimediální přehrávač s dvoupásmovým Wireless-N čipem, 500GB pevným diskem či přehráváním v kvalitě Blu-Ray je dostupný na českém trhu

NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, uvádí na trh dlouho očekávaný Digital Entertainer Elite EVA 9150. Výkonný a flexibilní přehrávač umožňuje uživatelům snadno přehrávat digitální multimediální obsah prostřednictvím domácí sítě přímo na jejich HD systému. EVA9150 je ideálním řešením pro všechny milovníky zábavy, neboť dokáže díky bezdrátové technologii přenášet nejnovější video a audio záznamy rovnou na televizní obrazovku.

Široké možnosti využití a integrovaný 500GB pevný disk, který mohou uživatelé snadno vyměnit za disk vyšší kapacity, posouvají model EVA9150 Digital Elite mezi špičku současných domácích video jukeboxů. Uživatelé mohou na svých televizorech přehrávat digitální videa v Blu-Ray kvalitě až 1080p, stejně jako prohlížet digitální fotografie ve velkém rozlišení, poslouchat MP3 skladby či sledovat televizní vysílání zaznamenané v počítači nebo na síťovém úložišti. Mohou rovněž pracovat s internetovým obsahem, jako např. multimediálními soubory umístěnými na serveru YouTube či Flickr, internetovými rádii, RSS kanály nebo videoklipy z jakýchkoli webových stránek. NETGEAR EVA9150 automaticky vyhledá všechny soubory digitálních médií v domácí síti a uspořádá je do přehledné knihovny.

„Stejně rychle, jako roste obsah digitálních médií dostupných zákazníkům, vzrůstají i požadavky na univerzální řešení, která přinesou digitální obsah do HD televizorů, ” řekl David Henry, senior ředitel produktů pro domácí uživatele společnosti NETGEAR. „Lidé už nechtějí být při sledování YouTube, Flickru nebo HD videí odkázáni pouze na počítač. Naše nejnovější a nejpokročilejší multimediálních řešení s internetovou konektivitou umožní uživatelům vychutnat si nekonečné spektrum digitální zábavy na HD televizorech v pohodlí obývacího pokoje.”

Digital Entertainer Elite EVA9150 je výjimečný také v tom, že funguje současně s počítači s operačními systémy Windows, Mac či Linux i Networked Attached Storage (NAS) zařízeními. Výborný audio i video výkon je zajištěn čipem Sigma Designs 8635. NETGEAR EVA9150 se dvěma USB porty rovněž nabízí možnost okamžitého přístupu k obsahu USB flash disků, digitálních fotoaparátů, MP3 přehrávačů či dalších paměťových zařízení s rozhraním USB.

„Streamování HD videa je náročné na vysoký výkon propojení mezi obsahem a televizory,“ dodal Aleš Mudruňka, regionální ředitel pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „NETGEAR proto nabízí širokou řadu špičkových řešení pro domácí síť zahrnující rodinu směrovačů Wireless-N RangeMax, síťové sady Powerline či řadu úložných zařízení ReadyNAS, které jsou plně kompatibilní a ideální pro spojení s přístroji EVA9150.“

Přehrávač EVA9150 je vybaven také špičkou technologií Push ‘N’ Connect, díky níž lze přístroj rychle, jednoduše a bezpečně spárovat s jinými bezdrátovými zařízeními vybavenými funkcí Wi-Fi Protected Setup (WPS). Zcela tak odpadá nutnost pamatovat si jakákoli bezpečnostní hesla.

NETGEAR EVA9150 dokáže pracovat bez omezení v celé domácnosti. Díky funkci „Follow Me“ lze bez problémů pozastavit přehrávání videa v jedné místnosti a obnovit jej v jiné, při použití módu „Party Mode“ lze zase synchronizovat přehrávání hudby do všech audio systémů v domácnosti. Přístroj podporuje rovněž „ekologické“ funkce, mimo jiné napájení s optimalizovaným řízením spotřeby či automatické vypnutí po nastavené době nečinnosti.

NETGEAR Digital Entertainer Elite EVA9150 je již v prodeji prostřednictvím autorizovaných obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 13 800 Kč vč. DPH. Více informací o produktu lze najít na webu www.netgear.com.

Tiskové zprávy

Diskuse