NAS server s Atomem - QNAP TS-239 Pro Turbo NAS

12. 5. 2009 12:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Dvoudiskový NAS server s procesorem Intel Atom

NAS server s Atomem - QNAP TS-239 Pro Turbo NAS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Umax ve spolupráci s taiwanskou společností QNAP Systems uvádí na trh další NAS server založený na procesoru Intel Atom, tentokrát s označením TS-239 Pro jako dvoudiskové řešení určené zejména pro menší firmy nebo pro domácí použití. Díky procesoru Intel Atom 1,6GHz, 1GB DDRII paměti a DOM architektuře, poskytuje server spolehlivý a vysoký výkon 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Výsledky testů v NetBench ukazují velmi vysokou propustnost přes 350MBit /s při 20-ti současně přistupujících klientech, což je 3 krát vyšší rychlost než u jiných značek NAS serverů srovnatelné třídy. S podporou až dvou 2TB disků, hot-swapp designem (výměna disků za chodu), dvěma gigabitovými LAN porty, třemi USB 2.0 porty a dvěma e-SATA konektory, patří TS-239 Pro k současné absolutní špičce dvoudiskových NASů na trhu.
TS-239 Pro podporuje platformy jako jsou Windows, Mac, Linux a UNIX OS. K dispozici jsou další pokročilé funkce, jako např. iSCSI target servis (max. 8 iSCSI zařízení), Online RAID capacity expansion, Online RAID Level Migration, AES 256-bit šifrování, Wake-on LAN, SMS a e-mailové upozornění, Bittorrent a Emule download, časový rozvrh zapnutí a vypnutí serveru a v neposlední řadě podpora až dvou IP kamer pro on-line monitorování objektů.
TS-239 Pro je vynikající volba pro malé podniky, kanceláře i domácí uživatele, kteří ocení tichý chod a úsporu energie při každodenním nepřetržitém provozu. Nový NAS podporuje až dva 2TB pevné disky a díky iSCSI servisu jej lze nakonfigurovat jako záložní server pro další aplikační servery ve firemním prostředí. TS-239 Pro nabízí řadu dalších rozmanitých funkcí jako FTP server, web server s vestavěným phpMyAdmin, Joomla, MySQL / SQLite, print server (až 3 tiskárny) atd. Pokud budete chtít přidat další softwarové aplikace jako např. mail server XDove, WordPress apod., lze využít vestavěnou službu QPKG pro jejich snadnou instalaci. Pro zvýšení bezpečnosti svých kanceláří a bytů mohou uživatelé využít funkci monitorovacího serveru, který zaznamenává video ze dvou IP kamer připojených do počítačové sítě.

Cena této novinky (bez disků) je stanovena na 11.990 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse