Síťové kamery AXIS P13

14. 5. 2009 08:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Axis Communications, globální lídr v oblasti síťového videa1, uvedla na trh novou řadu síťových kamer AXIS P13 s podporou denního a nočního režimu a vynikající kvalitou obrazu včetně podpory HD videa a streamů ve formátu H.264. Kamery jsou díky zjednodušené instalaci, unikátnímu asistentovi ostření nebo funkcím vzdáleného zaostřování a pixel counter ideálním řešením pro případy, kde je vyžadován výkonný videodohled.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Řada kamer AXIS P13 v sobě integruje koncept přesného řízení clony, což umožňuje zvýšení kontrastu, čistoty, rozlišení a dosažení lepší hloubky ostrosti, což znamená vynikající megapixelové nebo HD video v sestavách uvnitř i vně budov,“ řekl Erik Fr\xE4nnlid, ředitel pro Product Management v Axis Communications. „Tato nová řada rovněž podporuje funkce vzdáleného zaostřování v kombinaci s funkcí pixel counter, digitální PTZ a streamování více pohledů, což z ní činí ideální řešení pro zajištění lokalit, jako jsou vládní budovy, obchody, letiště, vlaková nádraží a podzemní dráhy.“

Model AXIS P1343 pracuje v rozlišení SVGA, model AXIS P1344 podporuje rozlišení jednomegapixelové a HDTV 720p a AXIS P1346 dokonce s třímegapixelovým rozlišením a HDTV 1080p – vše v souladu s normami SMPTE pro rozlišení, barevné podání a snímkovou frekvenci. AXIS P1346 přestavuje novou úroveň kvality obrazu díky unikátnímu systému přesného řízení clony P-Iris při zachování zpětné kompatibility s clonou DC. Tento model rovněž podporuje vícenásobné streamování, které umožňuje současný přenos samostatných pohledů z kamery, například celkového pohledu a přiblížených detailních částí snímané scény.

Síťové kamery AXIS P13 navíc podporují obousměrný přenos audia s vyšší kvalitou zvuku, videointeligenci (detekce pohybu, zvuku a pokusů o poškození kamery). Flexibilita z hlediska ukládání obrazu a šířky pásma je u řady síťových kamer AXIS P13 zvýšena podporou volitelných paměťových karet SD/SDHC, které umožňují lokální ukládání záznamů.

Řada AXIS P13 podporuje konfiguraci více individuálních videostreamů ve formátu komprese H.264, který výrazně optimalizuje potřebnou šířku pásma a nároky na úložiště bez snížení kvality obrazu. Z důvodu vyšší flexibility je podporován i formát Motion JPEG. Všechny modely mají integrovánu podporu Power over Ethernet, což snižuje náklady na instalaci a eliminuje napájecí kabely.

Kamery AXIS P13 jsou podporovány softwarem pro správu videa AXIS Camera Station a rovněž řadou dalších aplikací díky programu Application Development Partner. Kamery budou k dispozici ve třetím čtvrtletí roku 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse