Apple Worldwide Developers Conference

18. 5. 2009 20:17    Rubrika: Tiskové zprávy

8. června se koná Apple Worldwide Developers Conference

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Apple představí finální vývojářskou verzi operačního systému Mac OS X Snow Leopard a možnosti nového softwaru pro iPhone a iPod Touch

Společnost Apple pořádá v San Francisku počátkem června tohoto roku vývojářskou konferenci Apple Worldwide Developers Conference. Tradiční Keynote (úvodní prezentaci) letošní vývojářské konference přednese v pondělí 8. června Phillip Schiller, senior viceprezident produktového marketingu. Hlavním programem bude předvedení finální vývojářské verze nového operačního systému Mac OS X Snow Leopard, následníka Mac OS X Leopard vývojářům a rovněž představení možností nového softwaru ve verzi 3.0 pro přehrávače iPod touch a mobilní telefon iPhone.

Nejlepší operační systém pro stolní počítače Mac OS X nabídne mnoho vylepšení v oblasti 64bitové architektury, zpracování úloh vícejádrovými procesory, zapojení grafické karty do výpočtů, vylepšení přehrávače QuickTime a mnoho dalších funkcí pro zjednodušení práce s počítačem. Hlavním cílem je posílit stabilitu a výkon vzhledem k současné verzi Mac OS X Leopard.

“Loni v červnu jsme předvedli první ukázku nových technologií, které budou integrovány v Mac OS X Snow Leopard. Na WWDC předáme vývojářům finální vývojářskou verzi, s níž mohou objevit a prozkoumat úžasný pokrok, který je výsledkem naší práce na Snow Leopardu. Vývojáři s námi budou nadále úzce spolupracovat až do vydání finální verze pro uživatele,” řekl Bertrand Serlet, senior viceprezident oddělení software. Účastníci konference budou mít šanci bok po boku s inženýry společnosti Apple objevit jednotlivé detaily v možnostech Snow Leopardu na více než 100 technických workshopech a setkat se s tisícovkami kolegů z celého světa.

Registrace na WWDC jsou již uzavřeny, ale zájemci o úvodní prezentaci novinek se mohou těšit na videozáznam ve vysokém rozlišení na adrese http://developer.apple.com/wwdc.

Tiskové zprávy

Diskuse