HP uvedla na trh trojici softwarových řešení

18. 5. 2009 20:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový software HP pomůže operátorům lépe spravovat názory a zkušenosti zákazníků

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP uvedla na trh trojici softwarových řešení, která pomohou poskytovatelům komunikačních služeb kvalitněji spravovat zkušenost zákazníků (customer experience) pro podporu jejich větší loajálnosti, zejména v případě velmi důležitých zákazníků.

Řešení zajištění kvality služeb, která jsou součástí portfolia HP Next-Generation Operations Support Systems (HP NGOSS), zvyšují kvalitu zkušenosti zákazníků tím, že pomáhají zajistit, aby všechny placené služby byly skutečně poskytovány. Jedná se o tři dílčí řešení: HP Service Quality Management, HP TeMIP Service Console a HP Unified Correlation Analyzer.
Mezi zákazníky, kteří už tato řešení HP testují, patří například bulharský mobilní operátor M-Tel. Ten počítá s tím, že rychlejším a efektivnějším řešením problémů zkvalitní zkušenost svých pěti miliónů zákazníků.

Zákaznicky orientovaný přístup k zajištění kvality služeb je pro silně konkurenční trh, na němž zákazníci využívají široké spektrum služeb v nejrůznějších zařízeních, nezbytný.

„Na čím dál konkurenčnějším trhu se zkušenost zákazníků stává hlavní prioritou poskytovatelů služeb," řekl Ari Banerjee, viceprezident Yankee Group. „Vzhledem ke své odbornosti v oblasti správy sítí a služeb a s integrovanými řešeními OSS/BSS má společnost HP ideální postavení, jak pomáhat poskytovatelům služeb rozvíjet zákaznicky orientované pojetí zajištění kvality služeb.“

Řešení HP napravují problémy předtím, než se dotknou zákazníka
Pro automatizaci složitého úkolu, jak řešit problémy předtím, než negativně ovlivní zkušenost zákazníka, musí poskytovatelé služeb používat širokou řadu OSS softwarových produktů.

Každé z nových řešení HP se zabývá konkrétními procesy v životním cyklu správy zkušenosti zákazníků. Mezi ně patří zjištění potenciálního problému, identifikace jeho klíčové příčiny, náprava problému a zabránění jeho opakování. Tato řešení HP poskytují podstatnou funkčnost OSS a v kombinaci s osvědčenými řešeními HP NGOSS a pokyny HP Solutions Consulting Services umožňují vytvořit ucelený program správy zkušenosti zákazníků.

• HP Service Quality Management (SQM) je automatizované řešení, které nyní obsahuje předem připravené funkce pro služby pevných a mobilních sítí. Poskytuje komplexní pohled na zkušenost zákazníka a umožňuje urychlit přechod na zákaznicky orientovaný provoz. Druhá generace platformy HP SQM posuzuje zkušenost zákazníka monitorováním různých ukazatelů, například fungování kontaktního centra nebo vyřizování objednávek. HP SQM nyní nabízí možnost testovat služby a monitorovat transakce pro vyhodnocení kvality zkušenosti. Spolu s HP TeMIP Service Console a dalšími řešeními HP ukládá HP SQM údaje o službách do databáze HP Universal Configuration Management Database (UCMDB), jež zaručuje konzistenci napříč procesy OSS.

• HP TeMIP Service Console zvyšuje dostupnost služeb prostřednictvím zobrazování provozního stavu telekomunikačních, IT a IP síťových prostředků, služeb a zákazníků v reálném čase. Konsoliduje a koreluje možné problémy („alarmy“) vnímané zákazníkem a pomáhá urychlovat jejich nápravu. Integrací vysoce automatického řešení správy poruch HP TeMIP s podstatnými částmi HP SQM umožňuje HP TeMIP Service Console pracovníkům obsluhy v reálném čase sledovat, které služby a zákazníci mohou být ovlivněni – a jak lze tyto problémy rychle vyřešit.

• HP Unified Correlation Analyzer (UCA) umožňuje poskytovatelům služeb rychle identifikovat povahu problému v síti, určit jeho klíčovou příčinu a posoudit jeho dopad na kvalitu zkušenosti zákazníků. Pomocí inovativní technologie korelace založené na topologii rychle identifikuje a analyzuje problémy v síti a jejich dopady. Automatizací složitých procesů může HP UCA omezit nároky na specializovaný personál, optimalizovat řešení problémů a zredukovat nákladné výpadky. Je plně integrovaný s produktem HP TeMIP.

„Poskytovatelé služeb se nyní mohou soustředit na kvalitu zkušenosti svých zákazníků – a zamezit jejich nákladným odchodům – díky zákaznicky orientovanému přístupu HP k zajištění kvality služeb,“ řekl Martin Buša, Communications Media Solutions Delivery Manager pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko ve společnosti HP. „Řešení HP nabízejí poskytovatelům služeb kvalitní nástroje OSS, které potřebují ke zjišťování, identifikaci a řešení problémů předtím, než mohou ovlivnit zákazníka.“

M-Tel používá HP TeMIP Service Console
Pro zlepšení zkušenosti zákazníků a zvýšení efektivity svého centra provozu sítě testuje společnost M-Tel produkty HP TeMIP Service Console a HP SQM. Řešení HP mají pomoci společnosti M-Tel spravovat služby a zajistit rychlou identifikaci a odstranění problémů v IP, telekomunikační a IT infrastruktuře s cílem omezit přerušení dodávky služeb pro zákazníky.

M-Tel testuje, zda mu řešení HP pomohou splnit nové požadavky na zobrazování a vykazování služeb poskytovaných zákazníkům. Testy rovněž ukážou, jak může M-Tel efektivnějším vyřizováním problémů v IT a mobilních sítích snížit náklady a obchodní rizika.

„M-Tel očekává, že se nám pomocí řešení HP podaří zlepšit zkušenost zákazníků, zejména z řad důležitých korporátních uživatelů,“ řekl Roni Babikian, šéf Centra síťových provozů společnosti M-Tel. „Domníváme se, že nástroje HP pomohou společnosti M-Tel urychlit identifikaci problémů, jež mohou ovlivnit zkušenost zákazníka, a zároveň nám pomohou zvýšit efektivitu provozu sítě.“

Společnost HP představila nové produkty na veletrhu Management World, kde řešení NGOSS vystavovala.

Další informace o portfoliu HP NGOSS jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/ngoss.

Tiskové zprávy

Diskuse