Digitální zrcadlovky Sony Alfa

18. 5. 2009 20:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Profesionální fotografování pro každého

Digitální zrcadlovky Sony Alfa

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


• Tři nové digitální zrcadlovky se snadnou obsluhou
o α230 (10,2 megapixelů* a 2,7palcovým LCD)
o α330 (10,2 megapixelů* a 2,7palcovým výklopným LCD)
o α380 (14,2 megapixelů* a 2,7palcovým výklopným LCD)

• Kompaktní, lehké a snadno ovladatelné tělo
• Funkce Quick AF Live View s výklopným LCD displejem pro ještě jednodušší fotografování s automatickým ostřením a náhledem scény v reálném čase**
• Průvodce na displeji a nové grafické rozhraní
• Stabilizátor obrazu SteadyShot™ INSIDE pro ostřejší záběry z ruky s jakýmkoli objektivem α
• HDMI výstup a BRAVIA Sync pro snadné připojení k televizoru BRAVIA™

* efektivní megapixely
** kromě modelu α230

Sony rozšiřuje svou řadu Alfa o modely α230, α330 a α380. Tři digitální zrcadlovky se snadnou obsluhou nabízejí profesionální obrazovou kvalitu a široké fotografické možnosti.

Konstrukce těchto fotoaparátů byla navržena tak, aby zaručovala co nejpohodlnější ovládání. Model α230 je nejmenší digitální zrcadlovkou na světě se snímačem velikosti APS-C a stabilizátorem obrazu integrovaným v těle aparátu. Díky svým kompaktním rozměrům se výborně hodí na výlety, na kterých si chcete pořídit kvalitní fotografie, aniž byste s sebou museli nosit objemné tašky s vybavením.

Rozložení ovládacích prvků bylo přepracováno a zároveň byl snížen jejich počet. Orientaci vám ulehčí také nové rozhraní na přehledném 2,7palcovém LCD displeji. Na výběr máte šest různých režimů scén, které nabízejí nastavení vhodná pro jakoukoli situaci. Průvodce na displeji vybranou scénu vysvětlí a přidá ukázkový snímek ilustrující předpokládaný výsledek.

Pro někoho může být složité pochopit vztah mezi časem a clonou. Grafické zobrazení přehledně ukazuje, jak zvolené nastavení expozice ovlivní výsledný snímek.

Design a kompaktní rozměry nových fotoaparátů řady Alfa, ale rozhodně neznamenají kompromisy v oblastech, které zajímají pokročilé uživatele digitálních zrcadlovek: obrazová kvalita, fotografická odezva nebo pokročilé kreativní možnosti.

Modely α330 a α380 jsou vybaveny funkcí Quick AF Live View pro akční „freestyle“ fotografování, které drží krok s tím, co se děje kolem vás. Tento systém z dílny Sony spojuje přednosti náhledu v reálném čase s rychlým a přesným automatickým ostřením i při pohybujících se fotografovaných objektech. Nový 2,7palcový LCD displej je jasnější, takže usnadňuje kompozici při denním světle, a vyklápí se nahoru nebo dolů (kromě modelu α230) ve větším úhlu, aby se vám snadněji fotografovalo v jakékoli pozici.

O zobrazovací kvalitu se stará CCD snímač velikosti APS-C ve spolupráci s procesorem BIONZ, který je použit i u jiných fotoaparátů řady α. Výkonný procesor BIONZ je také základem pro rychlou odezvu nových aparátů – umožňuje sériové snímání rychlostí až 2,5 snímku za sekundu (v režimu Live View rychlostí 2 snímků za sekundu – pouze u modelů α330 a α380). Nový režim autospouště pořídí rychlou sérii 3 nebo 5 obrazových políček, aby nevznikaly pokažené portréty nebo snímky skupin, když někdo mrkne v nevhodnou chvíli.

Stejně jako všechny ostatní fotoaparáty Alfa, nové modely obsahují stabilizátor SteadyShot™ INSIDE, který zajišťuje ostřejší záběry při fotografování z ruky. Stabilizátor umístěný v těle vyrovnává pohyb aparátu, když nemáte po ruce stativ. Nejlepší ale je, že funguje se všemi výměnnými objektivy řady α – takže nemusíte investovat do drahého optického příslušenství s vlastním stabilizátorem.

Dalším příspěvkem k dokonalejším snímkům je nově přepracovaná funkce optimalizace dynamického rozsahu (D-Range Optimiser), která inteligentně nastavuje expoziční hodnoty u scén s jasně osvětlenými plochami a zároveň s temnými stíny. Tuto funkci jistě oceníte v situacích, kdy uvidíte krásně exponované záběry s protisvětlem.

Všechny modely je možné připojit k jakémukoli HD Ready/Full HD televizoru a prohlédnout si fotografie na obrazovce ve velkém rozlišení. Podpora technologie PhotoTV HD zajistí ještě lépe vypadající zobrazení snímků na kompatibilních televizorech BRAVIA™. Novinkou u fotoaparátů Alfa je funkce BRAVIA™ Sync umožňující pohodlné prohlížení fotografií a ovládání dalších funkcí fotoaparátu pomocí dálkového ovladače televizoru. Další možností je vyjmout volitelnou paměťovou kartu Memory Stick™ a na ní přenést snímky do některého ze stále se rozšiřující řady HD zařízení. Patří mezi ně například notebooky VAIO®, herní konzole PLAYSTATION®3, digitální fotorámečky nebo fototiskárny Sony. Pro maximální uživatelské pohodlí jsou všechny nové modely kompatibilní s kartami Memory Stick PRO Duo a Memory Stick PRO-HG Duo i kartami SD/SDHC .

K dispozici je stále více příslušenství řady α, které vám pomůže rozšířit možnosti vaší digitální zrcadlovky. Novinkou jsou kompaktní objektivy včetně dvou teleobjektivů, makroobjektivů a portrétních objektivů. V nabídce je také štíhlý a lehký přídavný blesk HVL-F20AM, který doplňuje vestavěný výklopný blesk vašeho fotoaparátu Alfa.

Tiskové zprávy

Diskuse