E-learning firmy Gopas funguje

19. 5. 2009 16:07    Rubrika: Tiskové zprávy

E-learning od Gopasu funguje

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Počítačová škola Gopas rozdávala odměny

Počítačová škola Gopas rozdávala výhry v soutěži, kterou vyhlásila při uvedení nové e-learningové edice kurzů a spuštění zcela nového vzdělávacího portálu. „Právě na adrese elearning.skola.cz si mohli zájemci vyzkoušet samostudijní kurzy programů Microsoft Office 2007, ECDL, Windows Vista a kurz práce s internetem, které studenty naučí pracovat s programy interaktivní formou z domova či kanceláře a odpovědět na několik otázek,“ říká Luboš Žáček, marketingový manažer Gopasu. Tři nejúspěšnější Gopas odměnil praktickým laptopem, víkendovým pobytem v desénovém hotelu Omnia v Jánských lázních nebo zapůjčením vozidla Mazda z autopůjčovny RentPoint.

„Posláním soutěže bylo podpořit nové e-learningové kurzy, které využívají hlasový výklad lektora a není je třeba instalovat. Učit se lze tak odkudkoliv a kdykoliv. Stačí k tomu pouze počítač s CD/DVD mechanikou,“ vyjmenovává výhody Žáček a dodává, že zájem o portál z řad široké veřejnosti předčil očekávání. „V prvních měsících provozu se návštěvnost pohybuje okolo 1000 návštěvníků týdně,“ říká Žáček. I když si mnoho lidí myslí, že e-learningové kurzy jsou až moc neosobní, u nových kurzů Gopasu to tak úplně neplatí. Multimediální forma, kdy studenta provází celým kurzem virtuální lektor využívající komunikačního okna ve spodní části monitoru a červeného ukazovátka, je velmi živá. Výklad látky neprobíhá pouze textovou, ale především hlasovou formou. „Z vlastní zkušenosti vím, že není problém s porozuměním probírané látky, ta je rozsekána na přijatelné úseky, ve kterých se student snadno orientuje a nedělá mu problém vstřebávání nových informací, ale spíše v čase. Přinutit se pravidelně sednout k výukovým materiálům, chce opravdu tvrdou disciplínu,“ říká Žáček. A pravidelnost je důležitá. Student si neustále oživuje znalosti a má možnost se vrátit k předešlé lekci kdykoliv, když má pocit nejistoty.

Webový portál elearning.skola.cz je k dispozici jak pro jednotlivce, tak i pro korporátní klienty. Velkou výhodou portálu je skutečnost, že si může uchazeč vyzkoušet plně funkční demo kurzu a poté se v klidu rozhodnout, zda si celou knihovnu e-learnigových kurzů koupí.

Gopas kurzy dělí na ty, jež jsou určeny pro firemní klientelu, a ty pro jednotlivce. V nabídce jsou čtyři základní balíčky:
1. MS Office – obsahuje kurzy na všechny programy kancelářského balíku a je cenově zvýhodněn
2. ECDL – kurzy připravující na získání mezinárodně uznávané licence počítačové gramotnosti
3. MS Excel – samostatný kurz
4. MS Word – samostatný kurz

Tiskové zprávy

Diskuse