Nokia uvádí tři mobilní telefony

19. 5. 2009 16:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Tři nové telefony Nokia usnadní uživatelům přístup k mobilnímu internetu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia opět posunula internet blíž uživatelům díky trojici nových mobilních telefonů určených především pro nové trhy. Novinky otvírají dveře do světa informací či zábavy a přibližují zákazníkům jejich přátele a blízké. Modely Nokia 2730 classic, Nokia 2720 fold a Nokia 7020 patří mezi internetové přístroje a spolupracují s portfoliem služeb Nokia, které společnost nabízí. Mezi ně patří služby jako je Nokia Life Tools a Ovi Mail.

„Sílu internetu nelze popřít“, říká Alex Lambeek, Vice president Nokia. „Mobilní technologie vidíme jako katalyzátor růstu informačního sektoru na celém světě. Posiluje místní podnikatele a má přímý a trvalý dopad na život všech lidí. Služby jako Nokia Life Tools a Ovi Mail, propojené s dnes představenými mobily, jsou bránou k vědomostem, zábavě a lidem, bez nutnosti použití klasického počítače.“

Rozsáhlé zákaznické výzkumy společnosti Nokia ukazují, že téměř polovina uživatelů se na nových trzích k internetu raději připojuje přes mobilní telefon než přes klasický počítač. Na základě těchto průzkumů Nokia připravila speciální řešení, která jsou založená na dostupnosti mobilních telefonů a aplikací navržených pro potřeby tamních zákazníků. Lambeek dodává: „Zatímco mnoho zákazníků stále používá převedším hlasové a textové funkce, internet jim přináší celou řadu nových možností a příležitostí.“

Služba Nokia Life Tools zprostředkuje uživatelům lepší přístup k informacím, které budou vždy aktuální a relevantní. Přináší i lepší možnosti vzdělání a v neposlední řadě nabízí zábavu bez ohledu na čas nebo místo. V pilotní studii, která probíhala v Indii, výsledky ukázaly, že má též velký vliv na životní úroveň a na zdokonalení služeb. Další službou určenou pro rozvojové země, je Ovi Mail, která má potenciál stát se první digitální identitou pro mnoho lidí na těchto trzích. Na rozdíl od mnoha jiných e-mailových služeb může být účet na Ovi Mail vytvořen přímo na mobilním telefonu Nokia bez použití klasického osobního počítače. Od spuštění pilotního provozu služby v prosinci 2008 bylo okolo devadesáti procent účtů založeno právě přímo z mobilního telefonu Nokia.

Nokia 2730 classic

S konkurenční cenou 80 eur a bohatou výbavou je Nokia 2730 classic nejdostupnější 3G mobil značky, který nabízí rychlejší přístup k internetu a bohatší zkušenosti s jeho prohlížením. Se stálým rozšiřováním 3G sítí na nových trzích je Nokia 2730 classic ideálním přístrojem pro spojení s blízkými a rodinou a také pro sdílení svého života s přáteli. Nokia 2730 classic bude dostupná ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Nokia 2720 fold

Nokia 2720 fold je kompaktní telefon véčkové konstrukce se vzrušujícím zrcadlovým efektem, který pomůže lidem v přístupu k e-mailu, kalendáři, internetovému připojení a k aplikacím pro sdílení obsahu. Pro aktivaci e-mailového účtu stačí tři jednoduché kroky. Na vybraných trzích bude telefon nabízen se službou Nokia Life Tools. Nokia 2720 fold bude dostupná ve třetím čtvrtletí roku 2009 za předpokládanou maloobchodní cenu 55 eur bez daní a dotací.

Nokia 7020

Pro zprostředkování osobního stylu uživatele používá tento módní véčkový telefon světelné efekty, barvy a kovové detaily. Díky světelnému efektu hvězdného prachu již nikdy nezmeškáte žádný hovor ani textovou zprávu. Pro aktivaci vnějšího displeje pak stačí na kryt dvakrát poklepat. Nokia 7020 zprostředkuje kontakt se sociálními sítěmi, kde můžete sdílet fotografie pořízené integrovaným dvoumegapixelovým fotoaparátem. Ostré záběry se podaří pořídit i díky jasnému displeji. Nokia 2720 fold bude dostupná ve čtvrtém čtvrtletí roku 2009 za předpokládanou maloobchodní cenu 90 eur bez daní a dotací.

Lambeek dodává: „S našimi dlouhodobými závazky, které máme k novým trhům, má zákazník společnosti Nokia jistotu, že každý produkt který nabízíme, dodržuje striktní a trvalé standardy vysoké kvality. To je nesmírně důležité na trzích, kde je špatně dostupná technická asistence i servis.“

Tiskové zprávy

Diskuse