NETGEAR - řešení UTM přináší maximální zabezpečení

20. 5. 2009 12:21    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR ProSecure UTM dokáže v jediném okamžiku bez problémů detekovat více než 600 000 signatur útoků, aniž by došlo ke zpomalení sítě NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, představil novou generaci zařízení ProSecure UTM – první řadu Unified Threat Management (UTM) zařízení navrženou zejména pro malé a středně velké společnosti, které nechtějí dělat kompromisy mezi bezpečností a výkonem. Řada ProSecure UTM zahrnuje produkty UTM10 a UTM25 založené na zabezpečovací technologii od předních světových partnerů, kterou kombinuje s unikátní technologií NETGEAR Stream Scanning; ta zaručuje komplexní zabezpečení společně s vysokým výkonem za cenu odpovídající rozpočtu malých firem. Řada produktů UTM myslí také na maximální zjednodušení konfigurace a správy, veškeré vlastnosti jsou proto zcela jednoduše nastavitelné a vyžadují minimum uživatelských zásahů.

NETGEAR - řešení UTM přináší maximální zabezpečení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


S příchodem technologie webu 2.0 výrazně vzrostla bezpečnostní rizika sítí malých firem. Využívání internetu coby nástroje pro zvyšování zisků, produktivity či podpory vzdálených pracovišť a uživatelů se stalo samozřejmostí, ale současně také kritickým rizikem skrývajícím potenciál pro nárůst stále zákeřnějších nebezpečných kódů a spamů, které zneužívají rostoucí důvěru uživatelů v internet a emaily. Zaváděním webově založených technologií firmy přímo přitahují malware a jiné potenciální hrozby do své sítě, proto vyžadují stále výkonnější a kvalitnější ochranu. Malé firmy potřebují nepřetržitou ochranu velkého množství přenášených dat, ale často využívají pouze základní a nedokonalé technologie, navíc výrazně snižující rychlost sítě.

„Prudký nárůst výkonu počítačů přinesl mnoho špičkových bezpečnostních technologií. Pro malé a středně velké firmy byly ale natolik drahé, že o nich jako o vhodných řešeních musely přestat uvažovat,” řekl Jason Leung, senior manager bezpečnostních produktů společnosti NETGEAR. „Díky naší technologii Stream Scanning se nám ovšem podařilo vytvořit řešení komplexní ochrany sítí při zachování vysokého výkonu za cenu dostupnou i malým firmám, takže už konečně nemusejí dělat kompromisy.”

NETGEAR ProSecure UTM kombinuje vysoký výkon se stabilním bezpečnostním zázemím. Unikátní technologie Stream Scanning umožňuje zařízením z řady ProSecure UTM nabízet výjimečné bezpečnostní vlastnosti, navíc současně udržuje i vysokou úroveň propustnosti a minimalizuje dobu čekání. Pro vytvoření dosud nejspolehlivější webové a emailové bezpečnostní technologie ProSecure UTM uzavřel NETGEAR partnerství se společnostmi Commtouch, Mailshell a Sophos. Díky vysoce kvalitním technologiím třetích stran, výkonným firewallům NETGEAR a podpoře VPN funkcí vzniklo optimální bezpečnostní řešení pro malé podniky.

„Někteří výrobci bezpečnostních zařízení často skrývají před zákazníky malé tajemství – nabízejí řešení, která používají velmi omezené sady AV signatur nebo slabé antispamové techniky ovlivňující zejména rychlost,“ doplnil Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Měřit bezpečnost je sice těžké, ale změřit rychlost daleko snazší. Výrobci zaručují bezpečnost na úkor rychlosti a spoléhají na to, že malé firmy o těchto nevýhodách nevědí. Ve srovnání s běžnými řešeními v dané cenové hladině zaručuje řada NETGEAR ProSecure UTM více než dvěstěkrát vyšší číslo detekovaných signatur útoků než naši konkurenti a zároveň zajišťuje vynikající výkon. To je náš způsob, jak nabídnout malým firmám mnohem víc než dosud a to, co si opravdu zaslouží.“

NETGEAR ProSecure UTM obsahuje a nabízí:
• Nejlepší antimalwarový nástroj svého druhu společnosti Sophon.
• Technologii NETGEAR Stream Scanning.
• Antispamovou technologii společnosti Mailshell.
• Hybridní In-the-Cloud URL filtrování společnosti Commtouch.
• Nepřetržitou ochranu proti případným síťovým hrozbám.
• Systém prevence proti vniknutí.
• Kontrolní aplikace IM a P2P.
• SSL & IPsec VPN vzdálený přístup.
• Zabudovaný VPN/firewall.

Nová generace produktů NETGEAR ProSecure UTM mění celkový pohled na bezpečnost a ochranu síťových dat. Modely UTM10 a UTM25 by měly být dostupné v průběhu července 2009 prostřednictvím autorizovaných obchodních partnerů společnosti NETGEAR za předpokládanou doporučenou koncovou cenu začínající na 9 000 Kč. Pro více informací navštivte webové stránky prosecure.netgear.com.

Tiskové zprávy

Diskuse