DataScript úspěšně spolupracuje se společností Red Hat

21. 5. 2009 15:05    Rubrika: Tiskové zprávy

DataScript pokračuje v úspěšné spolupráci se společností Red Hat

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Servodata a.s., přední evropský distributor komponent a infrastruktury podnikových řešení, dnes oznámila další korporátní úspěch. DataScript s.r.o., odborné vzdělávací a tréninkové centrum a dceřiná společnost Servodat, potvrdil svou silnou pozici v oblasti školení na produkty Red Hat. Na základě statutu jednoho z nejvýznamnějších a nejrychleji rostoucích tréninkových partnerů Red Hatu z hlediska celoevropského regionu byla společnost DataScript vybrána jako jediný evropský školitel pro prezentaci vzorové případové studie na mezinárodní odborné konferenci EMEA Red Hat Partner Summit.

Tradiční konference EMEA Red Hat Partner Summit se v letošním ročníku zúčastnil rekordní počet přibližně 400 obchodních partnerů Red Hatu – zejména z řad distributorů, solution providerů a tréninkových partnerů – z 38 evropských zemí. O důvěře a uznání Red Hatu k rychle rostoucímu partnerství se společností DataScript nejlépe vypovídá fakt, že zástupcům DataScriptu byl nabídnut prezentační blok na konferenci jakožto jediné partnerské školící firmě; další většinovou část prezentací zajistili řečníci ze společnosti Red Hat a zástupci sponzorů konference.

„DataScript dlouhodobě zvyšoval svůj status tréninkového partnera až do stávající podoby důležitého partnera s maximální podporou Red Hatu. Tento status je výsledkem dlouholeté tvrdé práce a plnění přísných podmínek společnosti Red Hat,“ řekla Iveta Babulenková, ředitelka společnosti DataScript. „Školení na produkty a řešení Red Hat Enterprise Linux má na českém i slovenském trhu dlouholetou tradici a výborné zákaznické reference. Neustále pracujeme na tom, abychom našim zákazníkům nabídli ještě lepší služby a zvýšili přidanou hodnotu školení. Věřím, že si díky tomu přízeň zákazníků i spokojenost společnosti Red Hat zachováme i nadále.“

Status tréninkového partnera Red Hatu s výjimečným postavením je nejen pro DataScript, ale přeneseně i pro celý český a slovenský trh významným úspěchem, zvláště v celoevropském kontextu při srovnání s velkými státy s mnohem větší zákaznickou základnou. Red Hat tento úspěch oceňuje svým nejvyšším stupněm podpory, což přináší další bonus pro účastníky tréninkových programů.

V evropském regionu působí minimum dalších tréninkových partnerů Red Hatu se srovnatelnými úspěchy a stupněm podpory, jaké má společnost DataScript. Kvalitu školení i zájem o ně nejlépe dokazují nárůsty proškolených zákazníků, jejichž množství se v roce 2007 zvýšilo o více než sto procent a v loňském roce pak o dalších pětapadesát procent. Za celou dobu existence autorizovaných školení na Red Hat Enterprise Linux byly proškoleny stovky administrátorů různých úrovní, od běžných techniků až po specialisty zabývající se velkými infrastrukturami. Pro zajímavost, v České republice již působí více než 100 nositelů certifikace Red Hat Certified Engineer (RHCE), která je nejprestižnější IT certifikací na světě.(1)

Coby tréninkový partner poskytuje DataScript celou škálu vzdělávacích programů na produkty a řešení Red Hat ve vlastních školicích prostorách i přímo u zákazníka. Nabídku zahrnuje kompletní vzdělávací program pro systémovou administraci v Linuxu, od základních kurzů až po vysoce specializované a pokročilé tréninky pro infrastrukturní architekty a specialisty, a také školení na middleware produkty a řešení JBoss. V nejbližších měsících se v nabídce objeví i velmi ojedinělá školení Red Hat pro linuxové vývojáře. Cena základních úrovní kurzů se pohybuje zhruba mezi 5 500 až 9 500 Kč na den, u vysoce specializovaných školení pak přibližně mezi 14 000 až 16 000 Kč na den.

Tiskové zprávy

Diskuse