Laserová tiskárna Konica Minolta bizhub PRO C65hc

22. 5. 2009 13:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Konica Minolta Business Solutions Czech, spol. s r.o. představila nový stroj bizhub PRO C65hc, který pracuje s revolučními tonery high chroma.

Laserová tiskárna Konica Minolta bizhub PRO C65hc

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Na trhu laserových tiskáren je bizhub PRO C65hc prvním zařízením svého druhu, které přináší technologii tisku pomocí high chroma toneru. Díky unikátnímu HC toneru (HC=high chroma) vlastní výroby, zvládne stroj reprodukovat mimořádně širokou škálu barev, která se blíží barvám prostředí sRGB. Extrémně široké rozpětí barev u použitých tonerů má za cíl naplnit rčení „To co vidíš, je to co tiskneš.“ Tuto schopnost ocení především uživatelé, kteří standardně pracují s sRGB workflow a před tiskem byli vždy nuceni transformovat tisková data do menšího barevného prostoru CMYK.

Výtisky z bizhub PRO C65hc vynikají mimo rozsahu barev také výjimečně jasnou sytostí, to ocení především nároční uživatelé z řad grafických studií či reklamních a kreativních agentur, které se snaží svými výtisky upoutat pozornost.

„Zaujmout pozornost zákazníka je v dnešní době čím dál složitější. Obzvláště v současné ekonomické situaci je proto stále více upřednostňována kvalita tiskového sdělení nad jeho kvantitou. Jasné a svítivé barvy, které dokáže bizhub PRO C65hc brilantně reprodukovat, jsou tou správnou přidanou hodnotou pro všechny tiskoviny, které mají získat pozornost zákazníka. To ocení především reklamní a marketingové agentury, direct mailingové společnosti i firmy zabývající se např. malonákladovým tiskem obalů.“ říká Vít Kulka, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech.

Při vývoji nových HC tonerů vycházela Konica Minolta z osvědčeného toneru Simitri HD (HD=high definition). Původní výhody v podobě jemných pravidelných částic, nižší teploty zapékání (a tím i široké škály potisknutelných médií) a velmi nízkých emisí tak zůstaly zachovány, navíc k nim přibyla schopnost tisknout v mimořádně širokém barevném rozsahu.

Zařízení bizhub PRO C65hc však nenabízí jen vysokou kvalitu tisku. Zároveň zachovává produkční tiskový výkon, určený pro tisk barevných a černobílých dokumentů všude tam, kde je požadován velký objem výtisků v krátkém čase. bizhub PRO C65hc dokáže tisknout rychlostí 65 plnobarevných stran za minutu, měsíčně zvládne až 300 000 výtisků. Podobně jako u ostatních produkčních strojů řady bizhub, je i novinka standardně vybavena oboustranným tiskem, volitelně lze připojit některý z řady finišerů. V nabídce příslušenství je také velkokapacitní zásobník rozšiřující vstupní kapacitu papíru až na 7 500 listů. Na výběr je ze dvou typů externích tiskových řadičů od Efi nebo Crea.

Na trh bude nový bizhub PRO C65hc uveden v několika různých konfiguracích podle účelu použití – modifikace jednotlivých strojů spočívá především v dokončovacích finišerech či možnostech vkládky již předtištěných materiálů.

Tiskové zprávy

Diskuse