Motorola a T-Systems poskytují bezpečné služby přístupu k internetu

26. 5. 2009 20:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Motorola a T-Systems poskytují bezpečné služby přístupu k internetu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Motorola Enterprise Mobility, vedoucí poskytovatel služeb a řešení v oblasti podnikové mobility, a T-Systems Czech Republic, světový poskytovatel integrovaných ICT služeb a dceřinná společnost Deutsche Telekom, oznamují úspěšné výsledky své úzké spolupráce při poskytování služeb přístupu k internetu pro firemní zákazníky v České republice.

Mezi úspěšně realizované projekty, které spolupráci T-Systems a Motorola potvrzují, patří významný projekt realizace bezpečného přístupu k internetu pro tiskové středisko při letošním Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Pro novináře a další návštěvníky tiskového střediska to znamenalo komfortní přístup ke všem materiálům z jednoho místa. Řešení přístupu k internetu bylo postaveno na platformě mobilních služeb společnosti Motorola a jejím bezdrátovém přepínači RFS7000, který je připravený na standard 802.11n, dále je schopný podporovat 256 přístupových bodů 802.11a/b/g a umožňuje nový koncept shlukování přepínačů, čímž zajišťuje rezervy a vysoce výkonné škálování až pro 3 000 přístupových bodů. Tiskové středisko po dobu Mistrovství dále využilo 8 access pointů AP300, které nabízejí výbornou propustnost, odolnost a pokrytí potřebné pro vytvoření robustní podnikové bezdrátové sítě.

„Řešení bezpečného přístupu k internetu patří do základního portfolia služeb a řešení v T-Systems. Pro zajištění vysokého standardu služeb, spolehlivosti a bezpečnosti jsme zvolili technologii Motorola, která tyto naše požadavky dokonale splňuje,“ uvádí Ladislav Slíva ze společnosti T-Systems Czech Republic. „Inovativní a moderní řešení bezdrátového přístupu k internetu bude i nadále rozvíjen jako základní prvek spolupráce mezi T-Systems a Motorola.“

Dalším projektem byla realizace internetového připojení na Mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET 2009 v Brně pro Armádu České republiky. Bezdrátová síť v tomto případě využila opět přepínač RFS7000 z dílny společnosti Motorola a 4 již zmiňované access pointy AP300. Společnost T-Systems zvolila technické řešení Motoroly s ohledem na potřebu vysokého výkonu a spolehlivosti poskytované služby.

Portfolio bezdrátových sítí společnosti Motorola vychází z ideje centralizované architektury, kdy centrální switch řídí jak danou lokalitu, tak díky zabudované AAP funkcionalitě je možné řídit vzdálená pracoviště. Přístupové body Motorola jsou schopny v případě potřeby přebrat funkce kontroleru a zajišťují tak bezproblémový chod i v případě náhlé ztráty konektivity s centrem. Celá tato architektura je zabezpečena takovými prvky jako je integrovaný firewall na WLAN switchi, integrovaný firewall na Adaptive AP, přístupový bod je zároveň také senzorem WiPS a je tak schopen bez přerušení konektivity neustále monitorovat síť proti případným hrozbám. Provoz dat je poté zabezpečen integrovaným VPN jak na straně Switche tak AP.

„Technologie společnosti Motorola umožňující bezpečný bezdrátový přístup,
a know-how a služby T-Systems vytvářejí jedinečnou symbiózu při poskytování moderních a kvalitních telekomunikačních služeb,“ uvádí Kateřina Klosová ze společnosti Motorola Enterprise Mobility. „Jsme rádi, že jsme v T-Systems našli plnohodnotného partnera, se kterým můžeme realizovat naše plány na rozvoj bezpečného bezdrátového internetu.”

Tiskové zprávy

Diskuse