Telefónica O2 - partnerem projektu společnosti PPF

26. 5. 2009 20:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Výhradním telekomunikačním partnerem nového mediálního projektu společnosti PPF média se stala Telefónica O2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Telefónica O2 Czech Republic v tomto projektu hraje klíčovou roli. Jako výhradní partner bude zajišťovat nejen vybavení centrálního školícího střediska Futuroom a regionálních komunikačních kaváren Newsponit komunikačními technologiemi či rychlým připojením k internetu, ale poskytne pro zpravodajské a školící účely i speciální produkty jako je třeba O2TV.

"Komplexní a interaktivní podoba připravovaného projektu nás okamžitě zaujala. Přesně totiž odpovídá filozofii společnosti O2," uvádí Ing. Jiří Šuchman, ředitel pro veřejné záležitosti a regulaci společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a dodává: "Díky širokému portfoliu služeb z oblasti komunikačních technologií máme možnost efektivně vstoupit do každé úrovně projektu."

Technologie poskytnuté společností O2 se postupně stanou součástí Mezinárodního střediska pro multimédia (Futuroom), pomohou zajistit kvalitní zázemí regionálním redaktorům a v neposlední řadě také umožní praktické využití služeb veřejnosti v rámci speciálních kaváren. Interaktivní aspekt spolupráce bude spočívat například v propojení obsahu nově vzniklých regionálních médií s webovými stránkami www.o2extra.cz, zařazení exkluzivních příspěvků ze školícího centra do videotéky O2TV či využití regionálních médií pro osvětu v oblasti internetu a digitální televize.

Přední odborníci společnosti Telefónica O2 z oblasti marketingu, komunikace, IT či bezpečnosti jsou v rámci tohoto projektu připraveni představovat nejmodernější technologie a předávat know how redaktorům i široké veřejnosti. Na odborných konferencích, školeních a seminářích se budou věnovat také problematice bezpečnosti při používání moderních komunikačních technologií.

FUTUROOM je součástí aktivit společnosti PPF Media na vybudování hyperlokálních tištěných i on-line médií, která v nejbližší době budou uvedena na trh ve vybraných regionech České republiky. Pod názvem Naše adresa začne v první vlně vycházet několik týdeníků v severních Čechách a na střední Moravě. Tištěné noviny doplní síť webových stránek věnovaných jednotlivým regionům a obcím. FUTUROOM, který sídlí v prostorách PPF Na Pankráci, nabídne mediální vzdělávání a školení s problematikou regionálních médií a moderní žurnalistiky, a to přímo v prostředí speciálně vybudovaného newsroomu vybaveného nejnovějšími technologiemi.

Tiskové zprávy

Diskuse