Chybějící data NetMonitor

29. 5. 2009 15:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Chybějící data NetMonitoru budou v polovině června se slevou

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Na základě dohody mezi SPIR a realizátorem projektu měření návštěvnosti NetMonitor společností Mediaresearch budou data za březen a duben publikována v první polovině června. Data za následující měsíc, za květen, budou zveřejněna v řádném termínu tj. 25.6.2009, všechna původní metodikou. Zároveň se SPIR rozhodl kompenzovat zdržení publikace dat všem svým odběratelům v podobě slevy za březnová 50 a za dubnová 25 procenty.

Během přechodu na novou metodiku, v průběhu měsíce března a dubna, se objevily komplikace vyplývající z nové koncepce sběru a přípravy dat. První, zejména logistického charakteru, se týká měření sekcí médií pomocí nově užívaných tzv. URL masek, které zajišťují jejich správnou definici. V průběhu produkce dat jsme zjistili, že nebyly všechny URL masky nadefinovány správně, a tím by způsobily diskontinuitu v datové řadě. V současné době je již ve spolupráci s měřenými médii tato otázka téměř vyřešena. Druhá se týká způsobu měření uvítací stránky aICQ, která se v tomto režimu měření nedostala do finální datové sady vůbec.

Základním požadavkem SPIR, vzneseným na realizátora, je datová kontinuita a jeden datový šev v průběhu přechodu na novou metodiku. Dle rozhodnutí metodologické komise SPIR odpovídá uvítací stránka aICQ definici média a z tohoto titulu má figurovat v datové sadě. Vzhledem k tomu, že zatím není vyřešen způsob měření právě tohoto média, dočasně budou data NetMonitoru publikována původní metodikou. Za způsobené problémy se všem našim odběratelům omlouváme a věříme, že naši snahu o publikaci co nejkvalitnějších dat pochopí.

Tiskové zprávy

Diskuse