Intel představuje platformu pro nové ultratenké notebooky

2. 6. 2009 12:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel představil nové procesory pro ultratenké počítače. Díky nim budou notebooky tenčí, s dostatečným výkonem a větší výdrží na baterii. Cena bude stejná jako u dnešních běžně dostupných přenosných počítačů.

Intel představuje platformu pro nové ultratenké notebooky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Na veletrhu Computex představila společnost Intel čtyři nové procesory včetně nízkonapěťových verzí a cenově dostupné čipové sady. Díky novým procesorům Intel® ULV (ultra-low voltage) vzniknou nové ultratenké přenosné počítače, jejichž váha se bude pohybovat od 1 do 2,5 kg a cena nebude vyšší než u běžných notebooků. Tyto procesory mají nižší energetickou spotřebu a umožňují tak větší výdrž na baterii.

Intel také odhalil novou čipovou sadu Mobile Intel® GS40 Express Chipset pro nové ultratenké notebooky. Tato cenově dostupná čipová sada umožňuje zprostředkovat funkce, jimiž disponují dnešní notebooky – přehrávání ve vysokém rozlišení (HD), podporu operačního systému Windows® Vista™ Premium a nativní podporu integrovaného rozhraní HDMI.

„Ultratenký laptop s procesorem Intel® ULV nabídne vynikající poměr mezi výkonem a spotřebou,“ řekl Mooly Eden, viceprezident a generální ředitel Mobile Platforms Group společnosti Intel. „Podařilo se nám skloubit ultratenký design a nízkou cenu, takže si tato zařízení může koupit téměř každý.“

Procesory z kategorie SV (standard voltage), například Intel® Core 2 Duo, se na Computexu představily v rychlostech až do 3,06 GHz. Nabízejí přelomový výkon a vlastnosti, které využijí náročnější uživatelé a spotřebitelé. To se projeví hlavně při spouštění většího počtu náročných aplikací a také u aplikací optimalizovaných právě pro vícejádrové procesory.

Z bezdrátových technologií mohou zákazníci využít například Intel® My WiFi. Technologie My WiFi mění laptop v osobní Wi-Fi síť, v jejímž rámci se lze přímo připojit až k osmi certifikovaným WiFi zařízením, tisknout, sdílet či streamovat informace nebo bezdrátově synchronizovat různé přístroje.

Ultratenké notebooky založené na ULV procesorech společnosti Intel nabízejí v ČR například MSI, ACER, ASUS nebo lokální výrobce 100MEGA. V dohledné době plánují uvedení ultratenkých notebooků i další firmy.

Tiskové zprávy

Diskuse