Intel - Computex 2009

3. 6. 2009 11:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel představil novinky z oblasti mobilních zařízení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

V rámci letošního veletrhu Computex 2009 sdělil Sean Maloney návštěvníkům, že se společnost Intel nadále hodlá angažovat v inovativním přístupu v oblasti informatiky. Toto úsilí bude hnacím motorem rozkvětu ICT segmentu, především v mobilní a bezdrátové oblasti. Maloney, výkonný viceprezident a vedoucí divize Sales and Marketing Group společnosti Intel, během úvodní řeči předvedl „Pine Trail“. Jde o novou generaci platformy pro netbooky a nettopy s procesory Intel® Atom™. Pogratuloval také Tchaj-wanu k dodání více než 1 miliardy základních desek Intel1.

Mooly Eden, viceprezident a generální ředitel divize Mobile Platforms Group, představil nejnovější notebooky Intel včetně ultratenkých systémů. Tyto nízkonapěťové notebooky jsou tenčí než 2,5 cm, váží méně než 1,5 kg a obsahují bezdrátové technologie typu Intel® My WiFi nebo WiMAX. Svůj čas na pódiu Eden završil oslavou ročních narozenin procesoru Intel Atom.

Procesor Intel Atom slaví první narozeniny
Procesor Intel Atom byl uveden na loňském veletrhu Computex 2008. Během 12 měsíců Atom získal na popularitě, a to nejen u zákazníků. Procesor Intel Atom obsahuje více než 75 zařízení a dohromady se těchto přístrojů celosvětově prodaly již desítky milionů. Procesor Intel Atom získal bezpočet ocenění za svou kompaktnost i technologickou vyspělost.

Intel „Pine Trail“ je platformou Atom příští generace
„Pine Trail“ by měl jít do produkce ve 4. čtvrtletí letošního roku. Oproti dnešním třem čipům bude architektura „Pine Trail“ dvoučipová. Procesorové a grafické jádro budou tedy integrovány na jediném čipu. Zlepší se odvod tepla, spotřeba elektrické energie a výkon. Notebooky s těmito procesory budou tenčí a vydrží déle při provozu na baterii.

Nové ultratenké systémy
Maloney a Eden představili nový ULV (ultra-low voltage) procesor Intel® a cenově příznivou čipovou sadu (Mobile Intel GS40 Express). Nedávno byl uveden také ULV procesor Intel® Core 2 Duo, založený na procesorové technologii Intel® Centrino® 2, a procesor Intel® Core 2 Solo, založený na procesorové technologii Intel® Centrino™. Tyto čipy umožní vytvoření řady nových, velmi tenkých notebooků pro spotřebitele, které se budou vyznačovat dlouhou životností baterie a příznivými cenami.

„Lynnfield“ a čipová sada P55
Jde o novou platformu postavenou na mikroarchitektuře Nehalem. Její výroba je plánována na druhou polovinu letošního roku. Čipová sada P55 bude první čipovou sadou řady 5 s podporou čipu Lynnfield a bude integrována v jediném čipu. Očekává se více než 40% zlepšení výkonu2.

Investice Intel Capital do společnosti VMAX
Intel Capital investoval do společnosti VMAX, jež je jedním z více než 360 operátorů, kteří nasadili či plánují nasazení sítě WiMAX. Společnost Intel má investice ve 30 technologických společnostech a poskytovatelích WiMAX služeb po celém světě.

Nová betaverze operačního systému Moblin v2
Minulý měsíc byla komunitě okolo OS Moblin uvolněna betaverze Moblin verze 2. Maloney i Eden předvedli tento operační systém v akci. Ukázali výjimečný vzhled, intuitivní a snadno použitelné rozhraní pro zobrazování internetových aplikací a multimédií. Moblin se vyznačuje technologií rychlého bootování a optimalizace pro procesory Intel Atom.

Chraňte se před krádežemi pomocí Intel Anti-Theft PC Protection
Intel Anti-Theft Technology (Intel AT) je určena hlavně pro ztracené či ukradené notebooky. Po spuštění, přičemž je jedno, jestli lokálním nebo vzdáleném, pošle Intel AT „jedovatou pilulku“, která systém vyřadí zcela z provozu. Dostane-li se notebook zpět do povolaných rukou, lze jej odemknout či zaslat uživateli jednorázové heslo k jeho opětovnému zprovoznění.

Tiskové zprávy

Diskuse