BenQ SE2241 - LCD monitor kombinovaný s LCD TV

8. 6. 2009 20:18    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ představuje seriózně zábavné zařízení – LCD monitor kombinovaný s LCD TV nese označení SE2241

BenQ SE2241 - LCD monitor kombinovaný s LCD TV

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost BenQ oznámila uvedení nového modelu LCD televize kombinované s počítačovým monitorem. Aktuálně představené zařízení se vyznačuje obrazovou úhlopříčkou 22“. Novinka s označením SE2241 byla navržena tak, aby dokázala zajistit vysokou produktivitu během práce s počítačem a zároveň přinesla také zábavu při sledování televize.

Svým okázalým vstupem do segmentu LCD TV s obrazovkou menší než 26 palců rozčeří novinka zejména vody na trhu “druhých televizí do domácnosti”, jejichž obliba stále roste. Elegantní zařízení SE2241 ohromí svým vzhledem nejen korporátní zákazníky, ale také hráče počítačových her, filmové fanoušky a designéry moderních stylových interiérů. Výkonné zobrazovací technologie určené pro domov i kancelář zahrnují například unikátní technologii Senseye™ Human Vision, perfektní rychlost odezvy 5ms nebo automatickou optimalizaci kontrastu s maximální hodnotou až 10,000:1. Hladké propojení se všemi zařízeními dostupnými dnes stejně tak jako v blízké budoucnosti zajistí vstupy HDMI a DVI. K vysokému uživatelskému komfortu jistě přispějí také bohaté možnosti nastavení kvality obrazu, kompatibilita s HDTV formátem 1080p nebo třeba integrované reproduktory s několika variantami nastavení ekvalizéru. Model SE2241 spotřebitele na první pohled upoutá svým vytříbeným designem, který vychází z osvědčené dílny společnosti BenQ, která za vzhled svých zařízení sklidila již nejedno ocenění.

SE je zkratkou pro “Serious Entertainment” – seriózní zábava

V podobě zařízení SE2241 přináší společnost BenQ, celosvětově renomovaný výrobce digitálních displejů, do vašich životů ještě více možností v oblasti zábavy pro dnešní moderní životní styl, který mnohdy nerozlišuje práci od zábavy stejně jako domácnost od kanceláře. Automatická optimalizace kontrastu zvládá hodnoty až 10,000:1 – tento systém, vyvinutý exkluzivně společností BenQ, inteligentně optimalizuje stupně kontrastu prostřednictvím automatického přizpůsobování úrovně podsvícení displeje – a právě díky tomuto postupu dokáže interpretovat černou jako skutečně černou. Implementovaná technologie Senseye představuje patentovaný nástroj pro vylepšení kvality obrazu, který se přizpůsobuje lidskému oku, přičemž do finálního obrazu vnáší tolik potřebnou intenzitu, jasné podání a energičnost.

Čtyři přednastavené módy Senseye nesou názvy Kino, Dynamický, Standardní a Vlastní, přičemž nabízejí možnost optimalizace nastavení kvality obrazu pro konkrétní účel stiskem jediného tlačítka. Můžete tak snadno zvolit svůj vlastní mód pro práci s dokumenty, surfování na webu, prohlížení obrázků nebo sledování vysoce kvalitního obsahu jako je například HDTV vysílání, sledování Blu-Ray záznamu, přehrávání videa z vaší videokamery nebo hraní počítačových her. Nativní rozlišení 1920x1080 obrazových bodů zvýrazní požitek při sledování HD obsahu v kvalitě 1080p/24Hz, navíc však také zvýší produktivitu práce s počítačem díky tomu, že dokáže zobrazit více informací například v internetovém prohlížeči bez nutnosti nekonečného scrollování myší. Redukce digitálního šumu, 3D Y/C hřebenový filtr, de-interlacing, a blesku-rychlá odezva 5ms úspěšně eliminují nežádoucí jevy, mezi něž patří rozličné obrazové artefakty, neostrý obraz nebo efekt tvorby “duchů”. O zvuk se u tohoto produktu stará dvojice 3-Wattových reproduktorů a možnosti propojení s okolními zařízeními jsou u modelu SE2241 jednoduše vyčerpávající, nesou se plně v duchu konceptu kombinujícího práci se zábavou – k dispozici jsou zde jmenovitě tyto vstupy: kompozitní, komponentní, S-Video, D-Sub, DVI a HDMI

Smysl pro moderní design je u LCD monitoru/TV BenQ SE2241 stejně důležitý jako perfektně zvolené technické specifikace. Inspirací pro dekorativní vzhled krytu reproduktorů se staly dmoucí se mořské vlny – váš zrak tak upoutá trojrozměrný detail abstrakně zobrazující právě tyto fascinující přírodní úkazy. Tenký, vysoce se lesknoucí rámeček vyvedený v ebenové černi je lemován leštěným stříbrným detailem. Dokonce i zadní část produktové novinky s označením SE2241 nabízí vizuální požitek zpracovaný v dokonale lesklém černém vyhotovení.

Tiskové zprávy

Diskuse