Nintendo představilo na E3 videohry jako společenský zážitek

10. 6. 2009 11:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Nintendo představilo na E3 videohry jako společenský zážitek

Nintendo představilo na E3 videohry jako společenský zážitek

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Svým kreativním přístupem k herním zážitkům udává Nintendo v herní branži směr již řadu desetiletí. Na tiskové konferenci v rámci herního veletrhu E3, který se konal tento týden v Los Angeles, se drželo své linie a představilo produkty, které nově definují společné herní zážitky a opět rozšiřují doposud známé hranice v této branži. Přitom ovšem nabízejí nadšeným hráčům všechno, co si přejí. A co konkrétně můžeme na poli Nintenda v příštích měsících očekávat?

Novinky pro Wii
Nové příslušenství Wii MotionPlus, které se objeví na trhu již 12. června 2009, umožňuje u podporovaných her ještě preciznější ovládání pohybů. Ve spojení s Wii Remote plní Nintendo slib, že se bude starat o co nejrealističtější podobu hraní. Toto příslušenství samo registruje nejjemnější pohyby hráče a otevírá mu tím zcela nové možnosti ovládání. Wii MotionPlus bude kromě jiného podporován řadou nových publikovaných titulů, které se objeví na trhu v následujících týdnech.

Schopnosti Wii MotionPlus demonstruje Nintendo dokonale na disciplínách z nové sportovní hry Wii Sports Resort. Titul, který vyjde 24. července 2009, obsahuje tucet zábavných sportovních disciplín, které jsou typické pro dovolenou na pláži. Nové disciplíny mají stejný šarm, který nadchl miliony hráčů u Wii Sports. Wii Sports Resort je snadné pochopit a hrát, láká ale současně herní hloubkou, při které se mohou zapotit i ty nejzkušenější hráči. Příslušenství Wii MotionPlus, které je součástí balení Wii Sports Resort, přináší hráčům fyzickou realitu jednotlivých disciplín tak blízko, jako nikdy předtím.

Obdobně jako Wii Sports, také titul Wii Fit přivedl miliony lidí na celém světě blíže k hraní videoher. Nyní přichází Wii Fit Plus s řadou nových úkolů a s inovacemi, které přinášejí společně se známými sportovními aktivitami a balančními hrami opět skvělou zábavu. Důležitou novinkou je, že si hráči mohou stanovit své osobní cíle a každodenní tréninkový plán nebo si podle dostupného času mohou nastavit 20ti-, 30ti- nebo 40timinutový kondiční program. Kromě toho mohou hráči prostřednictvím speciálně zaměřených cvičení pracovat na svých individuálních cílích, jako jsou redukce tukových polštářků, posílení svalů či odbourání stresu. Wii Fit Plus kombinuje originální cvičení z Wii Fit s 15 novými balančními hrami a šesti novými cvičeními pro posilování a jógu. Wii Fit Plus by se mělo objevit na prodejních pultech v poslední čtvrtině roku 2009, a to jak s podložkou Wii Balance Board tak i samostatně pro ty, kteří již Wii Balance Board doma mají.

Několik desetiletí snili vývojáři z Nintenda o tom, že vytvoří díl Super Mario Bros., ve kterém se bude moci na tuto legrační plošinovku vrhnout několik hráčů současně. S New Super Mario Bros. Wii se jim letos tento sen splní. Až čtyři hráči najednou mohou současně skákat na stejné herní úrovni a přitom postupovat společně nebo proti ostatním. A kdo má chuť, může se přirozeně probojovávat dvojdimenzionálním světem sám jako dřív.

Se Super Mario Galaxy 2 pro Wii vznikne v roce 2010 druhá trojdimenzionální Mario hra na stejnou generaci konzolí. Mario se bude prohánět na svém věrném dinosauřím kumpánovi Yoshim vesmírem k novým hvězdám a fantastickým světům, které tam nalezne. Dobrodružná 3D plošinovka dopřává tradičním hráčům novou rundu nadpozemských výzev, a to ve stejném stylu jako slavný originál.

Nintendo ukázalo na E3 trailer ze hry Metroid: Other M, nového následovníka kultovní série Metroid Prime, která by se měla předběžně objevit na Wii v roce 2010. Na tomto titulu pracuje Nintendo poprvé se světoznámým vývojářským týmem Team Ninja. Fanoušci se mohou těšit na energií nabité a na akci bohaté dobrodružství, ve kterém se mohou ponořit hlouběji než v minulosti do mezigalaktické lovkyně Samus Aran.

Průkopnický nový produkt, kterým se opět výrazně rozšíří možnosti použití videoher, je Wii Vitality Senzor. Tento senzor měří především frekvenci tepů a řadu dalších tělesných signálů uživatele a poskytuje mu pak informace o jeho vnitřním životě.

Novinky pro Nintendo DS a Nintendo DSi
Integrování fotografií na Facebook – tato funkce se nově objeví na přenosné herní konzoli Nintendo DSi. Nintendo zveřejnilo na E3, že obrázky pořízené integrovanou kamerou Nintenda DSi bude možné od tohoto léta přes službu Service Facebook Connect uložit přímo na Facebook. Bude k tomu vytvořen update systému, s jehož pomocí bude možné fotografie ještě snadněji upravovat a vyměňovat s přáteli a známými.

Kromě toho představilo Nintendo novou hru Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story, následovníka populární RPG série, který hráče přesune doslova do břicha bestie. Hrdinové budou od října 2009 zažívat velmi komickou hru pro dva hráče, jak je to pro tuto řadu typické, ovšem budou se moci probojovávat dvěma simultánními dějovými příběhy. Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story je možné hrát jednak na Nintendu DS, jednak na Nintendu DSi.

Po šesti temných letech vyjde v roce 2010 opět slunce – v Golden Sun DS. Nový titul je aktualizovaná a graficky skvěle předělaná verze RPG z Game Boy Advance Golden Sun. Verze pro Nintendo DS ovšem pokračuje v započatém příběhu, ve kterém budeme sledovat potomky původních hrdinů. Hra rozšiřuje hranice intuitivního srozumitelného ovládání prostřednictvím dotykové obrazovky a nechává hráče ponořit se do tohoto magického dobrodružství tak intenzivně, jako nikdy předtím. Také Golden Sun DS je možné hrát na Nintendu DS i Nintendu DSi.

Díky zcela originálnímu titulu WarioWare D.I.Y. si budou moci hráči vygenerovat sami obsah hry, a vytvořit si tak své vlastní mikrohry. Všechny jejich herní prvky – mohou to být charaktery, okolí, akce a dokonce i cíle – jsou plně určeny hráčem. Svůj titul „Udělej si sám“ může potom sdílet s ostatními hráči titulu Wario Ware D.I.Y. Nejnovější titul série Wario Ware je možné hrát opět na Nintendu DS i Nintendu DSi.

Tiskové zprávy

Diskuse