Panasonic Lumix G1 fotí i na Severním pólu

10. 6. 2009 16:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Lumix G1 fotí i na Severním pólu

Panasonic Lumix G1 fotí i na Severním pólu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Revoluční fotoaparát Lumix G1 se osvědčil i polárníkům v extrémních podmínkách

Společnost Panasonic podporuje projekt Catlin Arctic Survey, který si klade za cíl najít nový způsob, jak pozitivně ovlivňovat změny probíhající v Arktické oblasti. Tato oblast je přirozeným globálním regulátorem teploty a změny zdejších klimatických podmínek mohou mít vážný dopad na vývoj klimatu na celém světě. Podpora tohoto projektu je součástí globálních aktivit společnosti Panasonic a představuje formu jak finanční, tak hmotnou – v podobě skvělých fotoaparátů Panasonic Lumix.

Tři zkušení polárníci Pen Hadow, Ann Daniels a fotograf Martin Hartley mají možnost kvalitní dokumentace své práce díky využití unikátního fotoaparátu Lumix G1, známého jako „zrcadlovka bez zrcadla“. Pořízené fotografie posílá polární tým pravidelně podpůrnému týmu v Londýně, a každý je tak může vidět v Panasonic Lumix Galerii na www.catlinarcticsurvey.com. Pen Hadow, ředitel výzkumu Catlin Artic, k tomu dodává: „Přístroje Panasonic jsou neuvěřitelně odolné a vydržely obrovské teplotní rozdíly. Jen díky fotoaparátům Lumix se náš projekt dostal na veřejnost.“

Panasonic Lumix G1, ačkoli je primárně určený pro běžné používání, obstojí i při extrémních podmínkách arktického výzkumu a pomáhá při dokumentaci celého projektu. Je malý, lehký a skladný, vydrží extrémní teplotu a má řadu užitečných funkcí i pro polárníky. Výzkumníci například nemusejí přikládat tvář k chladnému aparátu a fotografovanou scénu vidí nejen v hledáčku, ale i s odstupem na výklopném a otočném 3 palcovém (7,62cm) LCD panelu. Lumix G1 zobrazuje fotografovanou scénu elektronickou cestou, je navíc vybaven velkým "eye pointem", takže je možno vidět do hledáčku, ačkoli není oko přitisknuté na očnici.

Při focení proti slunci nebo na ozářeném sněhu, každého ihned začnou slzet oči. Efekt je srovnatelný, jako kdybyste se podívali dalekohledem přímo do slunce nebo se dívali na slunce bez tmavých brýlí. Focení pomocí LCD panelu chrání výzkumníky proti poškození zraku ostrým sluncem odraženým od sněhu, protože si nemusí sundávat ochranné brýle.

Oblíbené funkce Inteligentní automatiky zajistí, aby každá fotografie vyšla, co možná nejlépe a to i v expozičně extrémních podmínkách zasněženého světa. Díky Lumixu G1 si polárníci nemusí sundávat rukavice, přenastavovat přístroj, a vystavovat se tak chladu, protože fotoaparát sám zvládne i složité světelné podmínky polárního světa. O tom všem se můžete sami přesvědčit na Panasonic LUMIX Gallery Catlin Arctic Survey.

Pro společnost Panasonic je tato iniciativa součástí globální strategie „Eco Ideas“, jež si klade za cíl zvýšit energetickou efektivitu produktů, zlepšit ekologické parametry výrobních závodů a vést spotřebitele i zákazníky k tomu, aby se angažovali v boji za ochranu životního prostředí.

Tiskové zprávy

Diskuse