Správnýkrok.cz představuje komerční aplikaci pro Facebook v ČR

10. 6. 2009 10:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Internetový pracovní portál Správnýkrok.cz představuje první komerční aplikaci pro Facebook v ČR

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Sociální sítě výrazně mění a ovliňují trh práce, práci personalistů i chování uchazečů o práci při hledání práce

Internetový pracovní a HR portál Správnýkrok.cz spouští první komerční aplikaci (tzv. widget/applet) pro uživatele sociální sítě Facebook v ČR. Nová služba, propojující účty na Facebooku a portálu Správnýkrok.cz, usnadňuje vytvoření profesního strukturovaného životopisu, a umožňuje také jednoduše přidat na Správnýkrok.cz přátele z Facebooku. Uživatel tak dokáže zhodnotit svoje vztahy a vazby při budování profesní kariéry i při shánění nového pracovního místa, popřípadě nových zaměstnanců a kolegů.
Díky sociálním sítím dochází ke změně prostředí, ve kterém lidé komunikují a sdílejí vzájemně vědomosti, dojmy a zkušenosti. Facebook patří mezi největší a nejprogresivněji se rozvíjející sociální sítě na světě s nejrychleji rostoucím počtem uživatelů. Celosvětově jej aktivně využívá přes 200 milionů lidí, a každý den přibývá dalšího čtvrt milionu.Pro zajímavost – Facebook.com je pátou nejnavštěvovanější webovou stránku na světě. V Česku jej podle několika odhadů aktivně používá mezi 300 a 400 tisíci uživateli. Právě jim přináší Správnýkrok.cz nové funkce, mezi které patří zejména:
• Možnost propojit účet na Facebooku a na portálu Správnýkrok.cz, takže se uživatel nebude muset na Správnýkrok.cz znovu přihlašovat, pokud už je přihlášen na Facebooku.
• Automatické vytvoření životopisu na Správnýkrok.cz z údajů, které mají uživatelé na Facebooku již vyplněné, takže bude stačit doplnit jen to, co o sobě na Facebooku nechtěli nebo nemohli prozradit.
• Jednoduché přidání přátel a kamarádů z Facebooku na portál Správnýkrok.cz – díky tomu budou moci například požádat o profesní doporučení nebo budovat svoje profesní vztahy a vazby.
• Možnost hodnotit své zaměstnavatele pomocí nálepek a napovědět tak potenciálním zájemcům o práci v dané firmě, jaká firma z pohledu zaměstnance opravdu je (uživatelé portálu Správnýkrok.cz doposud nalepili téměř 15 tisíc hodnocení více než 3 100 firmám).

Výkonný ředitel projektu Ratibor Líbal k nové službě říká: „Mezi lidmi je primárně nejpopulárnější hledání práce přes kamarády a známé na základě jejich doporučení. A my jim nyní právě tuto službu nabízíme přes Facebook a Správnýkrok.cz. Věříme v možnosti sociálních sítí a také tomu, že i hledání zaměstnání bude v budoucnu více využívat vazeb a kontaktů, které každý z nás postupně získává. Proto představujeme první komerční aplikaci pro uživatele sítě Facebook v ČR, která rozšiřuje možnosti využití této sociální sítě,“ a dodává: „Máme v plánu připravit celou řadu navazujících aplikací, které budou postupně přidávány a integrovány na Facebook, aby se uživatelům s portálem Správnýkrok.cz pracovalo jednoduše a efektivně.“

David Krajíček, Managing Partner Krajíček&Associates doplňuje pohled personalisty:“Socíální sítě mohou být pro konzultanty personálních agentur cenným nástrojem pro vyhledávání tzv. pasivních kandidátů, tedy těch, kteří změnu v kariéře aktivně nehledají tudíž nesledují inzerci na pracovních portálech ani nemají CV v online databázi. Jedná se zejména o úzce profilované specialisty, kterých je na trhu nedostatek. V takovém případě může být vedle inzerce sociální síť velmi dobrým pomocníkem,“ a dodává: „Ze zkušenosti v USA mohu říci, že nejoblíbenějšími sítěmi jsou Facebook, Yahoo groups, Windows live a LinkedIn. Pasivní kandidáti mě jako headhuntera zajímají nejvíce, proto se pro mě stali sociální sítě zaměřené na business networking jako je LinkedIn, nepostradatelným nástrojem pro identifikaci a oslovení vrcholových manažerů.“

Jak postupovat při propojení Facebooku a portálu Správnýkrok.cz?
1. Na úvodní stránce klikněte na tlačítko f-Connect. Pokud nejste momentálně na Facebooku přihlášeni, zobrazí se Vám formulář – zde se přihlašte na Facebook. Pokud již přihlášen/a jste zobrazí se Vám následující stránka k dokončení registrace.
2. Nyní mohou nastat 2 situace:
o Máte již účet na portále Správnýkrok.cz
Stačí vyplnit přihlašující údaje portálu Správnýkrok.cz a oba účty se Vám vzájemně propojí.
o Nemáte ještě účet na portále Správnýkrok.cz
Pak vyplníte Váš e-mail, na který Vám dorazí pozvánka k dokončení registrace a odsouhlasíte podmínky.
3. Jakmile registraci dokončíte, budete se již moct přihlašovat na portál Správnýkrok.cz přes tlačítko f-Connect a přihlašovacími údaji z Facebooku.

Je to bezpečné?
Hned v úvodu při propojování obou účtů je třeba zadat heslo - není třeba se obávat o bezpečnost, protože uživatelské heslo na Facebook není zadáváno na Správnýkrok.cz, ale pouze na Facebook (v případě zájmu je možné si ověřit URL stránky, kde je heslo vypisováno). Facebook uživatelské heslo externím aplikacím, jako je právě tato, neposkytuje. Dokonce z Facebooku není možné zjistit ani e-mailovou adresu uživatele, proto je nutné ji v případě zájmu o propojení obou účtů znovu vyplnit pro registraci na Správnýkrok.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse