Notebook Toshiba Satellite U500

10. 6. 2009 09:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Tento 13,3" notebook řady Satellite nabízí k masovému použití ultrapřenosnost a plný výkon.

Notebook Toshiba Satellite U500

Divize počítačových systémů společnosti Toshiba dnes odhalila nový 13,3" notebook Satellite U500, který rozšiřuje aktualizovanou řadu notebooků Satellite o ultrapřenosné zařízení. Kompaktní, tenký a lehký notebook Satellite U500 se svým přitažlivým stylovým designem s trojrozměrnou texturou v luxusní hnědé barvě stanoví nová měřítka vzhledu v produktové řadě notebooků Toshiba. Nový notebook Satellite U500 bude v Evropě, na Středním východě a v Africe k dispozici během léta 2009.

„Vytvořili jsme vynikající design, který působí u ultrapřenosného notebooku Satellite U500 velmi osobitě, a jsme si jisti, že to naši zákazníci ocení,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize počítačových systémů společnosti Toshiba Europe. „Modelem Satellite U500 nabízíme zákazníkům plně vybavený a přitom ultrapřenosný notebook za velmi lákavou cenu.“

Další mezník designu společnosti Toshiba
Notebook Satellite U500 má vše potřebné k tomu, aby vyvolal velký dojem: Vyrábí se v elegantní luxusní hnědé barvě a díky texturované povrchové úpravě, kterou naleznete nejen na šasi, ale i uvnitř, nabízí skutečně hmatatelné zážitky. Aby měli zákazníci na výběr více možností, budou u notebooku Satellite U500 k dispozici dvě varianty designu: Jedna se vyznačuje elegantními chromovanými rámečky a klávesnicí, která může být podsvícená. Druhá verze nabízí cenově dostupnější design s rámečky stříbrné barvy a bez osvětlení klávesnice.

Notebook Satellite U500 – ultrapřenosnost a plný výkon
Notebook Satellite U500 je plně vybavený, vysoce výkonný notebook. Přesto byl každý jeho aspekt – od charakteristického designu až po kompaktní a lehké provedení – navržen s ohledem na přenosnost. Díky hmotnosti začínající na 2,15 kg, základním rozměrům 317 \xD7 230,6 mm a výšce 29,5 mm vpředu a 38,2 mm vzadu zaručuje notebook Satellite U500 vysokou mobilitu. Vzhledem k dlouhé době provozu při napájení z baterie (až xy hodin) se uživatelé při práci nebo hraní her nemusejí ohlížet na blízkost síťové zásuvky pro připojení střídavého napájecího zdroje. Kvůli ochraně dat při pádu nebo nárazu je notebook Satellite U500 vybaven integrovaným prostorovým snímačem nárazů, který během zlomku sekundy odsune zápisovou hlavu pevného disku.

Použitelnost bez kompromisů
Přestože má notebook Satellite U500 velmi kompaktní provedení, společnost Toshiba neustoupila ze svých nároků na použitelnost. Zařízení Touch Pad s funkcí vícedotykového ovládání umožňuje posouvání a další často používané operace. Program Toshiba ConfigFree™ zjednodušuje konfiguraci sítě a online přístup. Software PC Health Monitor poskytuje rychlý přehled o důležitých součástech stavu notebooku, například o teplotě a stavu baterie. Software rovněž pomocí speciální grafického uživatelského rozhraní upozorňuje uživatele na příznaky blížící se poruchy. Osm snadno stisknutelných tlačítek umožňuje přímý přístup k funkcím zvuku a videa a také k nástroji Toshiba Eco Utility , který usnadňuje a zviditelňuje snížení spotřeby energie.

Náležitý výkon pro práci
13,3" displej WXGA Toshiba TruBrite® má poměr stran 16:10, rozlišení 1 280 \xD7 800 pixelů a svítivost 250 cd/m². Notebook Satellite U500 je řízen procesory Intel – maximálně typu Core 2 Duo, a má paměť DDR o kapacitě až 8 GB. Pevný disk může mít kapacitu až 500 GB. Zárukou vynikajícího grafického výkonu notebooku Satellite U500 je grafický procesor ATI Mobility Radeon™ HD 4570 s pamětí VRAM DDR3 až 512 MB.

Pro připojení k dalším zařízením je notebook vybaven různými rozhraními: rozhraním Bluetooth® 2.1 s EDR, slotem Bridge Media 5 v 1, portem HDMI (High Definition Multimedia Interface), dvěma porty USB 2.0 a dalším kombinovaným portem eSATA/USB s podporou funkce Sleep-and-Charge, která umožňuje nabíjet zařízení přes rozhraní USB, i když je notebook vypnutý. Součástí notebooku je také jednotka DVD Super Multi (dvouvrstvá) včetně stylového zásuvného slotu. Notebook Satellite U500 nabízí webovou kameru s vysokým rozlišením (HD) a podporuje software Toshiba Face Recognition, který urychluje přihlašování k aplikacím chráněným heslem. Pro online přístup je v notebooku Satellite U500 integrováno připojení k bezdrátové síti LAN a síťové připojení Gigabit LAN.

Společnost Toshiba jakožto odpovědná součást globální podnikové sféry zajišťuje, aby všechny notebooky byly kompatibilní se směrnicí o životním prostředí (RoHS). Omezením použití olova, rtuti a dalších nebezpečných látek účinně snižuje dopad na životní prostředí. Nástroje Toshiba Eco Utility a PC Health Monitor dále pomáhají snížit spotřebu energie. Nový notebook Toshiba Satellite U500 je připraven splnit požadavky programu ENERGY STAR® 5.0 (certifikace probíhá).