ASUS představil nová multimediální zařízení pro domácí zábavu

11. 6. 2009 15:36    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil nová multimediální zařízení pro domácí zábavu

ASUS představil nová multimediální zařízení pro domácí zábavu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Mezi novinky patří monitory ASUS LS, MS, HD multimediální přehrávač O!Play, zvuková karta Xonar Essence ST nebo Blu-ray optická mechanika.

Společnost ASUS, která je předním výrobcem integrovaných PC řešení pro domácí zábavu, uvedla inovativní řadu zábavních zařízení pro domácí použití. Patří mezi ně tenké monitory ASUS řady LS a MS; monitor ASUS 24T1E, který dokáže přijímat analogový i digitální signál; přehrávač obsahu ve vysokém rozlišení ASUS O!Play HDP-R1 s podporou mnoha multimediálních formátů; špičková zvuková karta ASUS Xonar Essence ST, která zajišťuje naprosto čistý zvukový výstup; a také externí Blu-ray mechanika ve štíhlém provedení.

Monitory ASUS řady LS a MS: Výjimečně štíhlé provedení a technologie Ergo-Fit
Monitory ASUS řady LS a MS mají výjimečně štíhlé provedení a elegantní design. Díky svému Full HD rozlišení, rychlé 2ms odezvě* a kontrastnímu poměru 50 000 : 1* poskytují věrné zobrazení. Každý z monitorů je vybaven inovativním prstencovým stojanem s technologií Ergo-Fit. Díky ní je možné monitor jednoduše nastavit do požadované polohy pomocí jediného prstu. Monitory řady LS i MS navíc využívají technologii Green Power – LCD panel s dvěma lampami je zárukou značné energetické úspornosti. Řada LS zahrnuje model LS241H, zatímco v řadě MS nalezneme modely MS246, MS236, MS227, MS226 a MS202.

TV monitor ASUS 24T1E: Dvojnásobná porce zábavy na jediné obrazovce
TV monitor ASUS 24T1E spojuje LCD displej a vestavěný TV tuner, dokáže proto přijímat digitální (DVB-T) i analogový (PAL / SECAM) televizní signál. Díky řadě různých vstupních a výstupních portů jej lze také snadno propojit s ostatními zařízeními, např. s Blu-ray přehrávači nebo herními konzolemi. ASUS 24T1E nabízí rozlišení Full HD1080p podpořené dvojicí konektorů HDMI (High Definition Multimedia Interfaces). Uživatelé si také budou moci vychutnat úžasný virtuální prostorový zvuk, o který se postarají stereofonní 7W reproduktory.

ASUS Essentio CM: Univerzální osobní zábavní centrum
Univerzální osobní zábavní centrum ASUS Essentio CM nabízí domácím uživatelům nebývalé možnosti využití multimedií. Uživatelé si tak budou moci vychutnat filmy na HD DVD a Blu-ray discích ve vysokém rozlišení a v kvalitě srovnatelné s moderním kinosálem. HDMI rozhraní zajistí bezproblémové připojení audiovizuálního příslušenství prostřednictvím jediného kabelu. ASUS Essentio CM přichází v lesklém černém provedení, k jehož celistvosti přispívají dovedně skryté I/O porty.

Multimediální přehrávač O!Play HDP-R1: Špičkový přehrávač obsahu ve vysokém rozlišení
O!Play HDP-R1 je přehrávač obsahu ve vysokém rozlišení. Nabízí úchvatné rozlišení 1080p a podporuje širokou řadu různých multimediálních formátů včetně MPEG1/2/4, H.264, VC-1 a oblíbeného RM/RMVB. S přehrávačem O!Play HDP-R1 mohou uživatelé sledovat filmy nebo sdílet videa a fotografie v nebývalé kvalitě.

S novým O!Play HDP-R1 můžete také snadno přistupovat k nepřebernému množství hudebních souborů. Jelikož má speciální tlačítko přímo na dálkovém ovladači, budete moci jednoduše přehrávat hudbu z různých zařízení a úložišť, aniž byste ji museli složitě importovat. Díky tomu, že O!Play HDP-R1 podporuje LAN, nebudete se muset trápit manuálním přenášením multimediálních souborů z několika dalších zařízení. Jednoduše připojíte O!Player HDP-R1 ke svému notebooku, stolnímu počítači nebo třeba síťovému úložišti (NAS) a okamžitě můžete streamovat multimediální data do zvoleného zobrazovacího zařízení. Přehrávač O!Play HDP-R1 navíc podporuje také širokopásmové datové přenosy. Veškerý multimediální obsah ve vysokém rozlišení proto bude k dispozici ve špičkové kvalitě a bez sebemenšího zpoždění či prodlevy. Možnost připojení pomocí rozhraní eSATA je zárukou až 6x rychlejších přenosů ve srovnání s rychlostmi, jakých dosahuje běžné USB 2.0 připojení.

Xonar Essence ST: Záruka špičkové reprodukce zvuku
Karta Xonar Essence ST je první zvukovou kartou na světě, která využívá technologii Precision Audio Clock Tuning. Tato technologie dokáže výrazně omezit rušivé vlivy a kolísání zvuku – výsledkem je o 31 % čistší zvukový signál a příjemný a konkrétní zvukový projev. Zlepšení je nejvíce patrné při poslechu CD, kde má vzorkovací frekvence hodnotu 44,1 kHz. Xonar Essence ST také dokáže reprodukovat zvuk se špičkovými hodnotami SNR (odstup signál-šum) na úrovni 124 dB. To znamená 64krát čistší zvuk, než jakého je schopna většina zvukových řešení na základní desce. Tato polovičatá řešení totiž nabízejí pouze 85–88dB SNR.

Díky těm nejlepším součástkám je karta Xonar Essence ST jasnou volbou pro všechny náročné audiofily. Dosahuje úžasné frekvenční odezvy <10 Hz–90 kHz a dynamického rozsahu 124 dB. Kondenzátory „Fine Gold“ od společnosti Nichicon navíc zajišťují výborné basy a krystalicky čistý zvuk i při vysokých frekvencích. Prvotřídní D/A převodník Burr-Brown PCM 1792A se pak stará o nejkvalitnější převod digitálního signálu na analogový – uživatelé proto nezaznamenají žádnou ztrátu kvality ani hudebních detailů.

Tato karta využívá také jedinečné provedení zemnicích obvodů od společnosti ASUS s názvem Hyper-grounding, které odděluje signál od šumu – díky tomu mohou velmi citlivé komponenty dekódovat pouze ten nejčistší možný signál. Kromě toho obsahuje karta Xonar Essence ST stínění proti elektromagnetickému rušení (EMI Shield), které dokonale chrání všechny analogové výstupy. Nabízí však také vyměnitelné patice OPamp umožňující jedinečné vyladění zvuku přesně podle potřeb každého uživatele, dále technologii Dolby Home Theater a nejnovější technologii 3D herního enginu DS3D GX2.5, který najde své uplatnění nejen při hraní her, ale i při sledování filmů.

Karta Xonar Essence ST je vybavena vestavěným zesilovačem sluchátek, který dokáže pohánět kterákoliv dostupná sluchátka s impedancí až 600 ohmů až do jejich plného rozsahu a se zkreslením méně než 0,001 % – to vše bez dalšího zesilování. Karta Xonar Essence ST je navržena tak, aby ji bylo možné dále rozšiřovat. Díky vícekanálové rozšiřující desce Xonar H6 si budou uživatelé moci vychutnávat plně prostorový 7.1kanálový zvuk i v pohodlí domova.

ASUS BR-HD3: Revoluční bezdrátová souprava pro kompresi a streamování videa i audia
Uvedením zařízení ASUS BR-HD3 s bezdrátovým HDMI rozhraním (Wireless High Definition Multimedia Interface) získala domácí digitální zábava zcela nový rozměr. ASUS BR-HD3 využívá integrované obvody HDMI od společnosti Analog Devices a samostatný zvukový procesor, díky čemuž poskytuje nesmírně kvalitní reprodukci zvuku a špičkové zobrazení, jež jsou zárukou té nejlepší domácí zábavy. BR-HD3 také výrazně usnadňuje propojování různých multimediálních zařízení – používá k tomu revoluční inovace v kompresi a distribuci obrazu. Jednoduše zkomprimuje video ve vysokém rozlišení do formátu JPEG2000 a obraz poté přenáší prostřednictvím bezdrátové technologie 802.11n.

Kromě toho, že disponuje řadou technologických vymožeností, dokáže ASUS BR-HD3 také bezdrátově přenášet audiovizuální signál i napříč různými místnostmi. Kvalita takového přenosu je srovnatelná s konvenčními zařízeními vybavenými HDMI kabelem. Uživatelé tak mohou jednoduše streamovat obsah ze svého PC přímo do televizoru, projektoru nebo třeba domácího kina. ASUS BR-HD3 samozřejmě podporuje systém ochrany digitálního obsahu ve vysokém rozlišení (HDCP), nemusíte se proto obávat, že by bylo možné prohlížet vámi určený obsah na neověřených zařízeních.

Externí Blu-ray optická mechanika ASUS ve štíhlém provedení
Externí Blu-ray optická mechanika ASUS ve štíhlém provedení je kompaktní a lehká a zajišťuje maximální přenosnost a bezproblémovou zábavu na cestách.

Její štíhlé provedení kontrastuje s revoluční technologií pro vylepšení videa – True Theater High Definition (TTHD) – která nabízí zcela plynulé a vysoce kvalitní přehrávání videa v kvalitě 480–1080p. Obsahuje také funkci pro šifrování dat, která představuje jednoduchý a flexibilní způsob, jak zvýšit bezpečnost dat. K dispozici je také zabezpečení pomocí hesla, které zamezí neoprávněnému přístupu.

Externí Blu-ray optická mechanika ASUS je skvěle přenosná, protože nepotřebuje žádný napájecí adaptér. Jelikož má velmi nízkou spotřebu energie, vystačí si s napájením z USB konektoru.

Externí optická Blu-ray mechanika ASUS ve štíhlém provedení získala řadu různých ocenění včetně „17th Taiwan Excellence Award“ a „2009 Good Design Award“. Mechanika je dostupná ve dvou modelech – SBC-04D1S-U a SBR-04B2T.

* Závisí na modelu produktu
Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Více informací naleznete na webových stránkách www.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse