CeBIT - nová nabídka pro internetovou branži

5. 11. 2009 18:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Management

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Úspěšný kurz v internetové branži bude pokračovat i na veletrhu CeBIT 2010, který proběhne v příštím roce 2. - 6. března. Všechny stránky digitálního obchodu představí branže v hale č. 6 hannoverského veletržního areálu. Návštěvníci budou mít možnost napřed zavítat do výstavní části Webciety Area. Nová prostorová koncepce je symbolem procházení po internetu. Kromě nových začínajících firem je zde možno se setkat se zavedenými internetovými firmami, které zde převedou live své internetové aplikace a obchodní modely. Na výstavní část Webciety Area bezprostředně navazuje výstavní oblast Internet & Mobile Solutions s individuálně ztvárněnými stánky. „Webciety zaznamenala v roce 2009 velký úspěch. Její koncepce měla vynikající ohlas u vystavovatelů i návštěvníků. Na veletrhu CeBIT 2010 přibudou této výstavní části další vrstvy. Webciety Area bude rozšířena a bude ještě více propojena s výstavní oblastí Internet & Mobile Solutions,“ prohlásil Ernst Raue, člen představenstva Deutsche Messe AG.

Výstavní oblasti veletrhu CeBIT Webciety a Internet & Mobile Solutions jsou spojením všech rozhodujících součástí online obchodu a jsou rozděleny na části Digital Media Solutions, Web based Solutions a Content Management. Návštěvníci s rozhodovacími kompetencemi v IT firmách, marketingových společnostech, z oblastí internetu a komunikace mohou získat ještě rychleji rozsáhlé informace o aktuálních inovacích v oblasti Digital Business.

Významné trendy a inovace v oblasti internetu budou mimoto námětem diskuse na velké scéně Webciety. Během všech pěti veletržních dnů se budou experti věnovat budoucnosti internetu. V centru pozornosti přitom budou mimo jiné současná témata jako internet TV, eCommerce a Content Management.

Boom v internetové TV
Zájem o pohyblivý obraz na internetu trvá. Podle aktuální studie SevenOne Media a mindline media využívá v Německu už každý druhý uživatel internetu online-video. Tendence je přitom stoupající. Reklamní branže totiž tento trend včas rozpoznala a mohla díky pohyblivému obrazu získat nový zdroj příjmu. I v oblasti podnikové komunikace nabývá toto téma stále více na významu. Stále více firem nabízí na svých webových stránkách video soubory.

Veletrh CeBIT 2010 zachycuje tento trend a pod heslem „Internet TV“ poprvé ukáže celou nabídku na téma pohyblivý obraz. Spektrum představených řešení a servisu sahá od IPTV, Web TV, Mobile-TV a Corporate TV až po současné Streaming technologie.

Digitální tržiště je revolucí v obchodu
Také firmy činné v oblasti eCommerce zaznamenávají růst. Stále více podniků objevuje možnosti internetu při odbytu a otevírají si vlastní internetové obchody. Současně stoupá počet nakupujících na internetu. Na veletrhu CeBIT 2010 návštěvníci získají detailní informace o možnostech elektronického obchodu. Budou zde rovněž prezentována řešení marketingu online.

Content Management jako základ úspěšné prezence na webu
Systémy správy obsahu webových stránek tvoří základ veškerých internetových business-modelů. S rozšiřováním webu 2.0 dojde k řadě změn v běžném Web-Content-Managementu a Enterprise-Content-Managementu. Jak lze jednoduše realizovat interaktivní a dynamické funkce Web-2.0, ukážou renomované firmy 2. - 6. března 2010 v Hannoveru.

„Řešení a obchodní modely založené na internetu jsou motorem celosvětového hospodářského růstu. Svými rozmanitými možnostmi účasti nabízí CeBIT internetové branži ideální platformu pro prezentaci před mezinárodním publikem,“ shrnul E. Raue.

Tiskové zprávy

Diskuse