O2 podpoří Světový den proti dětské práci

11. 6. 2009 11:49    Rubrika: Tiskové zprávy

O2 podpoří Světový den proti dětské práci

O2 podpoří Světový den proti dětské práci

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Na 12. června již po osmé připadá Mezinárodní den proti dětské práci, který vyhlásila Mezinárodní organizace práce. Podle údajů UNICEF je po celém světě nuceno pracovat více než čtvrt miliardy dětí, a to především v Asii, Africe a Latinské Americe. Světové tažení proti dětské práci podporuje i společnost Telefónica O2, která realizuje projekty zaměřené na ochranu znevýhodněných dětí po celém světě.

Jednou z těchto aktivit je podpora spravedlivého obchodu, FAIR TRADE, který klade důraz na sociální a ekologické aspekty. Ten vznikl na podporu drobných rolníků a živnostníků v zemích třetího světa a garantuje jim, že za své produkty dostanou pevnou cenu, která umožní důstojný život jim i jejich rodinám. Podmínkou pro účast v něm je nejen vysoká kvalita a původ jejich produktů, ale především absolutní nepřípustnost dětské práce.

Během pátečního odpoledne budou na vybraných značkových prodejnách O2 přítomny hostesky, které zákazníkům rozdají FAIR TRADE produkty spolu s informačními letáky. Cílem akce je informovat co nejvíce lidí o problematice dětské práce a možném způsobu boje proti ní. Telefónica O2 podporuje FAIR TRADE dlouhodobě. Výrobky odebírá jako dárkové předměty, používá je na firemních akcích a prezentacích. V roce 2008 například nakoupila téměř 6 tisíc vánočních balíčků s produkty FAIR TRADE v hodnotě necelých tří milionů Kč.

"Naše společnost cítí velikou zodpovědnost vůči svému okolí a snaží se jej dlouhodobě zlepšovat. Díky FAIR TRADE umožníme chudým rodinám žít důstojnější život, pomáháme bojovat proti dětské práci a ničení životního prostředí, " komentuje akci Veronika Řečníková, manažerka společenské odpovědnosti společnosti Telefónica O2 Czech Republic.

Telefónica O2 je také zapojena do mezinárodního zaměstnaneckého programu Proni?o. Ten je realizován v rámci mezinárodního projektu " UN Millennium Development Goals", jehož cílem je zlepšení kvality základního vzdělání ve světě do roku 2015. Cílem programu Proni?o je pomoci dětem z chudých zemí Latinské Ameriky zasednout místo práce do školních lavic. Dobrovolníci z řad zaměstnanců Telefónica O2 Czech Republic pomáhají tři týdny dětem v rozvojových zemích a věnují jim pozornost, které se jim tak málo dostává. Veškeré náklady spojené s tímto programem jsou hrazeny společností Telefónica O2.

Tiskové zprávy

Diskuse