Mobilní telefon Samsung Jet - očekávaná novinka

15. 6. 2009 19:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung Jet - tryskáč mezi dotykovými telefony

Mobilní telefon Samsung Jet - očekávaná novinka

Samsung představuje Samsung Jet – telefon, s nímž Samsung otevírá novou kapitolu telefonů s plně dotykovým displejem!

Samsung Electronics Co., Ltd., přední výrobce mobilních telefonů, dnes světu představil inovativní mobilní telefon Samsung Jet (S8000), nejrychlejší plně dotykový telefon na současném trhu (800MHz). Samsung Jet přináší to nejlepší jak z pohledu rychlosti, tak i z hlediska výkonu, výdrže a brilantnostni ovládání - vše v kompaktním a stylovém designu. Bohatá nabídka multimediálních funkcí včetně 5Mpx fotoaparátu, GPS navigace, WiFi a podpory videoformátů DivX a XviD je umocněna unikátním 3,1“ 16M WVGA AMOLED displejem, který zobrazuje nejjasnější barvy a poskytuje dokonalé dotykové ovládání. Samsung Jet v sobě navíc ukrývá nejnovější uživatelské rozhraní Samsung TouchWiz 2.0, internetový prohlížeč Samsung Dolphin, implementovaný systém elektronické pošty Microsoft Exchange ActiveSync Email, funkci Smart unlock nebo například technologii rozpoznání pohybu Motion gate.

Velmi jasný displej s technologií AMOLED
Samsung Jet má to štestí, že se právě on stal nositelem průkopnického 3,1“ 16M WVGA AMOLED displeje. Ten nabízí čtyřikrát ostřejší obraz než obrazovka WQVGA, pozorovací úhel 180°, velmi rychlou dotykovou odezvu a nízkou spotřebu energie. Díky technologii WVGA AMOLED spotřebovává Samsung Jet o 40% energie méně než mobilní telefon vybavený TFT-LCD displejem. Rozlišení 480dpi je příslibem úžasně jasného a živého obrazu s přirozenými barvami, doceněného zvláště v rámci multimediálních funkcí.

Vysoký výkon s akcelerovaným procesorem
Samsung Jet posouvá laťku výkonnosti dotykových mobilních telefonů na zcela novou úroveň. Díky akcelerovanému procesoru s frekvencí jádra 800MHz se ovládání aplikací stává skutečnou radostí. Již žádné časové prodlevy – 3D dotykové rozhraní reaguje na povely obsluhy okamžitě.
Intuitivní interakce s TouchWiz 2.0
Uživatelské rozhraní TouchWiz 2.0 telefonu Samsung Jet, které je vylepšenou verzí předchozího uživatelského rozhraní TouchWiz, známého například z modelu F480, nabízí skvělou dobu odezvy a zajímavé možnosti dotykového ovládání.

Chytré funkce s uživatelsky přátelským rozhraním
Díky inovativním funkcím je Samsung Jet chytřejší než chytré telefony. Vysoce výkonný webový prohlížeč Dolphin otevírá uživateli zcela nový svět webové komunikace a snadného a rychlého surfování. Samsung Jet také podporuje simultánní prohlížení až v pěti současně otevřených oknech a ukládání záložek na oblíbené webové stránky.

Samsung Jet je vybaven na míru šitým správcem aplikací s podporou multitaskingu, jenž usnadňuje používání telefonu. Podpora stahování souborů na pozadí, víceúčelové adresní políčko a filtr adware pak umožňují uživateli plné soustředění na požadovanou úlohu.

Samsung Jet je prvním modelem z kategorie telefonů bohatě vybavených funkcemi, který má implementovaný systém elektronické pošty Microsoft Exchange ActiveSync Email. Pohodlnější uživatelské rozhraní díky efektivnějšímu push-emailu ocení zejména uživatelé, pro které je telefon pracovním nástrojem.

Upuštěním od technologie zoomu vyžadující použití obou rukou přináší Samsung Jet zákazníkům mimořádně pohodlné ovládání a mobilitu díky zcela novému konceptu – ovládání zoomu jedním prstem, takže obsah webové stránky lze jednoduše zvětšovat či zmenšovat jedním prstem. Tuto funkci lze využít nejen v internetovém prohlížeči, ale také při prohlížení fotografií, textových souborů, PDF dokumentů nebo PTT prezentací. Obraz je možné zvětšit až čtyřikrát, a to pouhým jedním dotykem prstu.

Výkonné, zábavné a snadno ovladatelné funkce
Samsung Jet je rovněž vybaven aplikací A-GPS, jež přináší navigační služby v živém 3D zobrazení a zprostředkovává informace o směru a poloze v reálném čase. Systém GPS nabízí díky geomagnetickému snímači připojování geografických metadat Geo-tagging, odesílání informací o poloze a získání aktuálního dopravního zpravodajství prostřednictvím SMS nebo například kompas. Aplikaci GPS telefonu Samsung Jet lze spustit v režimu „Chůze“ nebo „Jízda“.

Samsung Jet disponuje vysoce kvalitním 5Mpx fotoaparátem s automatickým ostřením. Pro dokonalé fotografie je telefon vybaven také technologií rozpoznávání tváře, funkcí Smile Shot, panoramatickým režimem či funkcí rozeznání mrknutí. Díky schopnosti telefonu označit geografickou polohu pořízeného snímku nebudete muset nikdy pátrat, kde jste daný snímek pořídili.

Pokud jde o hudbu, umožňují jedinečné funkce Samsung Jet uživateli současné ovládání reprodukce hudby s ohromující kvalitou zvuku a procházení hudební knihovny.

Záznam a přehrávání videa v DVD kvalitě (přehrávání videa D1 a záznam videa D1 30 sn./s) přináší plynulou reprodukci bez artefaktů a možnost bezprostředního stahování a přehrávání formátů DivX a Xvid bez nutnosti konverze, změny rozlišení nebo poměru stran – to vše v HD kvalitě na vynikající obrazovce AMOLED.
3D media gate a technologie Motion gate
Intuitivní rozhraní 3D media gate a technologie rozpoznávání pohybu Motion gate zajišťují uživatelů samsung Jet dynamický přístup k multimediálnímu obsahu. Rozhraní 3D media gate nabízí snadný přístup k šesti klíčovým multimediálním funkcím, kterými jsou fotoalbum, hudební přehrávač, video přehrávač, FM rádio, hry a internet. Všechny funkce jsou jednoduše přístupné otáčením šestistěnné kostky zobrazené na displeji. Technologie Motion gate vyvinutá přímo společností Samsung umožňuje nejen rychlý přístup k oblíbeným multimediáním souborům, ale jednoduchým klepnutím, natočením či nakloněním telefonu rovněž zajistí rychlé vytáčení.

Smart unlock
Pro maximální využití možností dotykové obrazovky disponuje Samsung Jet také funkcí Smart unlock, která umožňuje uživateli odemknout telefon a přejít přímo do požadovaného menu napsáním písmena na obrazovce. Uživatel si může nadefinovat nabídky, ke kterým chce takto přistupovat a označit si je jednotlivými písmeny od A do Z. Technologie Smart unlock umožňuje majiteli naprogramovat svá vlastní gesta pro ovládání telefonu, a nanejvýš tak přizpůsobit telefon svým potřebám.

Widgety
Samsung Jet podporuje funkci on-line widgetů, prostřednictvím kterých lze získat přístup k užitečným mobilním aplikacím a nejčerstvějším informacím například o počasí či využít služeb internetových vyhledávačů. Více než 30 widgetů je již připraveno přímo v telefonu a další si mohou uživatelé stáhnout z webových stránek. Patří k nim například widget umožňující přizpůsobit rozvržení obrazovky a tapety displeje.

Design
Výčet všech vlastností, funkcí a technologií obsažených v telefonu je důkazem, že Samsung Jet je opravdu mimořádnou záležitostí, na kterou stálo zato čekat. Zbývá jen dodat, že toto všechno se podařilo tvůrcům v Samsungu skloubit do jednoho přístroje o rozměrech 108,8 x 53,5 x 11,9 mm, navíc s elegantními křivkami a vysoce moderním designem.

Samsung Jet bude na českém trhu od července za orientační cenu
10 799,- Kč včetně DPH.

Specifikace Samsung Jet (S8000)
Síť: EDGE/GPRS Class 12 (850, 900, 1800, 1900 MHz)