HP získalo prestižní titul Zaměstnavatel roku 2009

16. 6. 2009 18:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Férová komunikace a jednání se zaměstnanci přinesla HP titul Zaměstnavatel roku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP získala prestižní titul Zaměstnavatel roku 2009. Ocenění, které hodnotí komplexní personální politiku českých podniků, bylo zástupcům společnosti uděleno 11. června na slavnostním večeru v Kongresovém centru U Hájků.

Anketa Zaměstnavatel roku je svým rozsahem, regionálním rozměrem i počtem účastníků a kategorií ojedinělou aktivitou v rámci České republiky. Tradiční každoroční soutěž, která proběhla již posedmé, přinesla letos společnosti HP po několika předchozích umístěních na předních příčkách poprvé i nejvyšší metu v hlavní vyhlašované kategorii.

„Společnost Hewlett-Packard patří dlouhodobě k nejoblíbenějším a nejprestižnějším zaměstnavatelům mezi nadnárodními koncerny,“ řekl Jan Kameníček, generální ředitel HP Česká republika. „Velmi nás proto potěšilo, že se nám letos povedlo získat nejcennější ocenění, které může zaměstnavatel působící na českém trhu získat, také lokálně. Je to zasloužená odměna pro celý tým, který má v HP na starosti komunikaci s našimi více než tisíci zaměstnanci.“
Anketa Zaměstnavatel roku 2009 proběhla i letos podle stejných pravidel, jako v minulých ročnících. Mezi stěžejní hodnotící kritéria patřila:
• Šířka a hloubka kariérních příležitostí ve společnosti,
• vzdělávání a rozvoj zaměstnanců,
• kvalita vedení,
• víra zaměstnanců ve firemní hodnoty a kulturu,
• systém odměňování a řízení výkonu, a
• personální konkurenceschopnost a efektivita HR.
Kvalitní zaměstnavatele krize posílí
Oproti jiným ročníkům hodnotili letos porotci zaměstnavatele na úplně jiném trhu práce, než tomu bylo v předchozích ročnících. Období nedostatku kvalifikované pracovní síly totiž kvůli globální ekonomické krizi vystřídala úsporná opatření, související propouštění, snižování mezd či nejistota vedoucí napříč mnoha obory.
„Vzhledem ke složité situaci na trhu práce je pro nás letošní vítězství obzvlášť cenné,“ doplnila Radka Bl\xFCmlová, personální ředitelka HP Česká republika. „Prvenství v anketě Zaměstnavatel roku 2009 nám potvrzuje, že HP nabízí zaměstnancům nejlepší pracovní prostředí na trhu nezávisle na globální krizi. Dokazuje také, že naši zaměstnanci rozumějí krizovým opatřením, ke kterým jsme jako drtivá většina ostatních zaměstnavatelů museli přistoupit. K tomu samozřejmě přispívá i transparentní interní komunikace napříč všemi odděleními.“
Další informace o soutěži Zaměstnavatel roku 2009 najdete na webu www.zamestnavatelroku.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse