SSD Kingston SSDNow V Series za ceny pod 3 tis bez DPH

17. 6. 2009 12:27    Rubrika: Tiskové zprávy

• Sada Kingston® SSDNow V Series s kapacitou 128GB a 64GB nabízí okamžité zvýšení výkonu a snížení spotřeby energie ve stávajících stolních počítačích a noteboocích, a to za zlomek ceny, kterou by stál nákup nového systému.

SSD Kingston SSDNow V Series za ceny pod 3 tis bez DPH

• Na základě série interních benchmark testů mohou uživatelé stolních počítačů a notebooků očekávat celkové zrychlení až o 50% oproti stávajícím harddiskovým jednotkám.*

• Disky SSDNow V Series jsou ideální pro zákazníky z malých a středně velkých firem, kteří by chtěli pomocí SSD upgradovat své výkonné cestovní notebooky (kde nejdůležitějším faktorem je namáhanost), ale zatím to neudělali kvůli vysokým nákladům, a také pro náročné uživatele – hráče, studenty a profesionály pracující z domova, například grafiky, finanční konzultanty a další – kteří by chtěli zvýšit výkon svých stávajících desktopů nebo notebooků.

Kingston Technology uvádí cenově výhodné a snadno instalovatelné SSD sady pro upgrade počítačů

Sada SSDNow V “Value” Series umožňuje maximální výkon ve stávajících PC systémech.

Kingston Technology Company, Inc., přední nezávislý světový výrobce paměťových produktů, dnes uvedl SSDNow V “value” Series, kompletní a snadno instalovatelné řešení pevného úložiště (SSD) určené zejména pro běžné uživatele a zákazníky z malých a středních firem (SMB). Soupravy Kingston® SSDNow V Series jsou k dispozici s kapacitami 128GB a 64GB a umožňují okamžité zvýšení výkonu a snížení spotřeby energie ve stávajících stolních počítačích a noteboocích, a to za zlomek ceny, kterou by stál nákup nového systému.
„Snažíme se o to, aby se SSD disky staly na trhu masově rozšířenou záležitostí, a tak jsme spojili všechen software, hardware a názorný průvodce instalací do několika cenově výhodných souprav, které jsou určené zvláště pro běžné uživatele,“ řekl Marcin Gaczor, Business Development Representative společnosti Kingston. „Sady V Series určené pro upgrade jsou skvělým doplňkem naší stávající řady produktů SSDNow zaměřených na firemní zákazníky a náročné uživatele.“

Sady pro upgrade SSDNow V Series od společnosti Kingston představují nejjednodušší a nejefektivnější způsob, jak vdechnout nový život stávajícímu desktopu a zvýšit jeho výkon. Není zapotřebí znovu instalovat operační systém nebo dělat cokoli, co by mohlo poškodit důležité datové soubory. Klonovací software a názorný průvodce instalací, které jsou součástí soupravy, umožňují jednoduše přesunout obsah stávajícího harddisku (HDD) na disk SSDNow. Jakmile se obsah naklonuje, OS a aplikace zůstanou na SSDNow, zatímco HDD slouží jako úložiště pro data typu hudby, videa, souborů a fotografií.
Také uživatelé notebooků budou moci mít užitek z vyššího výkonu při chodu běžných funkcí a z toho, že se notebook méně zahřívá a je odolnější vůči namáhání, protože disky SSDNow neobsahují žádné pohyblivé součásti. Souprava pro upgrade notebooku se dodává s externím USB rámečkem, který umožňuje, aby si uživatel ponechal svůj původní harddisk a mohl jej využít jako dodatečné externí úložiště.

Kompletní upgrade souprava SSDNow V Series obsahuje:
• Pevné úložiště Kingston SSDNow V Series
• Klonovací software Acronis® True Image a průvodce instalací na CD
• 3,5" montážní redukce včetně šroubků (pouze sada pro desktop)
• SATA datový kabel a napájecí kabel (pouze sada pro desktop)
• 2,5" USB SATA externí rámeček (pouze sada pro notebook)

Společnost Kingston poprvé ukázala V Series 5. června na výstavě COMPUTEX TAIPEI 2009. V České republice budou SSD disky V Series dostupné od Q3 2009.

Sady SSDNow V Series mají tříletou záruku, nepřetržitou technickou podporu a legendární spolehlivost značky Kingston. Více informací najdete na stránkách www.kingston.com/europe

Vlastnosti a technické údaje disků Kingston SSDNow V Series:
• Rychlé: až 100MB/s čtení**
• Výkonné: zvyšují produktivitu, zefektivňují práci
• Formát provedení: 2,5"; s použitím součástek NAND Flash memory
• Tiché: tichý provoz bez zahřívání a bez pohyblivých mechanických součástek
• Spolehlivé: nižší pravděpodobnost selhání než u standardního harddisku
• Odolné proti otřesům: díky absenci pohyblivých součástek zvládne SSD náročnější podmínky než standardní harddisk
• Podporují S.M.A.R.T.: technologie, která monitoruje spolehlivost a integritu disků (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)
• Se zárukou: disky jsou kryté tříletou zárukou a nepřetržitou technickou podporou od společnosti Kingston
• Kapacita**: 64GB, 128GB
• Teploty pro skladování: -40° C až 85° C
• Provozní teploty: 0° C až 70° C
• Snesitelné vibrace během provozu: 2,17 G (7–800 Hz
• Snesitelné vibrace mimo provoz: 3,13 G (10–500 Hz)
• Spotřeba: 128GB Aktivní: 2,5W (TYP); Spánek: 0,45W (TYP)
64GB Aktivní: 2,0W (TYP); Spánek: 0,45W (TYP)
• Předpokládaná životnost: 1 milion hodin bez poruchy (MTBF)

*Běžné desktopy a notebooky s 7200RPM a 5400RPM harddiskem.
* * Na základě interního testování s pomocí sestavy benchmarků.
** Část z uvedené kapacity je vyhrazena pro formátování a další funkce, není tedy k dispozici pro ukládání dat. Další informace naleznete v Průvodci pro flash paměti na adrese www.Kingston.com/Flash_Memory_Guide.