Mobilní telefon Nokia E72

17. 6. 2009 12:34    Rubrika: Tiskové zprávy

komplexní řešení zpráv

Mobilní telefon Nokia E72

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Pohotový, štíhlý a důmyslný. Tato tři slova přesně vystihují nový přístroj Nokia E72, který byl představen na Nokia Connections v Singapuru. Nokia v tomto nejnovějším QWERTY smartphonu přináší široké možnosti mobilního e-mailu a instant messagingu ihned po rozbalení telefonu z krabice. Jedná se tak o ideální přístroj pro uživatele, kteří chtějí být produktivní jak v profesním, tak i v osobním životě.

V návaznosti na velmi úspěšný model Nokia E71, který je nejprodávanějším QWERTY přístrojem značky, tento nejnovější zástupce řady Eseries přináší to nejlepší ze svého předchůdce a zároveň zlepšuje své schopnosti v celé řadě oblastí. „Navzdory tomu, že Nokia E71 nabízí vynikající výkon, neustále jsme hledali způsoby, jak toto zařízení ještě posílit," řekl Ilari Nurmi, Vice President Nokia. „Přidali jsme tak na úvodní obrazovku e-mailové schopnosti z Nokia E75 a dali tomuto telefonu novou optickou navigační klávesu pro ještě intuitivnější procházení menu, e-mailů a rychlé prohlížení fotografií. Také jsme inovovali fotoaparát na rozlišení 5 megapixelů a přidali jsme i standardní 3,5 mm audio konektor."

Uživatelé si budou moci poprvé nastavit instant messaging (IM), účty poskytované službou Nokia Messaging přímo z úvodní obrazovky telefonu. V několika krocích se budou moci připojit ke svým oblíbeným IM účtům, jako je Yahoo! Messenger, Google Talk a OVI, a samozřejmě také k mnoha dalším.

Tyto nové IM funkce jsou součástí e-mailového řešení Nokia včetně doživotní licence pro mobilní e-mail a IM služby, stejně tak pro klienty Mail for Exchange a IBM Lotus Notes Traveler. Přístup k populárním účtům jako je Yahoo! Mail, Gmail, Windows Live Hotmail, Ovi Mail a k tisícům jiných e-mailových služeb je velmi jednoduchý díky snadnému nastavení přímo v přístroji. Stejně jednoduše se také nastavují všechny firemní emailové účty uživatele.

Zlepšení výkonu je patrné v celé řadě oblastí včetně rychlejšího stahování a posílání dat na internet. Další významnou funkcí, kterou Nokia E72 jako nejnovější přírůstek řady Nokia Eseries zahrnuje, je A-GPS s elektromagnetickým kompasem. Ta spolupracuje s aplikací Nokia Mapy, dodávané s doživotní licencí pro pěší navigaci a desetidenní licencí pro navigaci automobilovou, jestliže je aktivována v průběhu tří měsíců po zakoupení přístroje.

Zřetelnější a jasnější je také konverzace díky aktivnímu rušení hluku okolí. Pro aktivaci svítilny stačí jedno stisknutí mezerníku na klávesnici. Aktualizovány byly také kancelářské schopnosti telefonu a to prostřednictvím nové verze QuickOffice, které jsou kompatibilní s Microsoft Office 2007. Přibyla také bezplatná verze upgradů, s nabídkou nových funkcí.

Zahájení prodeje Nokia E72 se očekává na konci třetího čtvrtletí roku 2009 za odhadovanou maloobchodní cenu 350 eur bez daní a dotací.

Tiskové zprávy

Diskuse