Tech Data postoupila v Czech TOP 100 o 6 míst

19. 6. 2009 12:28    Rubrika: Tiskové zprávy

TOP 100 českých firem o šest míst

Tech Data postoupila v Czech TOP 100 o 6 míst

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


O šest míst lepší výsledek zaznamenal jeden z nejvýznamnějších českých IT distributorů, Tech Data Distribution, v tradičním žebříčku TOP 100 českých firem. Zatímco v roce 2008 společnost obsadila 95. místo, v letošním ročníku je Tech Data Distribution podle obratu 89. největší českou firmou.

Společnost díky své obchodní politice ustála turbulence na trhu s informačními technologiemi v roce 2008 a zařadila se tak mezi několik málo IT firem, které se v žebříčku objevily.

„Patřit mezi stovku nejvýznamnějších společností v České republice je pro nás velký závazek. Především pro naše plány na rok 2009. Aktivně pracujeme na marketingových aktivitách jak směrem k výrobcům IT, tak směrem k našim zákazníkům, tedy prodejcům IT. Zaměřujeme se v současné době na SMB segment a vyvíjíme řadu nových aktivit také v divizi Azlan. Situace na trhu možná není jednoduchá, je to vidět i na žebříčku TOP 100, ve kterém třetině firem tržby klesly, ale Tech Data Distribution je díky svému zázemí na budoucnost dobře připravená. Na konci srpna začneme naše zákazníky obsluhovat z logistického centra v Boru u Tachova, čímž se ještě více zlepší zejména dostupnost produktů na našem skladě,“ říká generální ředitel Tech Data Distribution Martin Tolar.

Žebříček stovky nejvýznamnějších firem v České republice každoročně sestavuje sdružení CZECH TOP 100 dle mezinárodních standardů a na základě objektivních ekonomických ukazatelů. Na jeho tvorbě se kromě jiných podílí i Vysoká škola ekonomická v Praze.

Informace o společnosti Tech Data Distribution hledejte na: www.techdata.cz; www.techdata.sk.

Tiskové zprávy

Diskuse